Showing posts with label Facebook. Show all posts
Showing posts with label Facebook. Show all posts

Saturday, October 17, 2015

HATI . SUDAH AKU CAMPAK DI KINABALU.


''Aku tanya kau, kunci hati kau di mana?''

''Aku dah buang, atas Gunung Kinabalu.''

''Macam mana aku mau dapatkan balik?''

''Cari. Daki''

''Kau nih, cuba cakap betul-betul sikit''

''Kau mau hati aku kan? cuba cari sendiri. Usaha, lepas doa, kemudian serahkan kepada Tuhan. Dia lebih tahu apa yang terbaik, tulang kau bergetar seribu pun, kalau bukan jodoh takjadi juga. Aku bukan senang mau suka orang, kau ingat ada ka manusia main suka-suka macam tu ja, Kalau ada, tu lah yang dipanggil Nafsu.''

-Dialog yang telah diubahsuai, kredit kepada penulis sebenar.

Tuesday, February 25, 2014

Apa yang Pelik?

Assalamualaikum?

Pagi pagi lagi aku sudah dapat ujian mata dari encik facebook. Cuba tengok apa yang pelik? hurmmm for sure anda akan tahu bila melihat gambar  dengan teliti.

benda pelik, problem troll face


NotaKaki: Ada nampak kah adek manis? Hehehehehe

troll face
Cc: facebook

Tuesday, February 18, 2014

Real Hero's Don't Need Any Special Powers!

Assalamualaikum?




Tadi masa aku jalan jalan dekat facebook. Terjumpa video nih. cuba tengok dan hayati sedikit. Sebenarnya zaman sekarang susah mau cari orang orang macam dorang nih. Adapun tapi bilangan dia sikit seja. Terharu plus meremang bulu roma tengok video nih . Malaysia! wake up!  Sifat Manusia yang macam ini yang kita cari. Tolak ansur , tanggungjawab what else? please .
 
"Carry out a random act of kindness, with no expectation of reward , safe in the knowlegde that one day someone might do the same for you " -Princess Diana