Wednesday, December 12, 2012

Minum Susu Untuk Kaki Lupa ! 12/12/12

Haipppp,


 ,  Hari ini 12/12/12 cantek. untuk itu aku bagi satu tips untuk kita tidak lupa hari yang cun melecun ini. aku dapat informasi ni pun dari majalah yang sama aku baca kemarin remix.
   Selalunya kita susah mahu ingat dan faham sesuatu perkara , lebih lebih lagi pelajaran kan?  kalau kita ni blur atau slow, marah diri sendiri lagi. kesian . muda muda lagi sudah jadi pelupa. Oleh itu jangan risau risau macam cacing kepanasan, disiini aku bagi satu perkara yang boleh menghindari penyakit lupa ini.
   Susu adalah satu pengubat penyakit lupa. menurut Profeser David Smith, Peneliti dari Univertas Oxford, cara baik untuk mencegah penyusutan otak adalah dengan mengambil bil vitamin B12 dan sumber Utamanya ialah SUSU !
    

Nota nobita : Jadi Jom ramai ramai beli susu pada 12/12/12 nih. 

38 comments:

cik nana said...

tak suka minum susu tepung putih tu..susu coklat boleh lah. haha..

Mimie said...

akak nih pyh benar nak minum susu...loya

fandyzblog said...

hoho saya nak beli susu sekarang.. :)

-meeSUPERGIRL- said...

mee tak suka susu tepung . suka susu pekat manis je. tp khasiat susu tepung lebih baik an? lepas neh kena buat2 suka lah :/

Nory Zoulkefle said...

susu soya boleh tak?hehe

Fendy said...

selamat suka minum susu...

nik ros said...

tak suka minum susu .huhu

nur syariza Natasya said...

ye ke..wuuu..sy x suka susu, kalo susu coklat suka la. :D

kay_are said...

memang suka sangat minum susu.. dah terbese sejak kecik lagi sampai sekarang ni.. ^^

syiela said...

sesuai tuk akak ni dear :)

hnahdy said...

patut hana pelupa.. huhu vitamin dalam bentul pil xda ek..

✿A I N A A✿ said...

ena memang suka minum susu.. bukan setakat untuk org pelupa, tapi elok untuk tulang...

shar90 said...

susu cap superman,, sgt super
telan hari ni esok dah blh apply jd tiongman... ekekee

kyo_9 said...

actually banyak je lagi alternatif selain minum susu.. antaranya makan kari, x tengok benda2 lagha dsb :)

hainom OKje said...

Susu strawberi boleh? he...he...

boni kacak said...

nampak gayanya saya kena banyak minum susu ni...

hazwan hairy said...

xsuka mnum susu cmna lak?hehe

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

da lama tak minum susu.. tulang pun agak kereputan..huhu

luqman zakaria said...

kene minum susu lah pasnih..sure nnti dah x tertinggal kunci umah kt opis lg..hehehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza suka minum susu.
kalau ada honeystar lagi suka...
heeeee

SyAmSuL AnUaR said...

Susu bgs utk kesihatan..
Minum pagi2 lg bgs..

Remy hazza said...

minum fresh milk...tapi bukan susu pekat manis tau!!!!! nanti bukan hilang lupa...... kencing manis yg dlm ingatan....

dya bunga said...

dya xberapa suka susu.hihi

Cekodok Manis said...

fresh milk! Slurrrrp! Kadang kadang muak juga, huihui

Cik Pensil said...

susu lembu , tak sedap langsung . hoho saaja nak bagitau . heehe

Ayie Abas said...

ayie x memilih...apa jenis susu pun ayie minum...hehe :)

Myra Jay said...

Akak kalau susu tepung boleh telan Anlene je, susu lain tak tertelan :D

Izara4eva™ said...

susu perasa strawberry boleh x ? hehe

aku HaniAsyira said...

suka minum susu.. nyum2

Misz Fazie said...

dulu selalu minum susu ni haa tapi sekarang takde mase lak nak beli susu. mak bising cakap kite tak puas minum susu mase kecik2 dulu. hahadoii

Miss Zahirah said...

err.. susu?
klu susu coklat ble la.. hihi

Nadratul Syazwana said...

Since dah duduk hostel ni, jarang minum susu.. Dulu kat rumah selalu lah :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ptt budak2 cepat ingat sesuatu sbb minum susu la kan hehehe

NIA SI DRUMSTICK said...

hoo..gud sharing..mmg mnum susu tiap hari ponn..ehehe

محمد رازيق said...

wah. best tu. pasni nak minum susu dutch lady full cream. hehe

RuMaH TuA said...

Minum susu sunnah nabi.. (^__^)y

Moga Allah kasih.

KorN said...

susu ea.. okei, balik kang aku beli susu ap teko trus minum. hehehe

Si Matatajam said...

Jom minum....