Tuesday, December 3, 2013

Musim Semua Pelajar Mampuii (SPM)

Assalamualaikum?

uppshaaa lalalalalalala lilililililil *


    SPM endak SPM , kalau sudah datang rajin meng-update blog tiada siapa boleh halang . Walaupun ribut  taufan melanda, Tsunami Menyambar , Matahari Panas, Hujang turun mengganas , Kak Jamilah Balik rumah,  Roslan Aziz menangis . #eh  . sambung.. aku akan tetap update. tengah tengah rajin ni kan endak juga blog aku bersarang bagai kucing mengandung.
    Uuuuwarghhhhhh!!!  empat subjek sudah melayang pergi jauh nun ke pemeriksa soalan yang budiman lagi cantik dan macam comel je macam comel je . Aku dapat rasakan ke FREE-an hidup ini. Walaupun aku rasa Prinsip Perakaunan aku macam ehemm jee macam eheemm jee, tapi tidak apa. bukan juga aku mau ambil kos tentang akaun juga wakakakakaka. Pada Hari Khamis bersamaan 14/11/13 adalah tarih terakhir aku memegang engkau dear encik Akaun. maafkan aku kalau aku tidak menconteng muka mu sewaktu exam tadi. 
    Ooookayyyyy, what to say . ehemmmmmmmm edemmmmmm ekemmmmm engkooooooo . tulis tulis panjang panjang degan niat, supaya nampak blog aku bernyawa ke hujung nyawa #ehLagi .
     Waitttt, kalau aku ada masa Free aku akan rajinkan tangan ini untuk men-joinkan giveaway yang di anjurkan oleh warga blogger yang budiman sekalian. ada juga aku dapat dari blog yang aku usaha kan ini. emmm walaupun aku tahu tiada sudah yang baca blog aku, jadi ngini kau . ada aku kesah . ahaks, agak kurung berpelajaran ayat disana . maafkan saya , kalau anda marah , saya tidak salahkan anda. itu tanggungjawab saya. okay anddd, thanks kepada yang sudi lagi membaca blog ini, aku tau kamu baca alalalala, jangan jadi stalker lah sayang , tinggalkan lah jejak kaki , tangan pun jadi lah. #Ohhplease #ayatmenggelikan buluh roma aku. 

Okey then, see you very soon.

Nota Espiem : Aku Saya sentiasa berubah, jadi jangan persalahkan diri anda jika ayat sebegitu terasa menjengkelkan.


Thursday, November 14, 2013

Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy


ASSALAMUALAIKUM


Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


Nota Spm : Budak SPM pun rajin ikut bah. kau ada . hehehehehehehehehe

Monday, November 11, 2013

1st Giveaway By Huda



Assalamualaikum and hi ! ^___^


-Klik banner untuk join-

Antara hadiah yang ada : Novel, Kain Cotton, Topup, shirt, beg , Ice Watch, Kawaii Brooch, Contact Lens, Notebook, Cathy Choo, Lipstick dan banyak lagi . Jom join  !

1st Giveaway ni dianjurkan oleh Huda@Vidolaaa dan di sponsor oleh Huda | Nurul Nadhirah | Jaja Imah | Acik's Closet | Siblingsblogshoppe | Emy | Mira | Sarah Sabrina |

Tarikh tamat : 11 November 2013


Friday, October 18, 2013

[Countdown SPM:18 days]

Assalamuaalaikum?

[Countdown SPM:18 days]

REAKSI ORANG ORANG KAMPUNG SUNGAI BATU BULUH KETUPAT, JALAN PENDEKAR MUSA BIN ALI ,999 LORONG POLIS TRAFFIK JALAN MATI AKU NERVOUS , KOTA SIJIL PENCAPAIAN MENENGAH MAU DEKAT BUKA MULUT HATI JATUH DEGUP DEGUP KENCENG GITU DEYH. EH# . WASALAM.


Terkejut versi Mak Jemah . *sopan sikit buka mulut.




Nebes versi Kak Limah balik sekolah. 






1 day before SPM, ini lah sebenarnya peeling budak budak spm , kalau endak pecaya tanya sama pokok.


