Tuesday, December 11, 2012

Bahaya Sarung Bantal Kotor.

Haipp,


   Hai. Sebenarnya hari ini aku kekurangan idea untuk update di encik blog. Jadi aku dengan rajinnya membaca majalah, buku buku dan buku -__- . Then tadi pagi aku baca majalah Remix itu sekali lagi. yang first aku post yang aku dapat dekat majalah remis ada di SINI kalau rajin baca lah. 
    Then  aku pun dapat lah sikit idea untuk tulis hari ini. Hari ini berkaitan dengan sarung bantal kotor, Aku dengan baik hatinya ingin memberi tahu bahawasanya bahaya sarung bantal kotor ni. Jadi peringatan kepada para para remaja yang malas mahu tukar tukar sarung bantal  atau yang ada pelihara bantul busuk itu, sila sila lah insaf sebab bahaya, sekurang kurangnya tiga kali seminggu, sebenarnya aku pun pemalas haji bakil . hihi.
    Sebab sebabnya kena tukar sarung bantal adalah disebabkan bakal mendedahkan kamu kepada jerawat , hah' para wanita sila ambil perhatian sikit. Kalau memang ada penyakit muka tersendiri lagi lagi lah bahaya . Kalau mau tahu , muka kita akan mengeluarkan lebih banyak minyak waktu kita tidur, jadi bila bantal kotor digunakan , bermakna kamu membiarkan wajah mengumpulkan ekstra kotoran sepanjang malam yang dapat meyumbat pori pori. oleh itu Jom ramai ramai tukar sarung bantal. 


Nota nota : insaflah kepada yang masi menyimpan bantal busuk itu. 

36 comments:

✿A I N A A✿ said...

siapa yg ada bantal busuk tu, rajin2 la basuh ye.. nasib baik la ena ni jenis 3 hari sekali tukar cadar, sarung bantal apa semua tu.. huhuhu

Misz Fazie said...

nasib baik dah tukar.. fuh.. nice sharing :D

Mimie said...

memg kne rajin basuh sarung bantal

IntaNBerliaN said...

akak mmg sealu bsuh.. hihii

nur syariza Natasya said...

ommaiii..baru tau ni. terima kasih sbb bgtau. huhu

Kesuma Angsana said...

gd info. KA singgah baca dlm cuti2 mesia

nik ros said...

nasib baik sis tak ade bantal busuk :)

sa mic said...

Haiyah! Hahah aduh terasa. Kalau macam ni kena tukar lah esok , hehe XD

shidaR said...

wahhh...cam xpkir part yg nih pdn la jerawat naik hahaaa :P

Syaifuddin Alias said...

nak pulak saya pakai yg buruk ..hahaa..dah lerr busuk

-meeSUPERGIRL- said...

sayang lah pualk nak basuh -_-

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

eee, kalau tak basuh confirm harom baunye... aishhhh.. geli geliman la plak :)

miri4ever.net said...

salam kenal...
info yang menarik...
saya pun yg malas nak tukar sarung bantal. kalau dah cuci rasa jggal plak nak pakai balik...hehehe...

As Salam…
Saya adalah salah seorang bloger yang menyertai contest “iPhone 5 gadget impian”

Harap rakan2 sudilah klik G+1 di entri “iPhone 5 gadget impian” saya.

http://miri4evernet.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_6.html

Sokongan dari rakan2 semua amat saya hargai…
Terima kasih…

hnahdy said...

betol..kalau yang duduk di asrama lagi2 yang katil double tu. batal kat katil bawah tu bila nak tido, lapik dengan kain dulu sbb habuk kayu

p/s : skrang asrama pakai katil kayu ka?hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Ooooi liza x ada bantal busuk.. Nasib. Adik laki liza ada. Dh 20 tahun!! Ouch.. Tat my lovely hero!

Cinta hazanis said...

Fuh! kalau mcm tu sarung bantal saya masih ditahap yg selamat sbb belum ada tanda jerawat nk naik. ekeke. :P

Nick Nashram said...

bertahun2 duk guna bantal yg sama.
tapi saya basuh saya punye sarung bantal..huhu

Maria Dolores Lopez Godoy said...

Hello, I like your blog, is very interesting and beautiful. Congratulations. Kisses from Spain.

http://redecoratelg.blogspot.com.es/

dya bunga said...

thanks sharing..dya baru tahu..lepas ni kne rjin tukar sarung bntal.hihi

Remy hazza said...

betul...ada logiknya... sisa kekotoran dan juga bakteria membiak kat situ...... campur pulak air liur basi.... memang menggalakkan pertumbuhan ler...he3

nor laila said...

as salam, singgah sini..salam ukhwah

Myra Jay said...

Thanks dear sharing.. Jadi semua kena rajin2 la mencuci sarung bantal ye :D

Myra Jay said...
This comment has been removed by a blog administrator.
shar90 said...

baru tau... klu mak cik ni xbgtau xkan tau smpai sudah... hee ^^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak mmg selalu tukar n basuh hihi..xpuas rasanya guna lama2

Miss Zahirah said...

guna bntal yg sma tp sarung sntiasa tukar.. ;)
nice sharing..

Shiyda Aqma said...

betul tu shasha ! sis pn ada baca pasal ni kat majalah . ^^

miz ruha said...

harus rajin tukar sarung bantal...

Aida Omar said...

serius baru tahu.. haha. Pemalas jugak paling koman sebulan sekali je buat. haha.. nasib tak banyak jerawat :P

cik nana said...

bantal bersih n wangi baru syiok nak tidoooo. haha

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

thanx sharing...

hainom OKje said...

Patutlah tak de jerawat sebab tak de bantal busuk!

hazwan hairy said...

owh baru tau ni..bagus2 sbgai pngthuan..hehe

Izara4eva™ said...

ahhhh bru taw sal ni.. cecepat tukar sarung bantal

Si Matatajam said...

Memang tak suka bau bantal yg busuk time tidoq ni

tyra lee said...

hehe.. keep it up..:D