Wednesday, November 28, 2012

Kemenangan : Piala AFF Suzuki 2012: FT, Malaysia 4-1 Laos

Assalamualakum,



     Akhirnya ,harimau malaya berlari dengan sekuat hati sambil mengaum sekuat kuat alam, akibat dendam dari kekalahan sewaktu bertentang dengan singapura, dengan tanpa berlengah lengah , bola dihadapan ,terus di tanduk dan akhirnya keputusan . GoooLLLLLLLLL! Harimau dengan kepantasan mereka telah mencetus malaysia 4-1 Loas . Cantekk.
    Begitu lah kata kata manis dari aku untuk harimau malaya, tidak sia sia mereka di maki hamun oleh rakyat jelata di dalam facebook , twitter , dan laman sosial yang lain , kemakian itu telah menaikan lagi semangat juang mereka. akhirnya mereka mencetus kemenangan yang begitu ummmhh !
  
Mereka yang telah membuat jaringan gol :

SafeeSali (2 gol)
khyrill muhaymenn 
Wan Zack Haikal 


    Pada mulanya Loas yakin harimau malaya tertekan dengan kekalahan mereka tempoh hari, tetapi semangat juang mereka yang membawa harapan kita, mereka telah membuktikan , harimau tidak menguap , cuma terlelap sekejap.

 

Kan wa sudah cakap, selamanya Harimau Mengaum :3

nantikan :

Malaysia vs Indonesia
Sabtu, 1 Disember 2012
8.45 malam
Stadium Nasional Bukit Jalil



19 comments:

Secret Garden said...

Tahniah Malaysia! Anda mmg bagus! #TeamMalaysia

Luvellecia said...

Ingat lagi ?
Akak , tak sia2 menyokong .
Btw , Tahniah HarimauMalaya . .

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

mana budak muka mcm arab tu.. meh tgok cikit.. huhu.. tak tgok tp dgar dok mak akak jerit2 sebab bola tak masuk jaring

-meeSUPERGIRL- said...

yeayyy .. bantai 4 0 . apek tak main . mybe coming soon lawan indon apek main . r.gopal simpan utk lawan dgn indon . *maybe

IntaNBerliaN said...

tahniah malaysia...!!

done maxis n fear factor

nik ros said...

hope diorg lawan btol2 la ngan indon nanti
harus la support hariamau melaya kan :)

Noraim said...

kalau kalah coach tu siap sedia sediakan alasan. kahkah.

apapun tahniah harimau malaysia! kena siapkan diri lawan indon nnti. tough game ohh.

CintaZulaikha said...

fuhlamakkkkk, wa caya sama lu lah harimau malaya, hip hip hooreyyy...

CintaZulaikha said...

fuhhhlamak lah harimau malaya, terbaekkk..hip2 hooreyyy..

Myra Jay said...

Tahniah buat pasukan harimau kita, moga terus mengaum ;D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

akhirnya, malaysia main dgn coraknya tersendiri. kagum dan sgt bangga ..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah malaysia....

Jna marcello said...

yeayy (^^)/ finally Na hpy gilaa huhuhuhuh

#menang hpy kalah sedihhhh NORMAL laa tu kan..
tp tetap keep support harimau malaya aummm !

Misz Fazie said...

tabik spring dekat Harimau Malaya. In shaa Allah kita pasti menang lawan Indonesia. amin!

AQu Mad said...

diorang cakap jer nak potong kotey bagai.. tapi habuk takda.. jangan pandang harimau malaya sebelah mata jer tau.. haa harimau malaya dah menang mana janji diorang nak ptong kotey.. takde pongg..

hainom OKje said...

Masa 1 sama... Nmpk datok raja cuak semacam aje...he..he...

shidaR said...

menang yahuuuu!

QasehnyaRania said...

tak sabar menanti..
sebab teman cik suami tengok kt kedai ..
dapat mkn ;D
suke2 ..

C'Jai said...

Tersenyum bangga King Gopal tu..