Note : Aku disini sebagai seorang pengemis doa , ini meminta kamu sedekahkan doa untuk aku waktu spm nanti . terima kasih yang kasi doa tuh, semoga akan dibalas jasanya :)

Sunday, September 15, 2013

PLKN

Assalamualaikum?

tiba tiba rasa macam mau update blog , hehehehehehehehehehehe :)




      Check One Two Three , Hip Hip Horeyyy . aku dapat PLKN  muahahahahahahahaha , ramai kawan kawan aku mau escape dari dapat PLKN aku seja yang eksited betul mau dapat  benda nih . Tapi tempat sama paggilan keberapa pun aku belum tau lagi . ah choiii dayangg. Apalahh baa dorang mau takut sama itu PLKN bukan makan orang pun.
      Setelah di soal siasat dengan si kawan kawan , antara sebab dorang takut mau ikut PLKN :

  • Takut komander garang 
  • Tidak pernah ikut perkemahan 
  • Eeee, saya takut hitam ba.
  • Eh , tidak mau lah , nanti terlepas peluang masuk UITM 
  • Eee, takut aku ada muscle
  • eee, botak nanti aku sana, buang masa seja aku simpan rambut (jawapan pihak lelaki)
  • Eh, not my style . x suka lah ganas ganas nih , calar nanti kulit i . (jawapan pihat separuh lelaki)
  • Eh takut panas lahh, aku alah dengan panas (ada juga jawapan begini)
  • Tidak aku pandai kawad.
    Eh itu eh inii , semua eh eh . echingg betul . Nanti lah lepas aku Habis PLKN , nanti akan ada kebongkaran tentang PLKN . muahahahahahahaha . Sesampai disitu sahaja entri hari ini . oh oh oh , sebelum sahaye terlupa , kalau mau semak PLKN sila Tekan  SINI nanti dia kasi petunjuk . Teheee 


Nota selipar : Haii , aku belum lagi SPM jadi aku main blog kejap arr, entri pasal berhenti beberblogiing itu hanya tipu semata mata. peace yoo

Wednesday, August 28, 2013

Berhenti Berbloging.

assalamualaikum?


Hehehehehehehehehehe . buat masa sekarang aku berhenti berbloging untuk memberi laluan SPM melintasi jalan raya yang berturap ini.  pada jangka masa selepas SPM , baru akan ada cik Shasha kembali . sekian terima kasih.


Nota kaki : tajuk di atas adalah rekaan semata mata.

Thursday, July 18, 2013

I'm Back

Assalamualaikum?

gambar Haha, sukjin ,Leekwangsoo adalah hiasan semata mata
     I'm back , berapa kali suda aku buat entri pasal i'm back , i'm back nih, tapi tidak pun pandai back back. aigoo . susah jadi mangsa spm nih . mau pikir syiok syiok sikit terus teringat pasl cik sepiem . ugh!  its killing me. jadi dalam bulan ramadhan yang mulia ini aku kembali seperti sedia kala. menconteng , mencarut , merapuh dan pelbagai me lagi.

      memandangkan , otak aku kosong kosong kosong.... untuk membuat segala kata kata entri di blog pada hari ini, jadi dengan rajin serajin rajinnya, aku akan menyertai beberapa Giveaway or maybe segmen or contest. buat masa ini. memandangkan aku blank , kosong and mong sekarang nih. jadi apa salah nya aku join join benda benda yang berfaedah nih kan. dari pada buang masa tengok seja facebook tu dua tiga jam tiada guna juga. mau belajar pun , bukan masa yang sesuai . adoii.


Nota kaki : bytheway selamat berpuasa muslimin dan muslimat.

