Wednesday, October 24, 2012

Baca Buku 1 Malaysia.

  
    Hari ini kami ada aktiviti membaca buku bahasa enggeris 1 malaysia,  dekat sekolah.  Jadi, sebelum Kami bermula untuk skodeng skodeng buku tersebut, kami mulakan hari dengan menonton wayang di dalam kelas.
   Cerita Hantu Silent Hill  ka  kalau tidak silap,Si cik owchee yang jemput kami tengok. Kalau di ikutkan betul cerita tu , cerita seram, di sebabkan ramai yang tengok dalam kelas *2,3,4,5 orang saja pun Cerita tu jadi cerita lucu *tidak lah lucu betul . Bikin sakit hati lah jugak, pasal dorang tidak pandai pokus dengan cerita seram, ada pun yang pokus 2 , 3 orang saja.
    Malas mahu cerita panjang, biarlah sang gambar yang bercerita, Jom tengok gambar sempat gua snap tadi, Sebelum dan selepas aktiviti membaca buku .


 Sebelum membaca buku, 3 orang saja tengok.

Hanya seorang jejaka yang pokus melihat video.

Mula sudah baca buku, tapi lama lama....

Tapi lama lama, ada jugak yang baca buku sambil tidur.
ambil gambar dorang secara sembunyi, takut cikgu rampas Hp, hoho.


Satu satunya wanita yang rajin baca buku, masa 
suda tamat pun masi lagi membaca, contoh yang baik :D

Ini buku yang aku baca, sebenarnya tidak habis pun kena baca
pasal sibuk snap gambar secara bersembunyi.

Lepas Baca buku, sambung balik cerita yang tergendala.

 Lama lama ramai yang join tengok cerita hantu tu.

 Satu satunya jejaka yang pokus dan penuh penghayatan waktu tengok 
cerita hantu ni, sambil naik naik lagi kaki dia atas kerusi, kah kah

lepas sudah gambar semua orang, my turn pulak. hoho peace yoo ==,v

Nota pak janggut : entri ini lebih kepada tengok cerita hantu tu, daripada membaca buku. hoho

22 comments:

fandyz said...

Salam, ada-ada jelah korang nih :) anyway belajar rajin2 k..

cHeRyNa PiReS said...

Selamat belajar!
Hai...jeles akak nieh dengan korang. Zaman aku dulu takde time nak baca buku macam nieh. Kalo ada kan best. Mesti aku dah tiap2 ari nak gi sekolah:)

Wak Gelas™ said...

wak nak ucap belajar rajin2 ye korang tuuuu.. eehhhEE

QasehnyaRania said...

Hihi
mcm tgk wayang pulak dik..
Njoy

Detective Fiqa said...

wahhh akak takde pun gini time nak pekse dulu. kiteorg takde nak watching2 ni :D kiteorg focus untuk Spm walaupun ade yg merayau. hahaha

Myra Jay said...

Sama la macam akak kalau bab baca buku lomah..heheee :)

Tp dik muda lagi kena rajin tau, demi masa depan :)

aku HaniAsyira said...

nampak makin bertambah yg tgk citer nya

-meeSUPERGIRL- said...

untung lah pg skolah tgk movie .. kite dolu2 pg skolah bwk almari atas blakang penuh dgn buku . HAHAHA

Si Matatajam said...

Zaman akak sekolah dulu tak dak semua tu..hi hi...

Si Matatajam said...

Bestnya bebudak skang ni..

Pykaa Pdott said...

best tengok dorang rasa mcm nak msok balik je zaman skolah dulu . huhu . pergghhh yang si lelaki tuh sampai angkat kaki bagai la . seram sangat ke . haha

sal ya said...

bawak hp pergi sekolah ek?!

Shasha Yacob said...

okaii, I will, :)

Shasha Yacob said...

haha, masa akak suda berlalu,

Shasha Yacob said...

yala yala wak.

Shasha Yacob said...

haha, kan,

Shasha Yacob said...

ehemm, bagus bagus, tidak lah macam kami, takut pun yang ado.

Shasha Yacob said...

yes akak, gua cuba sedaya yang mungkin, cewahh

Shasha Yacob said...

bawa secarasembunyi saja tu hoho, budak budak katakan

nik ros said...

hoho...bawak hp kat sekolah yea.hati2.kang kantoi kang..hehe

IntaNBerliaN said...

akak bab baca buku ada malas sikit zaman belajar dulu.. hihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waa gambar heroin last erk..