Tuesday, October 30, 2012

Merentas Desa

Assalamualaikum?

     Hi, aku masih di sini. tidak bosan menghadap laptop 24 jam. sebenarnya hari ini di sekolah kami ada larian merentas desa, ok aku malas datang sekolah pasal benda itu saja. suda 3 tahun aku ikut , tidak jugak pandai menang.
    Walaupun tahun ni , kena bagi ganjaran, dapat hadiah walaupun tidak menang, ganjaran itu tidak dapat menambat hati aku yang lara ini. *hambuii. Aku rasa kamu pun tidak mahu ikut benda ni, jom tengok peta merentas desa ni.


    Jauhkan perjalanan merentas pantai desa ini. Rumah yang diconteng merah tu, rumah aku, disebabkan jarak yang kami wajib lalui itu terlampau jauh , aku dengan bangganya mengundur diri , daripada mengikuti akitiviti itu dan hanya mampu melambai tangan kepada para peserta. walaupun cikgu kata itu untuk kesihatan badan. tapi badan aku macam tenggorak hidup sudah . *perasan. Haha.
    Oleh yang demikian, aku di rumah hanya mampu, tidur online, online , makan, tidur , online makan, anka dara jenis apa lah. dengan ini, ini sahaja yang mampu aku tulis dan mererpek di blog, jom berblogwalking. cekidauttt, :D
     


 

Monday, October 29, 2012

Youtube jadi mangsa

Hi pembaca sekalian,

    Hari ini macam biasa, pergi kelas, duduk,tengok sekeliling,  tiada cikgu, bising bising, tengok muvi, main main, bergosip bercerita, main dam, kasi kena orang, bercerita dekat luar  kelas, jadi pengawal pintu kelas dan sebagainya.
    Sebelum pulang ruma , pergi kedai sekejap, jalan jalan, tengok orang orang kedai, cuci mata, al maklum lah sudah habis exam, pergi restoran minum kejap, pergi cafe makan meggi, tengok orang sekeliling balik, rasa boring pulang ruma.
   Pulang ruma, tengok tb tiada channel yang best, masuk bilik, nampak toyol tengah main game, then suruh dia pause cerita angry bird dalam youtube tu, then buka facebook nampak messages , balas, boring balik,buka  blog, tengok, atur kan orang orang yang ikut Giveaway , then carik carik idea untuk merepek didalam blog. termenung sekejap . boring balik.

gambar kredit dekat pakcik tumblr

   Lepas suda berblogwalking , pergi youtube carik cerita best best, pergi carik web download muvi. tiada. tekanan sekejap. buka balik youtube , cek cerita best, then just tengok di situ sahaja, nampak betul tiada idea.


Nota kaki, : beginilah cara update blog , diwaktu kekeringan idea.


Sunday, October 28, 2012

Happy Birthday Mia !

Hi peeps !

   Macam lama pulak  kekeringan idea ini. tangan pun macam kemalasan sedikit menulis. tetapi, dengan ketekatan *Homboii , Aku dengan bangganya menaip jugak, di dalam blog yang disayangi dan dikasihi ini.

   Ok, sebenarnya semalam aku pergi ruma birthday girl, iaitu Mia Majlis kawan kepada kaka aku ejaa. Kami pergi sana dengan kereta lah, bukan dengan kuda. okaii STOP. Aku cuma mahu wish happy birthday dia untuk dia.

HAPPY BIRTHDAY KAK MIA !

Jom skodeng gambar.



Baju kuning , Birthday Girl . Happy Birthday !


Benda ni gua tiada makan, sob sob ~~


Kek ini seja yang dapat aku rasa, Btw sodapp engko :3

Ini Seja gambar yang aku jumpa dekat dalam pesbuk dengan telipun aku. Hihi, .



 Sasa Yacob Di sini  :3


Saturday, October 27, 2012

First BE .

Hiapp,

Dengan bangganya , aku tunjukkan yang aku dapat first BE dari encik nuffnang Hoho. Walaupun orang orang yang lain sudah dapat ber puluh puluh BE, aku pun mau kasi tau yang aku  dapat BE, Hihi, walaupun 1 seja.

Hoho Itu dia, Rajin aku menconteng.  Entri aku tersangatlah ringkas,  sekian.

