Friday, November 30, 2012

Blogwalking tergendala

Hiapp,

   Harap maaf kepada yang rajin menginggah di blog ini,disebabkan tuan tanah permaisuri blog ini , di rumah ada orang kawin . dan selama tiga hari berturut turut acara di adakan. oleh yang demikian, aktiviti berblogwalking tergendala buat sementara waktu. 
   Tapi dengan sedaya upaya, aku akan terjah blog kamu satu satu. and secara slow slow . terima kasih atas kunjungan dan trafik light merah kuning hijau yang diberikan. dengan ini aku sajikan kamu satu gambar troll face.


Gambar tiada kena mengena dengan entri.

Thursday, November 29, 2012

Twitter : Janji potong ehem ehem dan Bogel depan Pavillion

Hi semua Harimau malaya ?

  Semalam, Selepas aku membuat entri tentang kemenangan harimau malaya menentang laos aku pun menjengah jengah facebook dan twitter , nampaknya ada orang masih mencari cari panas atau dalam nama pemes *Bajet hot* di twitter .
    Janji bagai , ada yang janji kalau harimau malaya menang, dia mahu potong ehem ehemnya, kalau mahu jadik pondan tuh terus terang saja lah , tidak payah pakat janjii manis lepas kemenangan harimau malaya tu.


*nampak macam macho, tapi hati hati maknyah juga

    Hah' ini lagi satu , Promise promise bagai, mahu bogel depan Pavillion kalau Harimau Malaya menang, Ya Allah , apo Kono ae jang ?  Kenapa mesti Depan Pavillion, kenapa tidak depan Padang Bola terus , kan senang .Haiya , menjatuhkan maruah kaum Hawa saja. Ini mesti Kes tidak pernah pergi Pavillion, tuh pasal mahu bogel depan pavillion.

* Muka lawa, nampak tweet sudah macam hantu

  Mesti Rajagopal dan pemain pemain Harimau Malaya ada terbaca tweet ganas mereka nih, itu pasal lah Harimau Malaya menang, sebab nak suruh dorang  tepati Janji . Nanti Waktu Indon  vs malaysia nanti. buat lagi tweet tweet memberangsangkan okaii. :3

Nota Kaki : Apa mahu jadi dengan dunia twitter ini, Bolehkah, kita bersihkan nama Twitter Malaysia dari orang orang sebegini rupa, setahun pun jadi lah. Taubat lah nak.

Sumber : SINI , SINI , Facebook , Twitter

Wednesday, November 28, 2012

Kemenangan : Piala AFF Suzuki 2012: FT, Malaysia 4-1 Laos

Assalamualakum,



     Akhirnya ,harimau malaya berlari dengan sekuat hati sambil mengaum sekuat kuat alam, akibat dendam dari kekalahan sewaktu bertentang dengan singapura, dengan tanpa berlengah lengah , bola dihadapan ,terus di tanduk dan akhirnya keputusan . GoooLLLLLLLLL! Harimau dengan kepantasan mereka telah mencetus malaysia 4-1 Loas . Cantekk.
    Begitu lah kata kata manis dari aku untuk harimau malaya, tidak sia sia mereka di maki hamun oleh rakyat jelata di dalam facebook , twitter , dan laman sosial yang lain , kemakian itu telah menaikan lagi semangat juang mereka. akhirnya mereka mencetus kemenangan yang begitu ummmhh !
  
Mereka yang telah membuat jaringan gol :

SafeeSali (2 gol)
khyrill muhaymenn 
Wan Zack Haikal 


    Pada mulanya Loas yakin harimau malaya tertekan dengan kekalahan mereka tempoh hari, tetapi semangat juang mereka yang membawa harapan kita, mereka telah membuktikan , harimau tidak menguap , cuma terlelap sekejap.

 

Kan wa sudah cakap, selamanya Harimau Mengaum :3

nantikan :

Malaysia vs Indonesia
Sabtu, 1 Disember 2012
8.45 malam
Stadium Nasional Bukit Jalil



WORDLESS WEDNESDAY

Say something ?


kredit : sumber

Give Away Dot My

Assalamualaikum ?

Ini jugak adalah Give Away yang last minit di buat oleh tangan ini. Sebelum itu sila tengok Banner . Dan Entri ini adalah  "sticky-post" . Sehinggah tammat penyertaan.



