Showing posts with label kim jong kook. Show all posts
Showing posts with label kim jong kook. Show all posts

Saturday, May 25, 2013

Apa Running man ? Kenapa aku suka RM ?

Hai and Hai ?

  
    Hah' , hari ini , di mana yang aku cakap dekat entri aku sebelum ni, aku akan cakap cakap popek popek pasal Running Man kan, dan AMARAN bagi yang anti dengan kpop kpop nih, please sedia sedia plastik sampah, kalau tidak cukup sila bawah sekali dengan tong tong sampah yang berdekatan dengan anda, senang untuk memuntahkan diri. hihi *Maaf atas sindiran tahad dewa.

    Mengikut kamus wikipedia/ google , running man is :

"Running Man (Korean런닝맨) is a South Korean variety show; a part of SBS's Good Sunday lineup, along with Barefooted Friends. It was first aired on July 11, 2010. This show is classified as an "urban action variety"; a never-before-seen new genre of variety shows.[1] The MCs and guests complete missions in a landmark to win the race.[2] It has garnered attention as being the come-back program for Yu Jae-suk, the main MC of the program, after leaving Good Sunday'Family Outing in February 2010.[3] Airing at the 5 pm KST time slot for most of its run, Running Man switched to the second part of Good Sunday (which happened May 22 and May 29, 2011 with Kim Yu-na's Kiss and Cry but was quickly switched back due to low ratings) beginning May 6, 2012, airing after Kim Byung-man's Law of the Jungle 2 at 6:10 pm and airing against KBS2 Happy Sunday's 1 Night 2 Days Season 2 and MBC Sunday Night's I Am a Singer 2.[4] " Sumber : wikipedia

   Kalau mengikut kamus brain/kepala akal aku, running man ni, tempat kalau aku mau menangis aku terus tengok benda nih, memang kalau kamu faham , betul aku cakap ketawa tahap orang beranak lah engkau. wak cakap lu . And one more thing, running man bukan lah ke kpop pan betul, okay aku soal kau satu soalan . kau takrifkan Kpop nih macam mana sebenarnya? kpop = plastik ? control macho? trip cute? or what? . okay itu istilah yang terlintas dekat kepala aku lah. Tapi kalau kamu tengok Running man nih, aku rasa hilang semua benda tekrifan tu. sebab, 100% gaya artis korea dekat kaca tv kamu VS gaya dorang dekat running man berubah beb . 100% tulus mulus. aku rasa teruk lagi gaya dorang dari kita. tapi , natural lah kan, x lah juga control bagai. serius dorang buat show nih, tanpa skrip, ulang suara tanpa skrip. And lagi satu, running man punya GAME semua best best + kretif + new one = make me laugh 
    Okay aku mau bongkar satu rahsia , memang bukan rahsia sudah nih, dulu hihihihihi, aku memang peng ANTI KPOP, apa sahaja yang berkaitan dengan korea , aku hate hate gila. tapi lepas aku join abang aku tengok running man nih. hah' ambik kau. lima hari lima malam tanpa henti aku tengok benda alah nih seja. aku rasa orang yang tengok running man ni pun  rasa benda yang aku rasa, baik mengaku. Kan sudah kena karmaaa, hah' karmaaa . haha. Sekarang memang lah kamu cakap :

"apa lah kau tergila dengan RM tu "  

"RM RM Ringgit malaysia erk ? " 

"orang gila seja tengok running man tu " 

" aku tak minta korea , sorry " 

"tak masuk akal langsung"

" aku tak paham apa dia cakap, anyosayor, kamsamnida, apa kebende? "

      Tapi lepas kamu tengok, and Faham yerr, baru kamu tau macam mana best nya running man ni, memang lah kamu tidak paham apa dia cakap, Kan sub tittle English kan ada, kalau tidak paham pun Bahasa Melayu pun ada, pilih saja, kalau BM pun x pass, aku sarankan pi masuk tadika balik. Haha, Jom tengok antara gambar gambar running man.

kwang soo and ji suk jin 
easy brother.



ji suk jin.

baru bangun, mana kau cari artis baru bangun berus gigi pun belum.

they don even care about their image


satu satunya perempuan dalam running man, song ji hyo

cute jihyo

monday couple . gary and ji hyo

family running man.

Song Jihyo, sleeping beuty


she never care about her image, this why i like he


pernah nampak model tidur, hah' ini dia.



Lee Kwang Soo
 he is kind of annoying but it wouldn't be runningman without him 


     Okay ini antara gambar yang aku seludup dari mr google, I love running man, mereka Ohsem . no control control maa. And next entri aku akan bagi nampak terang terang identiti dorang masing masing, mula mula aku pun tidak pecaya, ada diantara dorang ni model , sebab tengok dari gaya dorang dekat sini, memang tiada contro montrol, luah habis reaksi muka dorang. kau ambil gambar dorang masa tidur kah , tiada lah dorang kesah sana tuh. that why i'm falling in love with them.

Nota kaki : Kan aku sudah cakap bawa lah sedia sedia tong sampah. kan sudah termuntah tuh, mop balik ar, kotor sudah blog aku.  Lepas nih , kalau singgah blog aku jangan lupa bwa plastik ar. hahaahaha . panjangkan entri aku.