Thursday, October 25, 2012

Selamat Hari sembelih binatang

Assalamualaikum yaa umat muhammad.

Hari ini dan besok, hari semua orang sibuk, then aku pun mau ikut sibuk sibuk juga. by the way,

 
kredit pada encik google


nota kepala : hari ini gua sibuk , nanti nanti saja aku cari balik jejak anda yang menyinggah ke sini :D

Wednesday, October 24, 2012

Baca Buku 1 Malaysia.

  
    Hari ini kami ada aktiviti membaca buku bahasa enggeris 1 malaysia,  dekat sekolah.  Jadi, sebelum Kami bermula untuk skodeng skodeng buku tersebut, kami mulakan hari dengan menonton wayang di dalam kelas.
   Cerita Hantu Silent Hill  ka  kalau tidak silap,Si cik owchee yang jemput kami tengok. Kalau di ikutkan betul cerita tu , cerita seram, di sebabkan ramai yang tengok dalam kelas *2,3,4,5 orang saja pun Cerita tu jadi cerita lucu *tidak lah lucu betul . Bikin sakit hati lah jugak, pasal dorang tidak pandai pokus dengan cerita seram, ada pun yang pokus 2 , 3 orang saja.
    Malas mahu cerita panjang, biarlah sang gambar yang bercerita, Jom tengok gambar sempat gua snap tadi, Sebelum dan selepas aktiviti membaca buku .


 Sebelum membaca buku, 3 orang saja tengok.

Hanya seorang jejaka yang pokus melihat video.

Mula sudah baca buku, tapi lama lama....

Tapi lama lama, ada jugak yang baca buku sambil tidur.
ambil gambar dorang secara sembunyi, takut cikgu rampas Hp, hoho.


Satu satunya wanita yang rajin baca buku, masa 
suda tamat pun masi lagi membaca, contoh yang baik :D

Ini buku yang aku baca, sebenarnya tidak habis pun kena baca
pasal sibuk snap gambar secara bersembunyi.

Lepas Baca buku, sambung balik cerita yang tergendala.

 Lama lama ramai yang join tengok cerita hantu tu.

 Satu satunya jejaka yang pokus dan penuh penghayatan waktu tengok 
cerita hantu ni, sambil naik naik lagi kaki dia atas kerusi, kah kah

lepas sudah gambar semua orang, my turn pulak. hoho peace yoo ==,v

Nota pak janggut : entri ini lebih kepada tengok cerita hantu tu, daripada membaca buku. hoho

Tuesday, October 23, 2012

Mood .

Hi para sahabat yang di hormati dan dikasihi sekalian,

    Hari ini aku kekeriangan idea sedikit, walhal aku baru sahaja memhabiskan exam yang begitu mentertekan kan otak di dalam kepala. Mula mula hidup kami seperti di dalam gambar selepas exam diishtiharkan tamat buat tahun ini,


    Tetapi selepas beberapa hari sekolah dan memandang sewaktu itu cikgu cikgu tiada masuk kelas kami pun mulai bosan dan bosan . Tapi apabila cikgu masuk dan memeberi ceramah untuk masuk ke tingkatan 5 , waktu untuk berperang SPM, semua kelihatan seperti ini ,


      Dan baru aku mulai teringat bahawasanya Kami ingin menjangkau umur ke-17 iaitu peperangan besar bagi budak budak tingkatan 5. Tapi, sewaktu aku berada diruma yang sungguh sunyi ini, hanya laptop menemani ku, dan aku mulai bosan untuk ingat Pasal Espieam, dan mood sekarang hanya untuk mengikut giveaway, Segmen,contest dan yang sama waktu dengannya.Oleh itu aku akhiri entri ini dengan mempublishkan post ini .


Nota Otak Dikepala : Ayat aku terskemah sedikit walhal memang ini yang aku inginkan sebgai satu tanda usaha untuk aku mambaiki bahasa malaysia aku. sekian :)

Sunday, October 21, 2012

warning !

Warning !



    Sebelum anda merepek ,bercakap, mencaci , mengomen , men-TripTrip . pastikan tiada famili , kawang, shcoolmate tahu blog anda. sebab aku suda terkono.  ok bai :3


Friday, October 19, 2012

I'M FREE , But ?

Assalamualaikum ?