     Pihak Sponser sudah di selesaikan, rata rata sponser memang aku sudah Follow . Kak Shida , Emas Putih, Aida Omar. Dan like Fanpage & Follow Kazen blog & Tekan G+ sudah dilaksanakan .
   Aku sebagai blogger yang masih mentah ingin memcuba join giveaway seperti ini , yang telahkan hadiah hadiah yang jadi idaman para blogger sekalian, antara hadiahnya ialah ,Hadiah utama 3 Domain dot My percuma selama setahun hadiah yang sama juga akan di tambah mengikut penyertaan. (Kuota hadiah sehingga 20 Domain) .
   Aku Join nih dengan niat hendak memcuba pakai Domain sendiri, ala aku masih mentah lagi dalam dunia berbloging nih, jadi pasal Encik domain nih aku kurang ariff sedikit, Mohon tunjuk ajar yakakak kakak dan brader brader di luar sana. Kalau ada rezeki dapat lah , kalau tiada tidak apa cuba lagi. hikhok .
     Eh , Kejap erk, kalau anda baik hati jom tolong brader kita nih tekan G+ dekat Blog dia. Tekan  Gambar dibawah atau SINI.



Nota : Nampak Giveaway ini dari Cik MeeSupergirl Thank you .

Rahsia disebalik bersin

Assalamualaikum ?


Aaaachouu !

     Malam kemarin buat pertama kali aku bersin malam *nampak pembohongan disitu*, jadi aku pun dapat idea dari situ, dan tang an ini pun mula mengodek godek google akan tahu rahsia disebalik encik bersin.
     Bersin adalah keluarnya udara semi otonom yang terjadi dengan keras lewat hidung dan mulut. Udara ini dapat mencapai kecepatan 70 m/detik (250 km/jam). Bersin dapat menyebarkan penyakit lewat butir-butir air yang terinfeksi yang diameternya antara 0,5 hingga 5 µm. Sekitar 40.000 butir air seperti itu dapat dihasilkan dalam satu kali bersin.[1] (Sumber)
    
Dan rahsia disebalik bersin mengikut jam adalah, 

Bersin antara jam 06-07
Bermakna ada ajakkan untuk makan makan

Bersin antara jam 07-08
Bermakna  Akan ada keuntungan yang tidak terduga

Bersin 08-09
Bermakna akan ada orang yang menhina anda

Bersin 09-10
Beermakna akan ada hasil urusan yang anad usahakan

Bersin10-11
Bermakna anda akan menjadi orang yang banyak cakap

Bersin 11-12
Bermakna aku malas sudah menulis nih, jadi mahu tahu lebih lanjut tekan SINI hihi :3



Dalam budaya Islam yang didasarkan pada berbagai hadis dan ajaran Muhammad . Sebuah contoh dari hal ini adalah hadis riwayat Al-Bukhari dari Abu Hurairah bahwa Nabi Muhammad pernah berkata:
"Ketika salah satu dari kita bersin, biarkan dia berkata, "Al-hamdu-Lillah" (Segala puji bagi Allah ) , dan membiarkan saudaranya atau pendamping berkata kepadanya, "Yarhamuk Allah" (Semoga Allah merahmati anda) . Jika ia berkata, "Yarhamuk-Allah", kemudian biarkan [hidung itu] berkata, "Allah wa Yahdeekum yuslihu baalakum" (Semoga Allah membimbing Anda dan memperbaiki kondisi Anda)."


Nota kaki : Setiap yang berlaku dalam kehidupan kita ada hikmah disebaliknya,oleh itu janganlah kita marah , merungut , merengek , mecerci jika diberi kita bersin berkali kali , kalau buat juga ,bersyukurlah anak , nanti gua bagi kaki kang ==,



Tuesday, November 27, 2012

Rajin Vs Malas

Hiappp,

Troll Face

   Sebenarnaya semalam aku rajin join segmen saja. semalam aku rajin tengok facebook, semalam aku rajin tengok twitter,semalam aku rajin tengok google, semalam aku rajin tengok nuffnang, semalam aku rajin tekan iklan , semalam dan selamanya aku rajin jenguk blog. Dan semua berkaitan dengan semalam.
    Keesokan harinya , aku jadi malas , malas bangun awal , malas berjalan, malas buat kerja di rumah, malas , malas mandi, malas tukar baju , malas on blog, malas main game , malas angkat telpon, dan semuaanya berkaitan dengan malas.
     Kalau sudah jadinya kejadian malas dan rajin , itu sudah menjadi lumrah manusia seperti aku, aku dilahirkan seperti ini kerana sedikit kesalahpahaman yang mendalam, bagai ular dicekik harimau. Aku rasa diri ini akan berdaya jika ada sedikit semangat yang mendorongan aku untuk hidup. Aku bukannya ingin simpati tetapi ingin satu dorongan seseorang, inilah aku, sentiasa diselubungin mimpi.
  
