Friday, August 31, 2012

En. google delete spam link.

salam merdeka .

saya mau kongsi satu info dekat blogger yang budiman lagi budimen. di musim merdeka ini, lebih baik kita berkongsi info info yang bermanafaat, cewaaah. ok let start.

di waktu petang yang terang, saya telah menterjah satu blog yang di beri nama Cik kay jue. dari sana , saya dapat info terbaru, dunno lah kalau kamu sudah tahu, tapi post ni just FYI.

sebenarnya,
 cik kay jue kita ni suda kena bagi amaran daripada En.google, di sebab kan SPAM LINK or LINK WARNA BIRU.


 "apa itu LINK WARNA BIRU? Link biru tu maksudnya SPAM LINKSPAM LINK mengandungi http:// atau www.Dah faham? Kenapa dengan SPAM LINK atau LINK WARNA BIRU ni? FYI, google akan delete blog yang mengandungi SPAM LINK ni .Google akan detect melalui SPAM LINK yang ditinggalkan.
So, untuk kebaikan bersama, adalah lebih baik kalau korang nak tinggalkan link korang JANGAN LETAK http:// atau www di kotak komen. Letakkan saja macam ni azhafizah.com atau azhafizah.blogspot.com.Kalau korang letak macam ni www.azhafizah.com atau http://azhafizah.com dia akan automatic jadi LINK WARNA BIRU."

info tangan dari: Cik kay jue

oleh yang demikian, kalau mau tingggalkan link jangan letak http:// or www. just letak supermanpunya.com  atau  supermanpunya.blogspot.com  .  kalau letak juga, berdepan lah dengan En.google. 


credit to : Blog kay jue

3 comments:

Cik Kay Jue said...

thanks shasha sebab sudi selongkar blog ckj... >_<

adzirahdidik said...

terima kasih atas info . :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ohhh baru leeza paham..... hihi..
thx u..
santaileeza.com
tadaaaa~