    See, Aku sudah bebas, bebas dari peperangan exam, yahuuuu. aku rasa aku , aku Freedom , aku freedom, dengan bla bla bla bla bla bla bla. *irama lagu stacy. Hoho. Aku tidak dapat mengaplikasikan reaksi muka aku *eh ayat macam. ==' . Begini lah rupa dan perasaan aku bila freedom.

Sememangnya aku begini sekarang.

      Tapi amaran buat diri sendiri, Aku belum freedom secukupnya, pasal paa, pasal SPM Aku belum lagi lepas, tapi lama lagi youu. hihi, Tapi aku tidak lah mahu gembira melebih lebih bagai air pancut mencurah curah *hamboii. Orang tua tua kata, kalau gembira melebihi batas, masalah akan menimpah melebihi batas jugak. Ambil lah pengajaran dari gambar di bawah.

Oleh Dengan itu, aku berdiam diri sebentar di dunia berbloging ini. Eh, baru ingat lama suda aku tidak berblogwalking sampai lebam di blog ni.,Ok lah aku Pergi terbang kemerata tempat hari ni . hoi hoi hoi. Kita tengok siapa yang kena ! :D

Nota janggut : Freedom untuk sementara.

Thursday, October 18, 2012

Pantang Exam

Assalamualikum ?

    Makcik dan pakcik sihat ? Hamboii. Mari sini dengar, Kalau kita menempuhi Exam mesti ada saja pantang dia kan, patang bagaikan ibu mengandung 3 bulan tu. Siapa tidak tahu pantang exam ni, mesti tidak pernah dengar ceramah ibu mithali kan? haiyayyai. Marilah aku , dengan senang hati ingin mengemukakan serba sedikit pantang exam ni:
  • Tidak boleh makan mangga
  • Tidak boleh makan meggi
  • Tidak boleh makan kepala ikan
  • Tidak boleh makan lada *Gilo ke nak makan lada =='
  • Tidur Awal
  • Jarang jarangkan online
  • Tidak boleh baca novel cinta
  • Tidak boleh minum Kopi malam malam
   Dengan bangganya aku mengishtiharkan, bahawasanya aku telah melanggar kesemua pantang ibunda yang dicintai, HAHAHAHA *evil laugh.  Bukan aku saja yang melanggarnya, mungkin anda juga ? tipu lah kalau kamu tidak buat semua ni time peperangan exam, betuii dok ? hihi
    YES ! akhirnya Jumaat ni last paper iaitu Musuh ketat mama aku punya anak  prinsip perakaunan, wish me luck dear kawan . 

  
Sebenarnya aku malas nak menaip sekarang, tapi kalau sudah jadi hobi, tulis novel dalam tempoh sehari pun layan habis . gud babaiii :D


Nota terpijak : Aku akan sedaya upaya membalas kunjungan anda.tengah berblogwalking diwaktu malam



Wednesday, October 17, 2012

update senarai peserta.





Alhamdulillah, 1st Giveaway saya mendapat sambutan, tidak lah banyak sangat. tapi ,terima kasih kepada yang join GA ni, tanpa membuang masa, jom tengok senarai senarai peserta. Bagi yang belum join sila klik banner untuk pengetahuan lanjut.