Hai aku Troll Face

   Dan percayalah bahawasanya kenyataan di atas adalah penipuan semata mata , dan kenyataan di atas tiada kaitan dengan hidup, pengsan , koma ,makcik jiran sebelah, pakcik tengah minum kopi, makcik tengok main bola sepak, pakcik tengah main masak masak dan yang sama waktu dengannya. Dan aku bangga, aku tipu satu blog. HOHO.

akulah si pakcik minum kopi. ==,




Nota kaki : maaf kekurangan idea, nak kaki boleh ? -___-






Respon pengguna twitter

Assalamualaikum?


      Hari ini aku sign in Twitter, ok lama sudah diri ini tidak on  twitter kerana hajat ingin main tweet tweet aku pun on.Tiba tiba, full dekat Home cerita pasal minah dari planet matokilah, minah mahu bapak matilah , minah tak ada dara. wow, adakah diri ini sudah ketinggalan zaman. atau baru baru sahaja benda alah ini berlaku. banyak tanda tanya di situ.
       Dengan sepantas kilat tangan ini search dekat bahagian google. nampaknya cerita cerita sebegini rupa still hangat menyengat . berbalik kepada tajuk , jom tengok respon para pengguna twitter, ada yang memaki hamun dan ada juga yang bagi nasihat , sudah boleh jadik pengritik dia orang ini. syabas syabas. jom nengok. sebenarnya banyak lagi komen komen diaorang ni, tapi aku ambil sikit saja, mahu tahu lebih lanjut sila buat twitter sendiri.

"Ayuni dari planet Matoki.Lyana evans dari planet Makaroni.Baby diana dari planet dara dah tak ada.Haziq bana dari planet Sarkas. -.-"

"Twitter dulu best je. Tak ada pun yang maki bapaknya. Tak ada pun cakap tak ada daraTak ada pun apa apa. Twitter ni bukan dairi ini public"

"malam ny dekat twitter ada 3 orang perempuan yang mengaku takada dara dalam masa yang sama..adik beradik ke dorang nie?? Aneh sungguh.."

"Baby Diana perempuan , berani tweet " Aku tak ada dara " Kami yang lelaki , nak tweet " Kami sunat sakit " pun rasa malu sangat . LoL"

"Selena gomez yang dah hilang dara pun tak ada tweet "I lost my virgin"."

"Adel asha with her barbie problem , ayuni with her matoki problem , lyana evan with her dad problem , diana ali with her DARA problem . Okay"

"Pandang TL -> Ayuni dan Planet Matoki -> Lyana Evans tak habis dengan dunia BABI -> Baby Diana mintak pulang balik daranya -> *korek idong*"


Kata kata buat kamu :

Ayuni : kalau taksub betul dengan planet Matoki tuh , tidak payahlah sampai bawa nama malaysia , hah' tengok kan sudah kena bash oleh dia orang. pergi mintak maaf cepat.

Lyana Evans : Kalau mahu betuk bapak tu -.- , sila tulis di diari sahaja, jangan lah sampai tweet tweet bagai, ingat kalau tiada dia, siapalah kau tuh. pergi minta maaf dengan dia cepat.

Baby diana : nih lagi sorang, kalau tak ada dara sekali pun , jangan sesekali tweet tweetkan  diri itu,  memalukan kaum hawa lah. pergi bersihkan nama sendiri cepat.




Nota malu : Sorry diri ini bukan ingin mengaibkan orang cuma ingin menasihat dan aku bukanlah sempurna betul mau menasihat, tapi, takkan mahu tunggu semua orang sempurna baru bagi nasihat, alamat  ehem ehem lah diri itu.


Monday, November 26, 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih


Sudah hujung hujung baru tergerak hati ini ingin join segmen by Cik Emas Putih. Hihi, Sorry late Bos ! tutup jam 11.59 malam , aku join 11.16 hemm memang last minit pun. Jika tiba tiba tergerak hati anda untuk join segmen nih just tekan banner pinky itu untuk menerbangkan anda ke blog Emas Putih Jingga Biru Kelabu Asap :D

 Nota kaki :     RM10 topup untuk 3 blogger bertuah by random.        

