Tuesday, January 1, 2013

Pelajar boleh bawa Telipon Bimbit // 2013

Assalamualaikum ?

   Ini adalah Post kedua untuk 2013,Besok bermula lah episod persekolahan aku. teringat sekolah aku teringat pulak pasal PM ada cakap hari tuh pasal telipon. Ingat kah lagi anda bahawasanya hari tu aku ada buat post pasal perbezaan akan datang 2013 . Alaa pasal undangII udang untuk pelajar 1996 Tuh . yang di bawah nih ba.


    Dibincangkan pasal undang undang nombor 5 , pelajar di benarkan bawa telipon bimbit . Apakah akan berlaku jika semua sekolah membenarkan pembawaan telipon bimbit ?Adakah semua naik muka, angkuh, pasal bawa henpon samsung, apple, durian, jangung, rambutan ? atau semua main sms sinta sinta antara wanita dan lelaki ? atau sebaliknya ?


   Nasib baik sekolah kami belum merasmikan atau mengishtiharkan pelajar boleh bawa telipon ke sekolah .Jadi secara jujurnya aku mau tahu , Apa Pendapat anda tentang ini ?

Nota kaki : Dengan ini dirasmikan BESOK sekolah. 

53 comments:

Tihara said...

boleh bawak tepon..tapi bawak tepon jns lama tu, 3310,3210..haha leh text msg n calling je gitu..sbb henpon ni penting jugak kan..cuma kalu terlebih canggih kang ganggu study

Etuza Ezawarna said...

saya angkat tangan ....!!! tak setuju!!!

Pykaa Pdott said...

kalo bwak hp ke skolah boleh mngangu pelajaran la . rasanye tak pyah bawak kot .

cik nana said...

selamat kembali ke sekolah. HP simpan je kat rumah. haha

Si Matatajam said...

Rasanya, banyak impak buruk dari baiknya bawak hp pi skolah tu..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

habis laaa!!! confem makin bnyak keluar video pelajar terlampau.. dulu xbawak enset n xda enset boleh je hidup..huhu

✿A I N A A✿ said...

hahaha... ena macam tak setuju dengan pembawakan fon ke sekolah.. entah lah, takut budak2 makin susah nk dikawal.. apepun, selamat tahun baru...

Wak Gelas™ said...

selamat bersekolah yeeew.. eeHhee

nik ros said...

bwk hp biasa jea la. susah lak kalau hilang .tapi bagi sis tak bwk pun tak apa la. sis dulu masa sekolah boleh jea hidup tanpa hp.hehe

dya bunga said...

akak xsetuju lansung.. nnti menyusahkan cikgu kalau hilg.. negatif lgi byk dri positif..

boni kacak said...

harap2 lepas ni takkan banyak bawak pengaruh yang buruk pada budak2 sekolah....

diana said...

tak setuju....:P

محمد رازيق said...

syoknya dapat bw handphone. hehe. zaman dulu handphone sorok2 je. eh. hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rasanya banyak keburukan dr kebaikan bagi pelajar bw tepon ke sek

farah.fauzi said...

seriously tak sokong.. ckgu ckp kat depan, students main phone kat blkng.. mmg susah nk focus and ilmu pon susah nk masuk, kan? then, bile result terok, cikgu jugak yg dipersalahkan..

Jna marcello said...

fuhh bnyk laa phone akn hilang klau bawak kat skolah kan Sha?
hehehhe Sha ncantik pix last tuu SUKE!

Encik H said...

pelajar tapayah nak bawak fon pegi sekolah..mengganggu pembelajaran kot..sekejap2 nak call, sekejap2 nak sms..cikgu pun marah kot kalau macam tu..

Izara4eva™ said...

Eh byk nye undang2 baru. Baru taw ni. ƗƗυƗƗυ☺.. Rasa nye bwk hp kt skolah lgi byk bg kesan buruk kt pljr. Nnti x concentrate masa blaja.

pha is said...

lesen umur 21? kesian giler.. hahaha

misz aisya said...

lps ni, kalau cikgu denda duk kat luar kelas, xde sape kesah. sbb boleh bebas maen hp.

kalau kne mrh ngan cikgu, terus update status maki2 cikgu.

mmg ada kebaikan, tp lbih bnyk keburukan sbnrnye.

kay_are said...

series? err.. dah habis pikir dah ke? ni mesti ade anak2 menteri merengek nak mintak bawak telefon kat sekolah ni.. ish ish..

shasha yacob said...

yes, tapi aku punya henpon semua apple , durian runtuh amacam ? hahaha, nampak kebongkakan disitu :3

shasha yacob said...

eh eh, bagi satu sebab :D

shasha yacob said...

yes, aku xbawa pun kak pyka hoho :3

shasha yacob said...

hihi, simpan buat kenangan boleh hihi

shasha yacob said...

yes. aku pun pikir begitu jugak. hihi

shasha yacob said...

yes, banyak cikgu xsetujuh dengan nih semua.

shasha yacob said...

nampaknya mejoriti kata x setujuh dengan pembawaan henpon ke sekolah. hihi

shasha yacob said...

hihi tengs wak :D

shasha yacob said...

biar hilang telipon dorang semua, patut jadk pengaran budak yang lain. hihi

shasha yacob said...

yes its true, biar padan muka yang bawa tu lah.

shasha yacob said...

eyolah. bawa enpon lagi lah. harap harap byk yg positip .

shasha yacob said...

hihi sama :D

shasha yacob said...

hihi, kedapatan bawa sorok sorok. hoho

shasha yacob said...

yes, banyak yang cakkap gitu

shasha yacob said...

yes. nasib dekat sekolah belum diorasmikan lagi.

shasha yacob said...

hihihi. kesian cikgu tuh hoho

shasha yacob said...

sila tanya Pm kita untuk semua. :)

shasha yacob said...

yes mejoriti cakap benda yang sama hihi

shasha yacob said...

yes its is. itulaa aku tengah bengan nih, mesti PM suruh gumpul duit dulu, masuk seja umur 21 beli lah hang lesen apa pun. hihi

shasha yacob said...

terbaikk, maki cikgu dekat luar kelas, baru tu cikgu join komen sekali. hihi

shasha yacob said...

hihi, eh pikiran kita sama lah hahaha. PM kita untuk semua katakan . hihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

x nampak apa2 kebaikan pelajar bw hp ke sekolah.

Misz Fazie said...

sangat tidak setuju. nanti bebudak ni lain kejenye. nanti benda yang tak elok je dorang asyik buat.

Saya Wann said...

Wann Follow sini..jom singgah blog wann :)

http://wannserious.blogspot.com/2012/12/cara-menjadi-lelaki-romantik.html

Shiyda Aqma said...

ish , tak patut ..

Miss Zahirah said...

x stuju dgn no.5

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tak munasabah.

sa mic said...

andainya boleh bawa, haha buku pun campak ajelah..bila cikgu tak datang , boleh text2 gitahu . Untung apa, hehehehe

Maria Menado~ said...

tak belaja la budak2 ni. kompem!

shidaR said...

tak perlu kot sbb nanti de hp study tggu..

Intan Akma said...

tak perlu pon...kite dulu nak tepon bagitau suh amik balik skolah guna public phone je..

inche hlovate said...

better tak payah bwak..tipon ni boleh melekakan kalo salah guna