  1.  Tengku Farhah Diana(Fb)
  2. Marry You (Fb)
  3.  Cayunk Dayana Amerda(Fb)
  4.  Miera Evans (Fb) 
  5. Nabila Medan (Fb) 
  6. Firzanah Rozaidi(Fb)
  7.  Anis Suzana (Fb)
  8. Jaja sutera (Blogger)
  9. Syasya Jais (Blogger)
  10. Syuhada Suhaimi (Blogger)
  11. Nurfarahin yusof (Blogger)
  12. Amirah Zainal (blogger)
  13. Nabila medan (Blogger )
  14. Khairunnisa (Blogger)
  15. Firzanah rozaidi  (Blogger)   Tiada link giveaway.
  16. Nur jannah (blogger )
  17. Aynahusna (Blogger)
  18.  Aina Husna (Fb)
  19.  Affiqahfarahain Dzulkifflee( blogger)
  20. Maisarah (Blogger)
  21. Fatimah Az-zahra (blogger)
  22. Bie (blogger)    Blog tidak dapat buka
  23. Nurul hidayah (Fb)
  24. Bella (fb/ blogger)
  25. Farzana Zain (Fb)
  26. butterfly (blogger)  Blog tidak dapat buka
  27. Nur Aina(Fb)
  28. Nurul Syakirah Abdullah(fb)
  29. Auni Soffiya(blogger )
  30.  I am me (blogger) 
  31. nis (blogger) Blog tidak dapat buka
  32. wana wazm (blogger) 
  33. Dunia Wilma (blogger)
  34.  Siti Afipah Harun (Fb)
  35. may geisha (fb)
  36. HadifaR_love (Blogger )
  37. missmashimaaru (blogger )
  38. Ira Thira (blogger )
  39. Jassnani (blogger )
  40. gee azie (blogger )
  41. Husna Az-zahra (blogger )
  42. Lawna (blogger )
  43. Cempaka Kuning (blogger )
  44. hyun (blogger ) Blog tidak dapat buka
  45.  Amisya Suraya (Fb)
  46. Eqah Mj (blogger)
  47. QilaDira (Blogger) 
  48. Fatin Masyarah (blogger)
  49. Rara Farhan (blogger)
  50. Sya zayn (blogger)
  51. Nisa sayakinie (blogger)
  52. butterfly (blogger)
  53. FarrahMawan(blogger)
  54. Amisya Suraya (blogger)  
  55. Lailah Najihah (blogger)
  56. Liazahira (blogger)
  57. MeeSupergirl (Blogger)
  58. Isabel diaz (Blogger)
  59. Mi$$chocolate (Blogger)
  60. Yaya Ade (Blogger)
  61. Di Eqara (blogger)
  62. Nurul Izzati (blogger)
  63. Suara 13 (blogger)
  64. Ana (blogger')  blog tidak dapat buka
  65. Person (blogger)
  66. Nadratul syazwana (blogger)
  67. Emma (blogger)
  68. Salina (blogger)
  69. Aznain (blogger)
  70. mrandmrssallehudin (blogger)
  71. XxFaraizatii2NdxX (blogger)
  72. Taufikmaria (blogger)
  73. Kak Shidar (blogger)
  74. Anis Amirah (blogger)
  75. Ain kecik (fb)
  76.  Meyra Lyana (blogger)
  77. Secret Garden (blogger) 
  78. Joel Leslie (blogger)
  79. Annur_islam (blogger)
  80. Lyllazhar II (blogger)
  81. Golden Rose (blogger)
  82. Better Alone (blogger)
  83. Mademoiselle (blogger)
  84. Miss Yanaa (blogger)
  85. Wieyah (blogger)
  86. lynamohd (blogger) 
  87. Fatehahabdkarim (blogger)
  88. Simple typo girl (blogger)
  89. Vendettaatraveller (blogger)
  90. Afika syafrizon (blogger)
  91. IffahNajiha (blogger)
  92. leogurl94 (blogger)
  93. Zara Mazlan ( blogger)
  94. Anis Amira (FB) 
  95. Vergods isme (FB)
  96. anda seterusnya




* Bagi yang tiada nama dalam ni, Sila Inbox saya di page ni --> Makcik superman


Exam tadi dan akan datang.

Assalamualaikum ?

Dear para pembaca yang setia,

     Tadi aku baru habis menjalani exam Lukisan kejuruteraan, Sebenarnya itu my peberet subjek engko, hihi. Tapi yang sangat mengecewakan , aku meninggalkan 3 soalan yang boleh tahan susah lah. di situ lah kebodohan terserlah *maaf sebab aku menggunakan ayat kesat di situ.
     Lepas saja habis exam LK ni, kita orang akan menempuhi lagi last paper iaitu Prinsip Perakaunan, ohmaigoshh ,ni nak habaq sikit satu rahsia , begini rahsianya subjek prinsip perakaunan, subjek ni gua lemah, sebab gua lemah lah apalagi. haippp , sangat memalukan bila aku membocorkan rahsia sendiri, x gitu.  *maaf ayat terskema.
       Mudah mudahan lepas Espiem ni aku tidak aku nampak Encik Akaun. sumpah, aku tidak akan ambil lagi subjek sebegitu rupa paras bak itik tengah mengandung.*ok , nampak sangat tiada idea mahu tulis engko. Tapi yang aku harapkan sekarang, biarlah pakcik exam berbaik dengan aku yang lemah bagai kucing nak melepas. 