"Segmen Jom Pilih Hadiah Raya"

Salam, untuk kali ketiga . :)




Senarai Hadiah yang akan dipilih oleh pemenang:

DRESS (SORANG)
KUIH RAYA ( 8 0RANG)
TSHIRT ( DUA ORANG)
MINYAK WANGI ( 3 ORANG)
BEDAK TANAKA ( DUA ORANG)
SHAWL ( 4 ORANG )
TUDUNG BAWAL ( 4 ORANG) 
BEG ( 3 ORANG) 
SKIRT STLISTA ( SORANG)
BB PLUS COLLAGEN DRINK (SORANG)
BB CREAM COZUMA (SORANG)
PANTILLINER HERB ( SORANG )
KEYCHAIN ( DUA ORANG )
DUIT RAYA ( 3 ORANG)
KAD RAYA ( 23 ORANG )
100 KEPING SAMPUL DUIT RAYA EXCLUSIVE DESIGN (10 ORANG)

Pemilihan pemenang berdasarkan :

PEMENANG RANDOM DAPAT SATU HADIAH
PEMENANG TOP REFFRAL BOLEH PILIH 3 HADIAH


Nota kaki : dapat dress or kuih pun boleh.

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Assalamualaikum?

Giveaway yang kedua aku join hari ini. cekidautt !


I LOVE GIVEAWAY


CARA MENYERTAI :
  1. Buat entry yang bertajuk : I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com
  2. Tepek banner pink di atas. Tak kisah lah nak tepek besar-besar atau kecik-kecik. Asal nampak.
  3. Follow dan like semua sponsor hadiah giveaway. KLIK SINI : Senarai Hadiah GIVEAWAY
  4. Back link ke entry ini semula. Atau dalam erti kata lain letak je link entry giveaway ni dalam entry.
  5. Submit link entry anda di ruangan komen di bawah. PERMALINK okay ! Maknanya link untuk entry tu sahaja. Jangan submit link blog sahaja, rajin lak aku nak check entry korang satu-satu kan? Memang tak dilayan ar kalau buat macam ni.





Jom ushaaa apakah barangan yang mungkinnnn I menangi ?? Jeng jeng jeng….

******************************************************
fsyn4
FACEBOOK PAGE : FSYN by Nisa Kay

Peplum Dress – 3 pemenang
Jam tangan unisex – 10 pemenang

******************************************************

emas putih

Topup RM10 – 2 pemenang
******************************************************

dan hati ini berkata

Pakaian Wanita – 1 pemenang
******************************************************

HEADER1

Shawl – 1 pemenang
Keychain – 1 pemenang
******************************************************

COSMO 1

Tudung – 5 pemenang
Aksesori – 2 pemenang

******************************************************

hati gumbira

Shawl Saira – 3 pemenang

******************************************************

shs boutique

Cardigan – 2 pemenang

******************************************************

mr superman

Satu pasang kasut lelaki – 1 pemenang

******************************************************

yaya craft

Inner Neck Lapik Dagu – 2 pemenang

******************************************************

ajumohit

Wang tunai RM100 – 1 pemenang

******************************************************

shaz online butik

Topup RM – 5 pemenang

******************************************************

sweet style

Tudung / shawl tribal – 4 pemenang
Peplum – 2 pemenang

******************************************************

kyla by nsb

Shawl – 3 pemenang
Peplum – 1 pemenang

******************************************************

pupel liyana

Peplum Dress – 2 pemenang
Tony Moly Lip Tint – 5 pemenang

******************************************************


Dapat menang Peplum Dress pun boleh. haha



GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Friday, July 12, 2013

Gempar! Samsung Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar

Jalan jalan di Fb tadi, jumpa berita yang nih.


Photo: Gempar! Samsung Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Seorang remaja swiss melecur dibahagian peha apabila telefon pintar beliau Samsung Galaxy S3 meletup didalam poket.

Fanny Schlatter ,18, cedera apabila Samsung Galaxy S3 dikatakan meletup di dalam poket seluarnya. Dia mendakwa akan membuat aduan terhadap Samsung. Fanny Schlatter berkata “Tiba-tiba saya terdengar bunyi letupan – seperti mercun. ‘Kemudian saya perasan bau kimia pelik dan seluar kerja saya mula terbakar.’
Dia bergegas ke bilik mandi yang terdekat sebelum memandu ke hospital.

Cik Schlatter menjelaskan:”Nasib baik rambut saya telah diikat dan mempunyai sweater yang sukar terbakar”.Beliau kini merancang untuk memfailkan aduan undang-undang terhadap pembuat telefon Korea.

