Sunday, December 23, 2012

Cara Ping Busuk.org Terbaru

Assalamualaikum ?


   Hari ini aku FREE , Maknanya aku boleh Blogwalking macam zaman hang tua dulu kala. Dan hari ini aku mahu buat , kira macam tutorial lah bah jugak. Di sebabkan busuk.org buat laman rumah baru, Salah seorang pengomen tegar di blog aku Kak Ainaa menanyakan soalan yang tersebut. dia tanya macam mana ping entry di busuk.org kan. Keterangannya sila rujuk gambar dibawah.

Nampak "submit Artikel anda" itu . sila tekan untuk ping kan entri.


lepas tekan di atas tadi, akan keluar kotak ini, dan sila pingkan netri andan dalam kotak ini.

Lepas tuh, keluar macam gambar diatas nih, sila pilih category sendiri, dan tekan COMFIRM & SUBMIT

Dan akhirnya sekali, dia akn bagi result, jika semua ok ok ok . Maknanya anda terlah berjaya mengeping entri anda.

Tadaaa ! entri anda berada di Busuk.org



Nota kaki  : Tepuk tangan kalau status anda janda berjaya . Proses Bw bermulaaaa. Sekarang!


22 comments:

nik ros said...

sis pun ping blog kat sini.
try gilaping.com. yang ni pun best gak .

aQu Mad said...

selamat pagi kawan..

PuanGojes said...

nice entry syg :)

Nuril Husna Azman said...

nice entry..

zhazmi said...

dah try tadi.. lagi cantik interface busuk yg baru ni

✿A I N A A✿ said...

terima kasih buat tuto ni!!!weeee....

intanfirdaus247 said...

ping busuk.org tu untuk apa eh shasha? kak intan tak tau..huhuhu

-meeSUPERGIRL- said...

busuk dah berwajah baru . hehe

sa mic said...

Lama tak masuk busuk org. haha XD..baru tahu yang dia dah tukar new theme . Kihkih maseeeh untuk info,huhu

dya bunga said...

senang je nk ping..hehe

kak nora said...

bunda pernah buat..tp tak lame, entry tak kuat kot..

miz ruha said...

kak jarang ping... tak ingat pun nak ping sebenarnya... haha!!
lagipun selau entri autopublish aje...
baguslah shasha buat tuto ni... ^_^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

nice shasha...
hehehehe...... waa boleh be ala2 hang tua yer..

N.Aima K said...

wow...baru tau psl nii

shidaR said...

nice tutor hehee :D

kay_are said...

tak pernah tau pun care nak ping entri.. thanks atass perkongsian ye.. =)

hazwan hairy said...

dah lam xping kat busuk...personal segan nk ping..ngee

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tegs sharing shasha

aliff said...

aku nk ping tapi tkfail.. sistem tu ckp aku duplicate entry.. hmpeh btol.. pdhal aku buat sendiri artikel.. mcm mna nk submit dgn berjaya ade tip2 tk? ambo amat memerlukanya..

shasha muzh said...

:) ping busuk yg terbaru macana

irdina mine said...

tak jumpa pun button submit artikel tu..nak mulakan macam mn? tolong la saya

Spesifikasi dan Harga Oppo Find Muse R821 Terlengkap 2014 said...

makash ^_^