Showing posts with label Cerita kami. Show all posts
Showing posts with label Cerita kami. Show all posts

Monday, March 17, 2014

Lagu Khas Buat Student SPM Batch96



Do you know this song? let's sing with me till the sun rise . Lalalalalalalalalalalalalalala ~ debaran debaran menjelma lagi di pagi hari yang sungguh indah ini, berduduknya aku di depan laptop ini adalah keranaa, result spm is coming. 20/3 for sure.


Dear pembaca blog sekalian, mohon doa dari anda anda semua. :')

Wednesday, February 12, 2014

Pengalaman Kem Akaun

geng karas

Assalamualaikum?

    Walaupun ini cerita sudah basi punya ohh . ohh well blog aku who cares. Hahahahahahaha *evil Laugh . Even aku tidak minat pun benda alah yang di panggil akaun nih . tapi aku suka ikut aktiviti yang di panggil perkemahan . and FYI ini lah perkemahan yang paling cool gilaa.
    Selalunya kan , kalau perkemahan budak budak sekolah macam kami ni, mesti banyak betul dia punya peraturan yang sudah ditetapkan kan ?? for an example :
  • Pakaian mesti masuk dalam seluar
  • Disiplin mesti jaga
  • Berbaris sebelum dan selepas tidur 
  • Makan mesti ikut masa
  • Mesti menepati masa
  • No phone
  • No gosip-gosip
  • No tidur Lewat
  • Np story mories
     But,dekat kem akaun nih, it'st like pakej perkemahan+percutian 3 hari 2 malam kau. and di kem nih , kami di beri kebebasan untuk masak makanan sendiri,kalau tidak mau masak, sila ikat perut selama dua hari . hihihi . Di sini kami belajar dengan cara teknik yang sempoii belaka , contohnya, kalau kami mau hafal formula panjang panjang pendek kah, kami hafal dengan meng hafal lagu yang telah di ciptakan oleh senior senior kami terdahulu, yang dibarisi oleh kakak dengan abang aku sendiri. kira macam hampir one family kami nih ambil kelas akaun, apa kan daya. minat dalam kira kira kali.
     Ohh one more things, dekat kem nih kami ada macam malam kebudayaan kali sama apa tuh orang cakap , malam berhalangan,pun boleh. hahaha . kira malam tu kami buat macam pertandingan la bha, jadi kami budak SMK Arshad buat lakonan, yang dibarisi oleh dua pelakon utama dan selebihnya menjadi dayang dayang , tiang dan pasu pasu bunga.

Jom saksikan gambar yang telah kami gambarkan. ehh


Ni para peserta lelaki, mula mula masuk xtau mau buat apa, bergambar adalah jalan penyelesaian yang bernas.

Begitu juga dengan peserta perempuan, bergambar.

Lepas suda daftar apa semua. bermula lah kisah hidup kami di kem.kami bergmabar sebagai bukti kami ada ikut kem akaun. muhahaha

Lepas seja kena kasi tau masak sendiri, kami pun bergegas memasak apa yang patut.ohh ada juga muka yang tidak tau malu tempat kami nih minta makanan dekat sekolah lain,. huh' malu

yang nih malam malamm terakhir kami di kem akaun. ohh selfie semestinya perlu.

gambar nih sebelum malam kebudayaan, di sinilah kami bincang bagai kucing hilang anak. bincang apa mau buat malam tuh. okey diceritakan disiini , malam kebudayaan kami adalah secara sepontan yerr . adalah juga dapat markah. hewhew.

First Place

    Kesimpulannya disini, dalam kem nih aku dapat rasa pengalaman yang kira menarik juga pasal , firstime kem masak sendiri, firstime kem dapat masa rest lamaaa gila. and dapat buat memori bersama sama kawan kawan yang semuanya super spontan.
     Disini aku sertakan video yang aku upload diyoutube , untuk tontonan anda semua. macam malu aku mau kasi tunjuk kamu video nih. tapi apa kan daya , it's memories yang kami telah buat sekian lamanya. hewhew.





ohh last . pasu bunga pun bolehh.