Dalam satu kenyataan, jurucakap Samsung memberitahu ‘Apabila kami dapat produk tersebut, Pihak kami akan menjalankan pemeriksaan secara menyeluruh untuk menentukan punca sebenar kejadian ini. “Kami ingin memberi jaminan kepada pelanggan kami bahawa kami sentiasa bekerja mengawal kualiti yang ketat dan standard keselamatan untuk memastikan kemudahan dan keselamatan pengguna.

Ini bukan kali pertama bateri telefon telah meletup. Di tempat lain, bateri telefon secara spontan terbakar dalam poket belakang seorang lelaki dalam sidang DEFCON hacking di Amerika Syarikat pada tahun 2010, dan pada tahun 2009, seorang lelaki terbunuh apabila telefon beliau meletup sehingga terputus arteri lehernya.

Bulan lalu, satu kebakaran di sebuah rumah Peterborough dianggap berpunca dari letupan sebuah bateri dari telefon bimbit. – Dailymail

Sumber : nizarazu.com


Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Seorang remaja swiss melecur dibahagian peha apabila telefon pintar beliau Samsung Galaxy S3 meletup didalam poket.

Fanny Schlatter ,18, cedera apabila Samsung Galaxy S3 dikatakan meletup di dalam poket seluarnya. Dia mendakwa akan membuat aduan terhadap Samsung. Fanny Schlatter berkata “Tiba-tiba saya terdengar bunyi letupan – seperti mercun. ‘Kemudian saya perasan bau kimia pelik dan seluar kerja saya mula terbakar.’
Dia bergegas ke bilik mandi yang terdekat sebelum memandu ke hospital.

Cik Schlatter menjelaskan:”Nasib baik rambut saya telah diikat dan mempunyai sweater yang sukar terbakar”.Beliau kini merancang untuk memfailkan aduan undang-undang terhadap pembuat telefon Korea.

Dalam satu kenyataan, jurucakap Samsung memberitahu ‘Apabila kami dapat produk tersebut, Pihak kami akan menjalankan pemeriksaan secara menyeluruh untuk menentukan punca sebenar kejadian ini. “Kami ingin memberi jaminan kepada pelanggan kami bahawa kami sentiasa bekerja mengawal kualiti yang ketat dan standard keselamatan untuk memastikan kemudahan dan keselamatan pengguna.

Ini bukan kali pertama bateri telefon telah meletup. Di tempat lain, bateri telefon secara spontan terbakar dalam poket belakang seorang lelaki dalam sidang DEFCON hacking di Amerika Syarikat pada tahun 2010, dan pada tahun 2009, seorang lelaki terbunuh apabila telefon beliau meletup sehingga terputus arteri lehernya.

Bulan lalu, satu kebakaran di sebuah rumah Peterborough dianggap berpunca dari letupan sebuah bateri dari telefon bimbit. – Dailymail

Sumber : nizarazu.com

Tuesday, July 9, 2013

Selamat Berpuasa. Niat Puasa.

Assalamualaikum?

Alhamdulillah, kita dipertemukan lagi bulan yang penuh dengan makna ini. oleh yang demikian saya minta ampun minta maaf minta tangan bagi ampau kepada semua muslimin dan muslimat :3

Mari sama sama kita berniat :


Tadi jalan jalan di fb, nampak pula status nih, jadi dengan suka suka cita cita nya , aku pun baik hati ingin share kan perkara baik ini. :)


Salam... just nak berkongsi Cara mudah mengkhatam Alquran dibulan ramadhan nanti:

Alquran itu trdiri dri hmpir 600 mukasurat kalau dibagi dlm 30hri mnjdi 20 mukasurat prhari

Mmang kalau dilihat mcm susah tp kalau dibagi dlm tiap sholat fardu akan jadi mudah . Ini ertinya , baca tiap habis sholat 4 mukasurat. Kalau bgini kita akan dapat mengkhatamkannya diakhir bulan ramadhan

Bayangkan setiap orang baca pesan ini dan mengkhatam Alquran. Bayangkan pahala yg bakal kamu raih nanti.

