Showing posts with label Shiro. Show all posts
Showing posts with label Shiro. Show all posts

Thursday, March 13, 2014

Ajak Shiro Kena Denggi

 
Ajak shiro, shiro, demam denggi


Oleh Izzat Ismail. Kredit foto peribadi @ajakshiro di Instragam

Sejak kebelakangan ini, golongan artis turut tidak ketinggalan menjadi mangsa denggi yang semakin berleluasa. Selepas Shamsul Yusof, terbaru dikatakan Ajak dari kumpulan Shiro turut telah ditahan di hospital akibat terkena penyakit yang sama. Ajak telah dimasukkan ke Hospital Pakar Kluang Utama, Johor selama beberapa hari.

Walau bagaimanapun, anak jati Johor ini mengakui kurang selesa untuk tinggal di wad tersebut. Bukan kerana faktor sekeliling, Ajak berasa lebih selesa untuk berehat dirumah serta berjanji untuk mengikut segala arahan yang telah diberitahu oleh doktor. Oleh sebab itu, dia mengambil inisiatif untuk minum banyak air dan platlet darahnya naik dan telah diberi kebenaran untuk pulang ke rumah atas jaminan sendiri.

Sebelum itu, Ajak atau nama sebenarnya Mohd Hanaffi Bin Razak sempat melawat seorang kanak-kanak yang menghidap sakit teruk di Negeri Sembilan. Dia turut telah dimaklumkan oleh rakan baiknya yang peminat cilik itu merupakan peminat tegar yang tidak putus putus memberikan sokongan sejak dari kumpulan Shiro beraksi di Raja Lawak.

Atas dasar kemanusiaan dan keperihatinan, pemuda berusia 28 tahun ini mengambil inisiatif untuk menziarahi peminat tersebut dan telah berjaya membawa sinar keceriaan walaupun hanya seketika. Buat masa kini, Ajak akan berehat di rumah dan akan mula menyambung aktiviti seni sejurus sembuh seperti sediakala.

Here , instagram Ajak Shiro, walaupun pun dia tengah kena demam denggi, sempat lagi buat ucapan singkat untuk MH370. Semoga Ajak Shiro Cepat Sembuh.


Cc: EraFM

Saturday, March 1, 2014

Keyword : Jep Sepahtu Tunang Orang

Jep Sepahtu Bertunang

Keyword Jep Sepahtu Bertunang nih semakin Femes/meningkat di carta blog aku . Pecaya atau tidak tengok gambar di bawah nih, nih aku Printscreen dari Nuffnang dengan Blog aku.

tunang Jep, Jep Sepahtu
klik untuk lebih jelas
 Keyword Blog:

jep sepahtu tunang
tunang jep sepahtu
jep sepah tunang
jep bertunang
jep sepah bertunang
jep sepahtu bertunang
gambar tunang jep
jep sepahtu dan tunang
jep sepahtu tunang ??

gambar tunang Jep, Jep sepahtu bertunang
Keyword Nuffnang :

jep bertunang
jep sepahtu bertunang
jep sepah bertunang

Mengikut analisis aku sendiri, ramai yang cemas bila keluar artikel pasal Pertunang Jep Sepahtu nih, jangan risau wahai tuan tuan dan puan puan sekalian. Jep sepahtu suda membuat pengakuan bahawa beliau melalui instagramnya yang dia belum lagi bertunang. masih belum Percaya ? Klik SINI . Di artikel tu, semua suda ada penerangan yang jelas tentang status Jep Sepah.


Kalau mau baca banyak lagi tentang Jep Sepah ini, boleh lah klik link link di bawah nih :)

Jep Sepahtu Tunang Orang ?

Perang Dingin Jep dan Shahrol, Ajak Tak Nafikan Atau Iyakan

Persamaan Jep Sepahtu dan Shahrol Shiro

Jep Sepahtu Ada Kembar ?

Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi Pelawak

NotaKaki :Sekali sekala promote link sendiri , tidak apa bah kan ? Heheheheh Lagi pun i peminat Jep Sepahtu dan Shahrol shiro. Hee *apakaitan. haha

Monday, February 24, 2014

Perang Dingin Jep dan Shahrol, Ajak Tak Nafikan Atau Iyakan


Jep Sepahtu, Shahrol Shiro, peperangan

Kecoh sebelum ini menerusi akhbar tempatan yang mendakwa dua orang pelawak terkenal tanah air iaitu Shahrol Shiro dan Jep Sepahtu dikatakan bergaduh dan tidak ‘sebulu’ akibat perselisihan faham yang berlaku antara mereka berdua.
 
Apa yang menjadi tanda tanya adalah kenyataan bercanggah yang dikeluarkan oleh dua orang pelawak ini sehingga mencetuskan kekeliruan peminat-peminat mereka di mana Shahrol mengakui kecewa dengan Jep yang menunjukkan sikap dingin terhadap dirinya. 