Nota paha ayam : yang setia menurunkan komen , engko memang best, nanti gua balas kunjungan  anda :D

Tuesday, October 16, 2012

Perbezaan akan datang 2013

Assalamualikum ?

     Hari ini aku dapat topup 10 dari cik dkna bersempena hari jadi  aku join segemen jiwarosak.com ler. STOP di situ, sudah berlarian dari topik sebenar. 
     Sebenarnya, cuba baca petikan di dalam gambar itu, kalau tidak tahu membaca pergi masuk tadika belajar ABC sat.

Aku lahir 1996, aku rasa ini tidok adil yer PM,  aiihhh, sebab sebab I nyatakan begitu pasaii :

1. Aku mau ambil lesen umur 18
2. Aku mau PLKN 3 bulan saja bah.
3. Aku tidak pandai betul English -_- *nampak kebengongan di situ
4. Aku tiada Fon, aku ada Ipad saja. -_-''
5. Oh tidak, Format tahun ni pun aku Tidak pass pass lagi. inikan nak di tukar lagi, uihh

   Aku sebagai rakyat yang perihatin *angkat angkat kening. ingin menyuarakan pendapat, cewaa, bagus kalau PM baca Blog I yang Lawa ni *bangga 5minit.

Nota Kaki : Hak Menyuara , Hak kami !

Saturday, October 13, 2012

Today i don't feel like doing anything.

Hi peeps!

Look up ^ ,
       Today i don't feel like doing anything, tutt tutt tutt , tut tut tut.  I just want to playing blog, tutt tutt tutt, tut tutt tutt, don't feeling want to going anywhere, i just want to stay at home, because today I swear i'm not doing anything.*ikut irama Pakcik burung emas

OhmaiEnglish !

      Okay, seriously, aku rasa bosan duduk terperap diruma yang sangat indah ini, tapi aku tidak  boleh kalau tak on blog ini, sekali sehari tengok blog pun jadilah. then today, aku buka blog. *__* kelip kelip mata. KOSONG , KOSONG  oH. *ikut irama makcik najwalatip. Aku xtahu mahu buat apa, Entri ni pun hanya untuk merepekkan diri sahaja. 
       Tapi pada masa yang sama, aku ada juga belek belek buku, ok , aku boring terus kau, tidak sampai pun kali 5 minit aku ulangkaji, why why, tell me why, so hard to understand, tell remind me ee , I ada exam rabu nii, tell mee why, why so hard gilee. *Sila ikut irama lagu David alcalculator.

OhmaiEnglighAgain !


Adalah lebih baik aku join Segmen or contest or giveaway or yang sama waktu dengan nya. *bapak banyaknya "Or". =__=''

Nota perut : aku bosan , aku bosan dengan bla bla bla, bla bla bla, mulut mu cukup bau busuk, aku rasa macam nak pengsan,  *ikut irama lagu Makcik Stacy

THE END !

Friday, October 12, 2012

Makiah, be strong dear.

Assalamualaikum.

     Pagi kemarin aku buka laptop. ok cerita sebenarnya, sebelum bukak laptop aku dapat rasakan ada something happen, tapi i'm not sure , what is it. Then , lepas aku bukak FB , aku terima satu messages dari owchee, dia cakap "Abg makiah meninggal wei" , seriously , bulu roma aku meremang .
    Makiah is my bestfriend, kita kenal sejak sekolah rendah lagi, tapi terpisah kelas time masuk tingkatan, and last last kita orang satu kelas waktu tingkatan 2. Untill know ,suda masuk   form 4 kita xsatu kelas sebab ambil belainan kos. tapi kami still kumpul , bercerita, gosip. 
    Then,Hari tu, Makiah ada cakap yang dia suru kita orang doakan abang dia yang xcident kena langgar, terukk betull katanya. Tapi dalam fikiran kami, kami ingat xcident biasa biasa saja, but beberapa hari after that, aku dengar berita yang abang dia suda meninggal. seriously aku terkaku kejap. yang sedihnya, kita orang tahu makiah ada masalah peribadi yang tersangat, and dia ni cepat sangat ambil hati and kata orang cepat touching. jadi aku stalking her fb , and i found this.

