Tuesday, October 30, 2012

Merentas Desa

Assalamualaikum?

     Hi, aku masih di sini. tidak bosan menghadap laptop 24 jam. sebenarnya hari ini di sekolah kami ada larian merentas desa, ok aku malas datang sekolah pasal benda itu saja. suda 3 tahun aku ikut , tidak jugak pandai menang.
    Walaupun tahun ni , kena bagi ganjaran, dapat hadiah walaupun tidak menang, ganjaran itu tidak dapat menambat hati aku yang lara ini. *hambuii. Aku rasa kamu pun tidak mahu ikut benda ni, jom tengok peta merentas desa ni.


    Jauhkan perjalanan merentas pantai desa ini. Rumah yang diconteng merah tu, rumah aku, disebabkan jarak yang kami wajib lalui itu terlampau jauh , aku dengan bangganya mengundur diri , daripada mengikuti akitiviti itu dan hanya mampu melambai tangan kepada para peserta. walaupun cikgu kata itu untuk kesihatan badan. tapi badan aku macam tenggorak hidup sudah . *perasan. Haha.
    Oleh yang demikian, aku di rumah hanya mampu, tidur online, online , makan, tidur , online makan, anka dara jenis apa lah. dengan ini, ini sahaja yang mampu aku tulis dan mererpek di blog, jom berblogwalking. cekidauttt, :D
     


 

21 comments:

cHeRyNa PiReS said...

Akak dulu pergi rentas desa, singgah dulu kat Pasar Malam. Hihi. Best tak?

Lain kali join je. Pastu jalan. Gi hungga2 je ngan kawan2 sambil makan angin beramai2. Itu akak laaa...hehe...

*jahat tak ajar awak macam ni*

Wak Gelas™ said...

makan tido pon badan menten slim oke aperrg.. ekkkEee

miz ruha said...

baik untuk badan kalau merentas desa ni...
tapi akak sendiri pun dah lama tak berlari.. kih2..

miz ruha said...

masa sekolah rendah kalau merentas desa sngat semangat dulu...
bila masuk u, ada larian, tapi pakat bersiar-siar aje dengan kawan2... tinggallah kak n the geng di belakang...

yaya ade said...

dulu sy join rentas desa sempat lg singgah kedai stay2. haha.

ainraus said...

awww. rindu zaman sekolah punya merentas desa. dulu malas sangat. haihh.

-meeSUPERGIRL- said...

dulu mee jalan jee . nmpak kedai warung terus melepak ramai2 . bg peluang dekat org lain menang . haha

shidaR said...

wahhh kalo akak xberi pluang org len menang..hehee olahragawati sekolah tau dulu :)

CikNana said...

makcik superman,saya follow sini..:)

Si Matatajam said...

Teringat plak masa merentas desa zaman sekolah dulu..bleh no.7...

Liyaa Mf said...

Sama laa. Tak kuat lari. So tak pernah menang merentas desa. Semput gila rasa ada laa. Haha! Kalau dah peta camtu, better terus balek umah je. At least dah take part kan? Takpe. Lari ikut kemampuan :P

Nizam Ijam said...

penat dulu merentas desa..hu2

saya dah update
selamat hari raya aidiladha :)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehe... kelakarlah kamu nie...
dulu masa sekolah, OE pun malas nak masuk merentas desa nie... selalu lari jugak... tak pun, main tipu... hehe... ^^

deqjamucuxx said...

rindu zaman bebudak lagu ni . hikhik . sampai setengah diri ini akan purak-2 pengsan ! haha

QasehnyaRania said...

rindu pula ciksu nak merentas desa..dulu selalu dapat no5 ke bawah..skrg joging sikit pon dah semput..huhuhu

Anonymous said...

You have made ѕome ԁeсent points therе.
I looked οn thе web for mοre info about the issue and founԁ
most individuals wіll go along with yοuг viеωs on
this web ѕite.

Feel frеe to νisit my web blog instant payday loans
Also see my website: instant payday loans

Anonymous said...

Blog traffic can be increased by joining affiliate programs and sites, which will list your blog under a
certain search category or name. By following them, you will
shortly embark on a blogging career that
you never imagined. If you want to create and run a blog to hold your business, the adopting business Blogging tips
will certainly help to make the task much simpler for you.

Anonymous said...

With the help of computers and other advance technology, whole process of recording can be done in home studios but with real
orchestral people recording studio is necessary.

The Nightingale appears to be more closer to
workplace culture. The stronger the signal, the easier a loop happens.


Feel free to surf to my web-site; MOTU Digital Performer v8.02 free download

Anonymous said...

Being surrounded by renowned schools including
Cedar Primary School, Maris Stella High School
(Primary), and the St. Andrew's Village suite of Kindergarten to Junior College education. belgravia villas [http://belgraviasvillas.sg]

Anonymous said...

Sant Ritz is more than just a home. Its combination of condominium status
with contemporary ville living.the glades condo

Anonymous said...

In 1998 I began writing articles regarding the explosion of mail-in and fly-by-night certification associations.
The personal experience of spirituality brings us to the source of
creation. Their presence can still be felt in your
heart, and you can still access their wisdom whenever you wish to.


Here is my site ... PALS Certification