Namun menerusi laporan media baru-baru ini, Jep pula menafikan bergaduh dengan Shahrol dan menganggap bahawa dakwaan Shahrol tidak berasas dan tidak ada apa-apa masalah dengan Shahrol.
Bercakap kepada Astro Gempak, Ajak yang juga salah seorang teman rapat Shahrol tidak menafikan atau mengiyakan kes pergaduhan yang berlaku antara Shahrol dan Jep sebelum ini.

“Sejujurnya saya  tidak mahu dan tidak berani untuk beri sebarang komen tentang perkara ini. Tetapi sekiranya, sekali lagi saya ulang sekiranya Shahrol dan Jep bergaduh diharapkan ianya tidak berpanjangan. 

“Pergaduhan antara mereka berdua  ini saya tidak mahu menafikan mahupun mengiyakan. Mungkin saya sendiri terlepas pandang tentang perkara ini. Contoh terdekat, ketika program MLM 2013 saya tidak nafikan kami para peserta sedikit tertekan kerana risau fikir pasal persiapan persembahan untuk gelanggang akhir. Mungkin dari situ muka nampak tak ceria dan buat rakan-rakan lain rasa berkecil atau terasa hati,”  jelas Ajak ketika dihubungi.

Ajak Shiro, shiro menangis
Ajak Tidak Menafikan Atau Mengiyakan Perang Dingin Shahrol dan Jep 

Tambah Ajak lagi, dia sendiri tidak mahu perkara seperti ini berpanjangan sekiranya benar ada sedikit perselisihan faham antara Shahrol dan Jep seperti yang dilaporkan oleh media tempatan.

“Kalau betul ada perselisihan faham antara mereka harap kedua-duanya dapat berdamai secepat mungkin sebab saya takkan perkara ini seperti menjejaskan perhubungan mereka berdua. Sebab Shahrol dan Jep sebelum ini sangat rapat dan kami mewakili pelawak kelahiran negeri Johor.

“Kami berada di bawah satu bumbung, jadi tak mahu disebabkan perkara seperti ini akan jejaskan perhubungan yang terjalin erat sejak dahulu lagi. Tapi saya percaya mereka akan berdamai dan tidak timbul isu untuk bermusuhan sampai bila-bila,” ujar Ajak mengakhiri perbualan.

NotaKaki : Sebagai Peminat yang prihatin. tolong lah wahai shahrol dan jep, untuk berbaik baik seperti sedia kala.

Cc:Astrogempak

Tuesday, February 11, 2014

MLM 2013: Kami Tampil Dengan Lawak Yang Berkualiti – Shiro




Tahniah buat kumpulan Shiro yang dianggotai oleh Ajak dan Shahrol selepas mereka diumum sebagai kumpulan yang mendapat tempat kedua di MLM 2013 dan membawa pulang wang tunai RM250,000. Penglibatan Shiro menerusi program Maharaja Lawak Mega sememangnya mendapat perhatian para peminat kerana persembahan mereka yang cukup konsisten sepanjang 13 minggu bersiaran.

Menurut Shahrol, mereka sangat berpuas hati dengan keputusan gelanggang akhir MLM 2013 kerana fokus utama mereka adalah untuk menghiburkan para peminat dan barisan juri dengan lawak yang berkualiti tanpa memikirkan sebarang kemenangan.

“Kami berdua sudah cukup berpuas hati dengan pencapaian kumpulan Shiro di MLM 2013. Peminat adalah keutamaan kami kerana tanpa mereka tidak mungkin kami dapat gelaran naib juara. Sejujurnya kami tidak memikirkan sebarang kemenangan ketika berada di MLM tahun ini. Apa yang menjadi fokus utama adalah lawak yang berkualiti.

“Penglibatan kami dalam program MLM 2013 adalah satu batu loncatan kepada kumpulan Shiro untuk meningkatkan mutu lawak selain dapat menghiburkan para penonton. Terima kasih tidak terhingga buat para peminat dan penonton MLM 2013. Tanpa anda tidak mungkin kami berada di tahap begini,” jelas Shahrol kepada Astro Gempak.

Gelanggang akhir MLM 2013 yang berlangsung pada 7 Februari yang lalu menyaksikan Sepahtu dinobatkan sebagai juara MLM 2013 sekaligus membawa pulang hadiah lumayan RM500,000 serta trofi sumbangan dari pihak Astro sementara Shiro ditempat kedua dan kumpulan Bocey di tempat ketiga.

Pentas akhir Maharaja Lawak Mega 2013 yang berlangsung pada haru Jumaat minggu lalu, memerlukan setiap peserta tampil dengan dua persembahan dengan tema bebas dan muzikal.