Sebelum ketiadaan arwah.



  

 Selepas kehilangan arwah



 Takziah buat kawan saya. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempat dengan orang orang yang beriman.
  

Nota blog : tiada mood untuk berbloging kemarin. i'm ma sori . dan sori ayat saya waktu sedih memang skema.

Wednesday, October 10, 2012

Cara Daftar Says.com

Dear blog,

       Kemarin punya, punya kemarin,punya kemarin *hamboi ==' . Aku setad guna Says.com . dengan bangganya aku pun mula aktif dalam bidang tersebut, cehwaa. Dan entri ini di tujukan kepada Si Monster Marikh . Says.com ini free ok, Tidak perlu bayar untuk daftar. Daftar adalah percuma . So, jom skodeng cara daftar dan cara penggunaannya MR. Says.com

Syarat-syaratnya adalah, jeng jeng jeng :

1.Mula mula  Daftar lah dulu. Tekan --> SINI
  Then sign up.

Klik untuk tumbesaran.

2. Suda daftar tu, kena lah VERIFIED  dulu, lepas tu cek email, ala macam biasa kamu buat tu. sesudah anda verified, sign in dengan hati yang gembira ya kawang kawang.

3.Kemaskini profile anda, alaa macam x biasa. kemaskini macam dekat FB tu. tempat dia terletak di sini, lihat gambar di bawah ni. tekan yang ada makcik anak panah merah tu.

Klik untuk tumbesaran.



 Cara Cara mengiklan benda ala ini :

1. Seperti biasa Sign in terlebih dahulu.

2. Tekan  SPECIALS , kalau tidak tahu di mana keberadaaan encik specials, sila rujuk rujuk gambar di bawah, tekan anak panah merah yang somel tu . 

Klik untuk tumbesaran.


3. lepas suda tekan, nampak tidak betapa banyak iklan di bawah itu, sila ambil yang ada "RM" sahaja, yang tiada RM tu abaikan, tapi kalau rajin jugak pandai kamu lah.

yang harus di share :
Klik untuk tumbesaran
 Yang tidak wajib di share :

Klik untuk tumbesaran. hamboi lawanya contengan di atas =..='
4. Tekan mana mana iklan yang ada RM, selepas itu Tekan BROADCAST kaler Hijau tu. lepas sudah tekan akan keluar lah seperti gambar di bawah ini.


 5. Copy yang sudah di kotakkan kaler merah tu, Then share lah dekat Pesbuk or Twitter, tempat yang senang di share.

*PERINGATAN Kalau mahu suru member Klik iklan tu, suru dulu dia orang Log out from Says.com, Eh, ini peringatan untuk member yang ada daftar says.com Sahaja.


SEMOGA BERJAYA !

Mereka yang Pernah cash out money dari Says.com dan yang didik aku cara join benda ni , Jom Terjah mereka:



Jom Berbloging Sambil Buat Duit :)

MHI TV3

Assalamualikum para pembaca,

       Hari ini aku mahu kongsikan , apa yang aku tengok dekat Malaysia Hari Ini (MHI), mohon izin kepada puan Noraisah untuk saya sebarkan info ini kepada warga blogger. Tadi aku ada tengok satu pengisian dari MHI  berkenaan dengan adik Ahmad Adam Syukri . Mari kita Selami penderitaan adik Ahmad Adam Syukri di video  ini. Adik Adam menghidap penyakit Brain Damaged Severe HIE.

 





      Kesian si ibu, yang tabah dengan penderitaan seorang anak sulung mereka, Jadi sama sama lah kita berdoa agar adik Ahmad Adam Syukri dapat cepat sembuh.

Kepada sesiapa yang sudi untuk menghulurkan bantuan :


Sumbangan boleh disalurkan pada keluarga adik Ahmad Adam Syukri di:

Noraisah Mohamad Malena

02040007292201 (CIMB)
161136331818 (MAYBANK)




Kredit to : MHI TV3

Tuesday, October 9, 2012

Adam && Hawa

Assalamualaikum .