Zizan 0-3 Aaron Aziz

Haippp,

    Semalam demam boleh untuk beberapa jam, Tengok tajuk tuh, eh bila masa Zizan dan Aaron Aziz main bola , eh eh eh eh 2NE1 -__- , saja saja buat kamu penik penik kejap. Sebonarnya, Zizan mewakili Malaysia, dan Aaron mewakili Singapore. Kenapa? pasal suka hati makcikk jiran sebelahlah aku lah. 
     Semalam memang banyak kaki bola update status dekat Fb , jadi aku layan lah kejap , aku layan pun bahagian page saja, Jom layan status diaorang.

"Alif Satar 0 - 2 Aliff Aziz
Apex ni terbayang leuniey ke ape ? tau le nak kahwin"

"First Half
Zed Zaidi 0 - 2 Aaron Aziz
Apex lu kalau bolos lagi tak boleh kawin dengan leuniey"

"Rileks rakyat Malaysia , ni semua eksperimen Rajagobal.. mungkin 2nd half UltraFakriMan masuk ? barangkali , Javier Hernandez pun masuk.. Hernandez power buat comeback.. ahhaa"

"Cantik je keeper singapore tutup aurat pakai seluar panjang , apex mohon contoh.. kata nak jadi suamikan ?"

"tadi ternampak betis apex , putihnya... aummmmmm , jeles leuniey.. hahaha"

"Jangan risau Malaysia ni suka buat comeback macam Man U , tapi kadang kadang suka buat silap macam Chelsea.. tapi yang penting tak macam liberpul , penuh dengan sejarah :3"

"Idola pemain singapura adalah Aaron Aziz , patutlah depa power berlakon"

"mungkin letak neelofa tepi padang mungkin Singapore tak boleh buat gol ? mungkin . ok penat.."

"Terus Tenang dan Sokong Malaysia, bangga la wei , Malaysia 100% original"

     Hah', tudiaa.  Aku rasa tidak payah lah yang lain tuh tengok bola dekat tv, Semua keputusan sudah diwajibkan keluar di status status dekat FB sana tu, siap bagi jalan cerita lagi.Tapi, walaupun malaysia kalah, tapi itu bukan untuk selamanya. Harimau malaya tetap jadi pujaan hatiku, selamanya harimau malaya. Ok , cukup sampai disini sahaja tentang bola.
      Eh , kejap . tadi aku cek balik komen komen dekat blog aku ada yang tanya macam mana mahu dapat BE and macam mana mahu ubah link blog kan ? sabar ya.

Untuk Soalan akak Hainom OKje  klik link SINI

Untuk Soalan Brader Korn sila rujuk gambar dibawah. :D


Mula mula, pergi My Blog, the tekan Setting > Basic


Sudah Tekan,
1. Pergi Publishing
2. Tekan bahagian Edit
3. Sila Ubah nama link anda.

Save && Siap !

Kredit : Kak Shida, Page FB

Nota tangan : Entri ini telah diubahsuia menjadi 3 dalam satu. 


Sunday, November 25, 2012

Segmen : Jom BW sambil Follow !

Hiapp,

   Hari aku ini, dengan ketekatan hati , memang dan sah lah, aku akan ikut segmen :Jom BW sambil Follow. yang dianjurkan oleh cik SM dan dikuti oleh peserta. Tanpa membuang segala barangan dapur dan jam mahal mahal, jom join segmen nih, komon komon saport lah shikit.




    Kalau Niat dihati ingin join, sila tekan Banner makcik tersangkut dalam cawan tu, untuk membawa anda terbang ke sana, *bawa daku pergi paju laju laju biar dapat join segmen dia. -__-''  . Segemen nihh jugak boleh menambahkan lagi Trafikk light merah kuning hijau blog anda.  Tarikh tutup dia , tidak dapat dikenal pasti lagi, suka hati boipren , makcik sebelah rumah dia lah. hoho, Jadi anda tengok apa lagi, jom join. 
     Haipppp, jangan lupa Follow kesemua sponser yang diupdate dari masa ke semasa. Sm wa sudah follow , like, G+ semua yang dikehendaki. satu celak arb pun jadik lah, wa mahu tripp jadi orang arab sekejap . hoho


Cikgu Sm , saya nak join ! lambai lammbai tangan ==,

    Hari ini baru aku perasan yang aku telah mendapat BE kedua dari encik Nuff dari 19 oct tuh lagi , lama gila kan. Tengs tengs Encik Nuff. :D Senangnya dalam hati dapat BE baru, sudalah dapat BE dapat join segmen ni pulak. *ikut irama  lagu please*

Tadaaaa, baru berniat mahu buka nuffnang setelah berkurun lamanya.