Ketika anda ingin menyebarkan pesan ini, setanpun mencegahnya.
Setan cakap tak usah SEBARKAN, tak penting, BUANG-BUANG MASA saja'j

Tolong Sebarkan, seikhlasnya..  Amin...

Tuesday, July 2, 2013

Thank You (Doodle)

Assalamualaikum?



    Setelah sekian lama aku berbloging baru dapat doodle bagai, baru hari ini aku terfikir untuk buat review untuk orang orang yang budiman yang bagi aku doodle and maybe vector kalau tidak silap. hehe . Jom cuci cuci mata dengan doodle && vector muka I.


Yang ini , from cik Lisa , well aku yang suru buat, dengan hati nya yang suci murni dia pun buat lahh, and wal laaa, is that me. muahaaha :3


yang nih pulak, gambar kedua dari Cik lisa juga and doodle yang ke-tiga dari cik sukakartun . comel comel semua hehe. i loike. sorry lupa nama link blog cik sukakartun :3


Ohh , yang ini aku suka sebab sebab aku suka cara dia peragakan lukisan nih, eh apa benda aku merepek nih. hoho whatever . yang nih hasil air tangan encik Din. 

Nota kaki : terima terima kasih kasih sama sama buat mereka . sorry aku bukan pandai mereview nih 

Sunday, June 23, 2013

Qiamullail Dan Amalan Menghidupkan Malam Nisfu Syaaban


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pada Malam Nisfu Syaaban, kita disunat  menghidupkan malam ini seperti dilakukan oleh Rasulullah SAW dengan beristighfar, berzikir dan membaca Al Quran terutama surah Yasin kerana malam tersebut adalah malam yang amat mustajab dan penuh rahmat.
Sabda Rasulullah SAW: “Apabila tiba pada malam Nisfu Syaaban maka berjagalah kamu pada malamnya (melakukan ibadat) dan berpuasa pada siangnya kerana sesungguhnya Allah turun (merahmati hamba-hamba-Nya) pada waktu itu mulai terbenamnya matahari ke langit dunia. Allah SWT berfirman:“Siapa yang memohon keampunan maka aku akan mengampunkannya, siapa yang meminta rezeki, maka aku akan kurniakan kepadanya rezeki, siapa yang ditimpa bala aku akan melepaskannya. Adakah daripada kalangan mereka begini dan adakah daripada kalangan mereka begini (berturutan pertanyaan daripada Allah) sehingga terbit fajar?”    (Hadis Riwayat Ibnu Majah)
Terdapat beberapa riwayat lain yang menyatakan kelebihan Malam Nisfu Syaaban ini;
Rasulullah SAW bersabda: “Apabila tiba malam pertengahan Syaaban, Allah akan memerhatikan makhluknya dengan pemerhatian yang penuh. Maka Allah akan mengampunkan orang yang beriman, membiarkan orang kafir, meninggalkan orang yang berkhianat dengan kekhianatan mereka hingga mereka berdoa kepada Allah (untuk pengampunan mereka).”
Sabda Rasulullah SAW: “Sesiapa yang menghidupkan malam Nisfu Syaaban dan dua malam raya (Aidilfitri dan Aidiladha), hatinya tidak akan mati pada hari dimatikan hati-hati orang lain.”
Diriwayatkan oleh Al-Dar Qutnu dan Imam Ahmad darpada Syaidah Aisyah;  Rasulullah SAW bersabda: “Sesungguhnya Allah  SWT turun ke langit dunia pada malam Nisfu Syaaban, maka Dia mengampunkan dosa-dosa hamba-Nya lebih banyak daripada bilangan bulu kambing Bani Kilab (Kabilah arab yang paling banyak kambing).”
.
.