Dear blog,

      Sebenarnya aku ada banyak idea nak di tulis ni tapi, semuanya lari huru-hara time aku duduk menghadap Sang Blogger. Jadi disebabkan malam ni aku nak tengok cerita baik punya *sleng shuib , lebih baik aku kongsi kejap.
      Pernah tengok cerita or baca Novel AdamHawa ? x pernah ? Rugi engko x tengok, sebab cerita dia Baik punya *sleng shuib lagi.  Sekarang ni, cerita dia tengah di mainkan di Tv Astro Mustika HD 134.  Best , meh tengok Trailer dekat bawah ni. Cerita ni main Isnin - Khamis jam 10.30 malam ok.


 

       Yang menarik perhatian aku, drama ni lah firstime aku tengok, secara langsung dorang buat set dekat mekah tau, indahnya mekah kalau tengok dari drama ni. Dulu aku baca dekat Novel saja, tup tup sudah jadi  drama bersiri . 



 
Hah' ni diaaa novel yang aku dok usha tu. hamboii.
Penulis kegemaran aku Aisya Sofea ^^,

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/560304_542614822421285_1247713440_n.jpg
    Ni diaa, sinopsis cerita yang sebenar adam hawa. kepada sesiapa yang rabun tu, maaf, ini sahaja tumbesaran yang dapat di snap tadi. hihi sebenarnya aku malas nak type sinopsis dia jadi nak tahu sinopsis AdamHawa lebih lanjut Tekan SINI


Nota Blogger : Post last untuk malam ini. Jom tengok AdamHawa

SEGMEN : JOM BLOGWALKING

Aku ikut Benda ni, sebab aku rajin Bw, jadi moh la join.


Tekan Banner Comel ni kalau mahu Join.

Hari Ini ^^,


Assalamualaikum  kepada yang rajin membaca,

        Hari ini , we all cuti, yeah ! Sebab Hari ni kan hari jadi aku, opss Hari perang PMR, x tahu, hurmm, buta berita sangat. *eh ada ka buta berita ? ==' .
        Sebenarnya, Hari ini  tiada something spesel yang mahu diceritakan, sebab cuti, then goyang goyang kaki diruma ,menghadap laptop 24 jam engko. Hari ni bangun saja dari tidur yang mati, tibatiba kena suruh hantar si Toyol pergi  sekolah, eh, kejap belum habis lagi, nasib baik ada nenek aku yang sangat baik hati, sebab dengan besar hatinya  dia sudi  menghantar Si Toyol ke sekolah. Jom terjah gambar dia sebelum Menunaikan ibadah ke sekolah. Dua gambar saja yang mampu di snap. ^^,

*Sebelum jalan

 
ber emo emo pulak budak ni. 




Eh, senyum senyum kambing pulak dia. *senyum terpaksa.

Hanya ini saja aku mampu tulis , dah kosong idea lepas exam kemarin engko, haha *gelak malas.

Nota tangan : Cuba Kira berapa ayat "HARI INI" dekat entri ni. hihi :D

Monday, October 8, 2012

Addmath =..='

Dear blog,

     Tadi pagi aku ada Paper Addmath engkau. Kira macam ,aku jawab soalan tadi , aku like "cacing dalam kuburan you". Blank kepala otak tengah memikir jawapan yang tepat,dengan formula yang dia minta, banyak sangat soalan pakcik Addmath ni. serabut otak di buatnya.Sumpah sikit banyak menyesal juga aku ambil kos ni, tapi suda kata minat kira kira ambil saja lah kos ni. untuk masa hadapan juga. 

eh, 1 + 1 = 11 ke ? =='

       Tengah tengah buat jawapan tu, ada pulak mamat sekor ni, eh bukan dua tiga ekor usha aku dari belakang kiri kanan siott, nak minta jawapan free katanya *kau ingat barang nak free free. kalau aku ni pandai sangat addmath , murah hati juga aku bagi free dekat dorang, masalahnya, ni juga aku fail semester 1 dulu.
       haishh *mengeluh ==' ehe siapa ada simbol mengeluh lagi engkau, haha .wahai yang maha mendengar, kalau lah aku dapat pass addmath semester akhir ni, sumpah aku update blog setiap hari engkau. haha . ok lah, ini saja aku mampu kongsi, dengan para sahabat blogger. :3


Nota kepala : Azam akan datang, diharap addmath biar pupus sementara,kalau kami berada di sekolah.

Sunday, October 7, 2012

suatu malam rumah berhantu.