Saturday, November 24, 2012

Tukar link blog.

Hiapp !


Sorry cik merepekgila.com


    Hari ini aku penat berjalan jalan dikedai selama berjam jam disebabkan cik kawan belanja kami makan kepsi. yang sampai berjam jam tuh pasal cuci mata tengok barang barang di kedai. Itu saja yang aku buat hari ini.
    Okay, cerita yang sebenarnya ialah , dengan niat sahaja aku tukar link blog , pasal aku tidak tahu apa motif aku letak nama link blog aku yang dulu tuh, jadi dengan kerelaan hati aku pun pergi Tukar link blog aku dengan nama gabungan nama kawan kawan sebangang aku iaitu HARSDMAN. ada maksud disebalik nama itu, nanti lah aku cerita, di entri yang seterunya erk.
    Hari ini aku jugak ingin minta maaf dekat SM sebab tidak dapat join segmen dia hari ini, sebab aku kepenatan sedikit membuat entri menarik kebabom, jadi aku akan buat entri itu besok ya, sorry bro.                    Then motif aku buat entri ini, sebabnya ialah. Kepada sesiapa yang ada masukkan aku dalam bloglist kamu *perasan sekejap*, sila ubah nama link blog aku ke http://kamihardsman.blogspot.com/ , mohon maaf jika buat anda buang masa. 
    Lagi satu, kepada sesiapa yang ada meletakkan link blog aku dekat bloglist kamu, tolong inform dekat aku, sebab ingin membalas jasa anda, anda patut berada di bloglist aku. Sebab cara aku berblogwalking , aku akan terjah dekat bloglist baru dekat aku terjah orang orang yang komen blog aku , dan seterusnya carik kawan baru hikhik :D

Nota : Kerjasama anda , amat diperlukan disini , peace yo.

Buku Jalanan

Hi sekalian pembaca ,


   Hari ini entri aku bertajuk "Buku Jalanan". Buku jalanan Terilham daripada program buku jalanan Shah Alam. Buku jalanan adalah berkonsepkan baca buku ala santai. Banyak tempat yang membuat program buku jalanan ini , termasuklah di Kota Kinabalu. Baca lebih lanjut di gambar ini, bagi yang menetap di KK , boleh lah join buku jalanan ini. 


Beginilah gambaran pembaca buku jalanan









   Disini, terdapat berbagai jenis buku untuk dibaca, program buku jalanan ini di adakan adalah untuk menarik minat semua generasi muda dan tua untuk turut sekali membaca . Buku jalanan juga membantu untuk mengisi masa lapang anda dengan mengisi ilmu atau mencerdaskan minda. Disini juga terdapat berbagai jenis novel yang sesuai dengan remaja kini.
    Disini banyak koleksi buku buku yang menarik, kebanyakkan penulis buku dari warga blogger juga.





   Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli buku buku di atas , bolehlah PM saya Di  Fb shashayacob :D


My peberet book , thumbs up
Gambar kredit kepada :




Nota : Jom tambah ilmu dengan membaca buku .



Thursday, November 22, 2012

Gua Main Belasah

Hi reader,

   Hari ini hari dimana aku telah menyiapkan first doodle yang telah aku hempas pulas membuatnya. Dengan bantuan Cik SM ,Telima tasi gua ucapkan. Aku telah menyiapkan satu tugasan yang selalu warga warga blog buat. 
       Antara sebab aku membuat doodle di saat ini, disebabkan kejelesan menengok warga warga yang lain pandai membuat doodle yang ke agak kan comel dan mengelikan hati, daripada hari itu , dengan kejelesan yang membara , aku pun membuat doodle aku tersendiri. Walaupun pun lukisan Doodle ini agak ke budak tadika an  dan aku to warna ke agak kan terang , ada aku kesah, hoho. Jom tengok untuk mengosok mata.







Hanya Dua sahaja doodle yang dapat disiapkan , selepas menhempas pulas hentak kepala goyang inul dan angkat angkat kening bak ziana zain. Dan ini lah kejadiannya. sorry kalau sakit mata melihat, sebab gua main belasah saja.

Nota : Sila bagi sedikit nasihat untuk mengubah doodle ini lebih menarik. hewhew :3

Wednesday, November 21, 2012

SEGMEN ERAZ FADLI : Pencarian BLOGLIST


Hi ? Entri Cepat , Pantas dan laju.