Empat juri tetap yang mengadili peserta pada peringkat akhir MLM 2013 itu terdiri daripada Datuk Yusof Haslam, Luna Maya, Sheikh Haikel dan  Nora Danish.

Layari www.maharajalawakmega.com.my untuk info terkini gelanggang akhir MLM 2013!

Monday, February 10, 2014

[Shiro dan Rahim sepahtu ] Suatu Malam Kubur Berasap 2

Assalamualaikum?
Trailer*


    Yeah , ini cerita baru Shiro lagi. Aku baru tengok Trailer Suatu Malam Kubur Berasap 2 tadi, sebab SHIRO akan berlakon sebagai watak utama dekat sini. Aku apa lagi , pergi tengok trailer cerita nih, aku baru tengok Trailer sudah ketawa bagai ponti bin anak . belum lagi tengok Full Movie. 

   " Nantikan Filem Suatu Malam Kubur Berasap 2 yang akan berlegar-legar di Pawagam berdekatan anda pada 2014! Filem Komedi Seram yang ditunggu-tunggukan ini dibintangi barisan pelakon seperti SHIRO Raja Lawak 6, Azad Jazmin, Rahim R2, Mr. Os dan ramai lagi! "

Harap Cerita  "Suatu Malam Kubur Berasap 2" ini akan pecah panggung macam "Ustaz mu tunggu aku datang."
Go Shiro. #Eh

Saturday, February 8, 2014

MISI PENAMAT : Maharaja Lawak Mega 2013

Assalamualaikum?

Persembahan pembukaan Maharaja Lawak Mega dengan berbekalkan Zombie Kampung Kangkung Dengan di iringi lagu Havoc dari Altimet (@altimet), Joe Flizzow (@flizzow) dan SonaOne (@ItsSonaOne). #Havoc yooo ~. Boleh tahan leww.


Di ikuti Dengan juri juri Maharajalawak Mega 2013 . Yusof haslam, Luna Maya, Sheikh Haikal, Nora Denis.

    First of all, malam final Maharaja Lawak Mega cukup gempak dengan rekaan stadium dan sound sound dan semangat penyokong Penyokong MLM13, Di ucapkan tahniah kepada Para para  Disebalik tabir yang telah menjayakan Persembahan Maharaja Lawak Mega 2013 ini. uoll's doing great job guys. #Respect
    For me , walaupun aku minat Shiro tapi aku respect dengan kumpulan Bocey, even dorang masih baru dalam dunia lawak nih, tapi setiap persembahan yang dorang buat, still fresh and white woo. tapi kalau sudah bukan rezeki apa boleh buat. and For Sepahtu , Tahniah , kamu pun memang layak dapat gelaran juara. No worries.
   Jambu , you memang jambu lahh, takpa jambu tempat keempat pun, empat lah. janji duit masyuukk. Lagu ragge akan sentiasa di ingatan. For Nabil, you know what, ramai respect dengan kau, kau solo , idea memang susah mau dapat, tapi kau sudah buat yang terbaik tadi. No hal lah, ohh lupa lagu kau tadi buat hati ini sebak seketika.
      Shiro, walaupun kamu tidak dapat mengelarkan diri menjadi juara, tidak apa "I will still love you guys" hihi. Ohh Shahrol, Kalau mau ambil lesson ikat kain , sila sila PM saya okay. hewhew x) .Okay jom cuci mata dengan gambar yang aku seludup dari page Maharaja Lawak nih.


Nabil malam nih aku rasa okay seja. Lawak pasal makbapa dia and so on. and yang musical komedi tu yang buat waa sebak, Tersurat dan tersirat betul makna lagu yang nabil bawa malam nih. #Respect

 Ohh mai Shiro, Saya Mujibbur dari Bangladesh akan sentiasa di ingatan. Ingat yerr Sharull kalau berminat mau belajar ikat kain jangan malu malu jumpa saya. hihihi

Boceyy, Lawak Fresh and White uoll's  buat menghiburkan hati Ramai peminat. saya bagi lima bintang + Respect

Jambu, you uoll's did great job even ada kurengs sedikit. tapi takpa muka legend hati tetap cute. your Ragge tidak akan dilupakan.

 Sepahtu, Tahniah sebab berjaya merampas gelaran juara. Ohh lagi satu, suara Shuib memang menabat hati gua yang lara nih. heww x)

 Result Malam ini :

1.Sepahtu
2.Shiro
3.Bocey
4.Jambu
5.Nabil

Aku tidak pandai mengomen lebih lebih . entri ini hanya untuk menyokong industri tanah air, #EhBetulka? hihi. Yang Penting SHIRO tetap menjadi Pojaan hatiku. 

Ohh sebelum terlupa.Tulang belakang Maharajalawakmega Dato AC Mizal Peace Yaww .

Cr: page maharaja lawak