Dear blog,

sebenarnya tajuk x seraasi dengan cerita , hihi =='. Jom baca .

Situasi:

         Suatau malam rumah berhantu, *eh, lupa. sebenarnya , subuh subuh tadi. ==' . aku bangun dari tidur yang tidak berapa nak lena. aku berdiri, menguap,mengosok mata dan sama yang waktu dengannya.aku bangun terus mengolinekan diri. tiba tiba *dum dum tap dum dum tap . Guntur mula berkumandang dengan megahnya.
         Aku dengan lagak nya memberanikan diri untuk tetap setia berbloging, tapi di sebabkan my sista yang sorang ni suru tutup laptop,aku pun ikut juga, dah lurus bendul nak cakap apa =='. subuh tu dalam jam 4 lebih rasanya, aku dengar bunyi guntur yang mengerikan,yang hairannya hujan xpandai turun turun. subuh tu memang x bole pejamkan mata.
        Subuh subuh tu, aku tengok dekat jendela ,aku nampak terang macam spotlight gitu, sudah tu ada asap doh. aku dapat imagine yang dekat luar tu macam ala ala shoot michael jackson ghost movie tu. gila kau, seram doh, aku sorang seja belum tidor time tu. hah'  aku dapat imagine time tu, macam gambar dekat bawah ni. =='

ada hantu dekat luar rumah. *imagine




     Dalam tengah mahu tidor tu, aku dapat bayang kan , dekat luar rumah , banyak zombi zombi tengah tunggu aku untuk keluar , mahu makan aku. seram youu. disebabkan seram lah aku dapat tidur dengan cepat, kalau dok, mati aku tidur dalam kepeluhan.  semua cerita diatas, lebih kepada imaginasi aku sendiri, biasalah budak yang xkuat iman, begitu lah jadi nya.

Nota Blogger : Ayat aku tersekemah kejap. yang penting malam tu seram siott.

Saturday, October 6, 2012

Merapu Bin merepek.

Dear blog,

     sebenarnya tajuk tu just suka suka seja.  Hari ini aku mengahadap laptop mahu deakat 8 hour, ok kira biasa seja tu. perkara yang selalu dia buat, on Facebook ,blogger, tagged, twitter, nuffnang, churpchurp dan yang sama waktu dengan nya ,apo ka bondo ea jang. perkara ni akan dia di buat setiap  hari, waktu tengah exam pun buat macam ni, macam sekarang ni minggu exam still setia dengan blog.*kau ade ?,siapa yang baca entri  ni, kompom cakap "perkara biasa". biasa lah sangat.

     Sekarang ni pun xtahu mahu tulis apa sebenarnya aku just merapu bin merepek sahaja yang berjalan dan berlari di dalam hotak ni.oh sebelum terlupa , aku mahu ucapkan thanks a lot dengan kak SHIDA  sebab, dia dah banyak tolong aku berkenaan denga encik  nuffnang. kalau mahu tahu pasal nuffnang just inform kat kak shida. hihi, jom terjah blog dia. Teakan SINI kalau mahu terjah dia. even aku baru form 4, aku dah berjinak jinak dengan iklan iklan semua ni hah'. cari duit kasi makan diri katakan.

Isnin ni aku ada paper ADDMATh, wish me luck . :)

gamabar sebagai hiasan.


Nota perut : Tinggalkan komen anda diatas ni. :D telima tasi daun keladi. :)


SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

yes.

   tengah tengah cuti ni, nothing to do, jadi ambil kesempatan untuk join segmen. by retis blog LYSSA FAIZUREEN .



 now soalannya ialah, jeng jeng jeng.

1. kenapa korang berblog ?
 -sebab,saya suka terjah terjah blog orang.

2. Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?
- tiba tiba rasa mahu join, bila tengok banyak kawan  FB join blogger.

3 Apa tujuan utama/asal korang berblog ? 
- kalau dulu sekadar buang masa dan jam sahaja. tapi sekarang berblogging sambil kutip duit dari langit. hoho o.O

4.  Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
- tidak lah meanrik sangat, sekadar merepek, merapu dan yang sam waktu denganya.

5. siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging ?

-
inspirasi saya ialah, mak saya punya anak sulung. hoho, my sista omaigosta. *merepek lagi =='


typewritter ==',
Shasha yacob.