Saturday, December 29, 2012

Gunakan Embedded untuk Kotak Komen ?

assalamualaikum?

  Dengan ini aku merasmikan , blog aku akan menggunakan Embedded untuk diruang komen.Dulu aku guna Popup Window sebab banyak yang kata senang mau komen, tapi kalau guna embedded diruang komen, kita senang mau balas komen komen kawan kawan yang komen di blog kita . ada paham ? nampak terbelitan ayat disitu haha.
  Khidmat kotak kotak komen seperti ini aku dapat ilham dari Encik H  dan Kak Jna Marcello. Like kalau kita baca pun tersusun, tidak payah scroll-scroll down lagi. Lagi satu dapat mengeratkan hubungan sesama blogger. ookay itu hanyalah pendapat aku.

Nota kaki : Apa Pendapat anda ?

41 comments:

Misz Fazie said...

pape pon boleh asalkan senang nak mengomen. hehee

Encik H said...

dulu aku pun guna popup jugak..tapi tukar jadi embedded sebab senang nak reply satu2..nampak macam lagi kemas la kalau guna embedded ni..:)

CikMunBlogger said...

okay jugak tuu . boleh mengeratkan silaturrahim lagi . hehe :)

-meeSUPERGIRL- said...

lebih mesra .. kan? hehe

shasha yacob said...

yes tepat sekali. :)

shasha yacob said...

itu lah aku maksudkan, lebih nampak kemas bila bals komen orang.

shasha yacob said...

haha, yes tepa sekali jawapan anda.

shasha yacob said...

yes yes. betul tu lebih mesra alam,haha

Ayie Abas said...

salam shasha :)

x kisah laa komen jenis apa pun shasha yg penting x ada word verification...klu ada pening....hehe

shasha yacob said...

hihi, itu lagi la wa xsuka. ingat i nih spam ka? haha

Nick Nashram said...

kalo guna intense debate atau comment luv tentu ramai orang nak msk komen..maklum la, bagi backlink free :)

shasha yacob said...

hahaha, kompom ar. backlink free mana kau cari. hihi

kopi pasta said...

kalau nk pakai threaded commenting mmg kne enable embedded comment...tu salah stu syaratnya. ehhh betul kot =.='

Hans said...

eh..ada tutorial?
ingat macam nak letak juga la

shasha yacob said...

eh betul lah tuh. ihiks :D

shasha yacob said...

eh, nih cara dia.

pergi My Blog > setting > Post and comments > cek comments location > sila pilih embedded.

kalau xpaham , nanti saya tutorial ringkas dekat entri. :D

dya bunga said...

tak kesah mana2 pun..jnji boleh komen..dya suka komen kt sini drpd komen kt shoutbox..hahaha

sa mic said...

Dulu ada pernah pakai embebeeebebabeh tapi itulah ia perlukan blog loading juga, kadang-kadang gadget okay kadang-kadang error . Huahua! tapi blog lu kiranya okaylah ringan dan pantas,ihikss :P

shasha yacob said...

hihaaa, kita sama, tapi kalau memang mau cepat terus komen dekat cbox lah . hihi

shasha yacob said...

oh, ihi, belum lagi aku timbang berat blog aku nih hihi. kalau ringan pun aku tidak tahu berapa angka dia.

Tihara said...

salah satu blog yang embedded comment nya loading dgn sangat laju..blog ni lah:)
sbnrnya akak pun prefer kalau pop up komen sebab
kalau sampai limit mmg akak tk dpt tgal komen..tp blog ni ok plak.. :)

shasha yacob said...

hihi serius laju, hah nampaknya kena guna sampai bila bila lah embedded comment nih ihihi

miz ruha said...

tak kisahlah embedded or pop-up.. asalkan boleh komen... ^_^

shasha yacob said...

eya betll. hikihik :D

inche hlovate said...

nak buat juga cam ni.. nak try guna tutorial yg syasya bagi kat hans tu hihi

shasha yacob said...

gunalah guna lah. jangan malu malu hihihi

ejulz said...

bagus laa.. senang nak komen.. :)

shasha yacob said...

eh selama nih xsenang ? hahah

intanfirdaus247 said...

janji komen...dan kak intan lak suka pi komen kat blog kawan2..shasha sihat? hope shasha happy2selalu

shasha yacob said...

hihi, tetap rock . eh eh sihat alhamdulillah. :)

nik ros said...

tak kisah la. yg penting senang nak komen. tak ade word verification.haha

inche hlovate said...

ala sya buat tapi tak jadi pun..

shasha yacob said...

hihi, kalau boleh aku mau letak jugak tuh word verifi tuh, tapi i tahu you semua bukan robot hoho

shasha yacob said...

eh, sudah save ka belum ?

Leeza dayasari [santai leeza] said...

shasha.. actually leeza pun nk buat mcm ni. tp kan hari tu try setting kat .. tak keluar plak. plus leeza buat scroll kat komen... huuuu.. jeles plak tgk shasha punya mcm ni... hehehe

shasha yacob said...

ada juga blogger lain xdpat buat. hihi mungkin xbagus untuk anda kali, jangan jeles hihi

shasha yacob said...

ada sesetengah blog tidak dapat, tidak tau pula kena. hihi harapa maklum

nadia said...

mesra alam gituuuewwww :p

QasehnyaRania said...

boleh juga...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

i loiikkeee pop up window...mesra gitewww hihi

Si Matatajam said...

Akak masih suka pop up window lagi.. Mudah nak komen banyak2