     Rasa maca sempat lagi mahu join segmen nihh, jom lah join, malam nih tutup SEGMEN ERAZ FADLI : Pencarian BLOGLIST . Dengan pntas tangan ini menjoinkan diri. Jika ingin join, sila tekan Banner.

Dan ini ada lah segmen yang kedua aku join.

"Segmen : Tolong kutuk kow2 blog Saya"


      Pelik bin ajaib sungguh Tajuk segmen tersebut,Sebenarnya dia tidak suruh buat entri pun pasal segmen nihh, aku yang lebih lebih buat entri bagai. segmen ini aku ikut hanyalah untuk mengetahui kelemahan blog yang aku pegang selama ini.Dengan ini, merelakan hati ini untuk menyerahkan blog ini supaya di kutuk kaw kaw punya. atau dengan nama yang sopan, Di review. Terserah kepada peng -kutuk untuk mengjudge aku punya blog. 
      Bagi sesiapayang yang ingin join sila segmen : tolong kutuk kaw2 blog saya tekan SINI. Bagi yang ada lemah/sakit jangtung , harap maklum , segmen  ini tidak sesuai untuk anda. sekian.



Nota blog : Entri dua dalam satu.

Wordless Wednesday

Assalamualaikum?

Still in mood #PrayForGaza.


*Suatu Hari nanti, adik akan hapuskan Israel ! *



Agama apa sekali pun anda,  Gunalah keperimanusian sedikit untuk Orang yang terseksa ini.




Tuesday, November 20, 2012

Hapuskan Lambang Israel Dalam Laptop anda.

Assalamualaikum?


   Cepat cepat !  bagi yang tidak mengetahui lagi, lambang israel ada dalam laptop anda , kau, you , awak , hoii, lu .Pergi computer/laptop -> local disk c -> Program Files -> Microsoft Office -> Media -> CAGCAT10 -> Cari gambar nombor J0285926  ( Yang ada lilin banyak banyak tuhh) macam gambar dibawah, sila hapuskan secepat mungkin. jangan biarkan israel mempengaruhi anda semua.


Dan jangan lupa boikot barang keluaran dari pihak israel. Janganlah jadi seperti segelintir masyarakat malaysia dibawah ini, cepat betul terpengaruh dengan Burger yang kecil bagai di lipahi darah, baik makan kepsi. Bagus lagi orang luar, tahu lagi cara memboikot makanan keluaran israel. Apa mau jadi dengan kita ini.



#JOM PRAY FOR GAZA 



Pemenang : Giveaway By MakcikSuperman

Assalamualaikum ? sorry late.

UPDATE !

   Mohon maaf kalau giveaway ini beselerak sana sini bagai sampah dibuang merata rata, almaklumlah firstime buat giveaway. Dan aku iingin mengucapkan jutaan terimah kasi atas kesudian mengikuti giveaway yang tidak seberapa ini. Tanpa mebuang jam , pensel, meja, kerusi , marilah aku senaraikan pemenang my pestime GA :D

Sebelum itu, sila hantar detail kamu di FB Shasha  atau  page Supermanpunya atau pun email shashashaqinah@yahoo.com bagi pemenang pemenang okay.

Nama :
Alamat :
Number Fon :
Hadiah apa :
Nombor betuah :



-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cara cara cabutan bertuah di buat , lets cekidautt :

sediakan peralatan.

tengah tulis nombor bertuah anda.
Siap nombor itu.

Mulakan dengan senyuman



Bukan dengan penuh debaran.

Cabut dengan penuh penghayatan

Tunjukkan dengan penuh keikhlasan.



dan jadilah kokokrunch.


Jeng jeng jeng, dimulakan dengan :


Sila lihat *
 Bagi zoom lagi. *

Ketegori hadiah :

Hadiah topup:

-23
-75


Voucher dari Dee's clset shop

-22 blog tidak dapat buka , secara random , ganti kepada = 90
-25
-30

2 helai tudung dari  DeGorgeous Fashion House

- 37

Pantiliner herba Dari Kedai Online Atika Aula

-72
-33

Beg dari butik cinta zulaikha

-73

Beg dari Nur Zulaikha

-63

Beg dari noona shoppe

95


Sila Rujuk nombor bertuah anda di SINI Bagi yang tidak bertuah, jangan berputus asa, nantikan giveaway yang akan datang.Tuntutan Hadiah anda diberi masa senhinggah 25/11/12. Dengan dirasmikan oleh si toyol ,1st giveaway by makcik Superman telah tammat.



TAHNIAH KEPADA PEMENANG !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jangan lupa join KEMPEN Pray For Gaza