AMALAN MALAM NISFU SYAABAN

.
A.   Setelah selesai solat sunat Ba’diyah Maghrib atau Isyak, bacalah Surah Yasin 3 kali dengan tertib dan setiap satunya diniatkan memohon:
  • Dipanjangkan umur dalam keadaan sihat untuk mentaati Allah.
  • Ditetapkan iman sehingga ke akhir hayat dan dijauhkan dari bala bencana.
  • Diluaskan rezeki yang halal dan diberkati.
Rasulullah SAW bersabda:  “Pada malam pertengahan bulan Syaaban, Allah menyampaikan wahyu kepada malaikat maut setiap orang yang akan dicabut nyawanya pada tahun itu.”  (Hadis Diriwayatkan oleh Ad-Dainuri)
.
B. Pada malam Nisfu Syaaban digalak memperbanyakkan beristighfar (memohon ampun) dan taubat dari segala dosa-dosa besar dan kecil serta mohon diampunkan Allah dosa-dosa ibu bapa dan keluarga kita. Antaranya;
C. Solat-Solat Sunat:
  • Solat Sunat Mutlaq
  • Solat Sunat Isyraq
  • Solat Sunat Dhuha
  • Solat Sunat Rawatib
  • Solat Sunat Awwabin
  • Solat Sunat Tahajud
  • Solat Sunat Tasbih
  • Solat Sunat Taubat
  • Solat Sunat Hajat
  • Solat Sunat Witir.
Nabi SAW bersabda: “Lakukanlah amalan setakat yang kamu terdaya. Sesungguhnya Allah tidak jemu sehinggalah kamu semua jemu.” Apa yang disukai oleh Rasulullah SAW adalah solat (sunat) yang sentiasa dibuat sekalipun sedikit dan Baginda SAW apabila mendirikan solat, maka Baginda SAW sentiasa berterusan di dalam berbuat demikian.” (Diriwayatkan oleh imam Bukhari r.a. dan imam Muslim r.a.)
.
D. Membaca Al-Quran dan memperbanyakkan sedekah.
.
.

SOLAT SUNAT MUTLAQ (NISFU SYAABAN)

Solat sunat Nisfu Syaaban dilakukan pada waktu malam 15 Syaaban. Ia boleh didirikan selepas mengerjakan solat Maghrib, Isyak atau bersama solat-solat sunat qiamullail.

Cara Mengerjakannya

1.  Lafaz niat:
Daku solat sunat malam Nisfu Syaaban dua rakaat kerana Allah Ta’ala.
.
2.  Rakaat pertama baca surah al-Fatihah dan surah al-Kafirun.
3.  Rakaat ke dua, selepas al-Fatihah baca surah al-Ikhlas.
.
4.  Setiap kali sujud, selepas membaca tasbih sujud, bacalah doa:
.
5.  Selepas memberi salam, bacalah surah Yasin tiga kali (sekiranya tidak sempat melakukannya selepas solat Maghrib, lakukannya selepas solat Isyak) dengan niat supaya Allah memanjangkan umur, menambah rezeki serta menetap dan meningkatkan iman.
.
6.  Akhir sekali, bacalah doa Nisfu Syaaban.
Maknanya;

Sesungguhnya Malam Nisfu Syaaban ini adalah kesempatan untuk menyuci dan memperbaiki diri dengan meminta ampun dari segala dosa bagi mendekatkan diri kepada Allah SWT.
Oleh itu, sewajarnya kita memperbanyak melakukan amalan soleh pada malam berkenaan sebagai satu medan latihan rohani ke arah mempersiapkan diri menyambut kedatangan bulan Ramadhan al-Mubarak.

والسلام

Oleh;
Shafiqolbu
14 Syaaban 1432H

Full Copy from : Here

Lafaz Niat Ganti Puasa

Assalamualaikum?


Memandangkan puasa akan menjelma kembali ?*eksited  , kami dengan ini ingin akan melakukan puasa ganti pada esok hari, atas sebab sebab tertentu. oleh itu di sini aku serta kan Lafaz Niat Ganti Puasa.


Lafaz niat tersebut:-
نويت صوم غد عن قضاء فرض رمضان لله تعالى
Sahaja aku puasa esok hari kerana ganti fardhu Ramadhan kerana Allah Taala
Selamat ganti puasa kepada semua umat islam di Malaysia


Sumber: Lafaz Niat Ganti Puasa Ramadhan | melvister.com