Saturday, December 15, 2012

Tentang Mimpi Kita

Assalamualaikum ?



   Semalam tidur hospital . Then tiada buat apa apa, jadi aku ambil majalah untuk di baca majalah. baca punya baca punya baca, jumpa lah satu artikel yang berkaitan dengan mimpi . Jadi tiba tiba dapat idea untuk tulis di dalam blog. 
  Ini adalah penerangan mimpi . Mimpi adalah kominikasi antara tubuh, fikiran dan jiwa kita. Berikut ialah beberapa fakta menarik mengenai mimpi .

  • Orang buta juga bermimpi . Tapi mereka tidak melihat visual , cuma bermimpi tentang suara, sentuhan dan emosi yang mereka rasa.


  • 90% mimpi akan dilupakan. Setelah lima minit terjaga dari tidur, anda akan melupakan 50% mimpi yang dilalui, 10 minit kemudian, 90% jalan cerita mimpi anda akan lenyap.


  • Rangsangan luar mempengaruhi mimpi , Ia disebut Dream Incorporation. Mungkin kadang II kita bermimpi mendengar lagu dari radio/ suara yang keluar dari tv. pernah anda alamunya ?


  • Hanya bermimpi apa yang diketahui. kadang II kita tidak tahu atau tidak kenal orang yang wujud dalm mimpi kita itu. Tapi sebenarnya "objek" tersebut bukan diciptakan oleh otak tapi pernah kita lihat . cuma kita lupa.


  • Mimpi warna dan hitam putih mengikut kajian, 12 % orang normal mengalami mimpi yang hitam dan putih. Maksudnya tidak ada warnalah. y\ang selebihnya bermimpi berwarna penuh.

    Jadi kesimpulannya disini. kalau mahu ingat mimpi tuh, bangun seja dari tidur sila buat catatan di dalam buku apa yang kita mimpi, jangan terlebih sepuluh minit nanti lenyap semua ingatan kita tentang mimpi. amacam ?


Nota kaki : awas , jangan tanya aku tafsiran mimpi. aku bukan bomoh. -___-

Friday, December 14, 2012

Terima kasih Nuffnang

Assalamualaikum?


   Cerita pasal semalam aku masi tidak puas hati dengan ketidak adilan si pengadil kpop tu. Bikin panas kalau kamu tengok balik cara dia bagi kad merah dengan fadhli
   Lepas tengok bola semalam, aku terus on laptop buat entri bla bla bla pasal bola rujuk SINI . lepas sudah siap buat semua tuh, tiba tiba rasa mahu buka nuffnang, buka seja nuffnang , sejuk terus hati nampak cpuv baru. ahaks. tengok nih tengok nih


Nampak kan kan? sejuk terus kawasan mata aku disini. ada dua lagi cpuv on going , kalau sudi tekan tekan , klik klik ,  lah ya. kalau mahu dibalas , tinggalkan saja nota cinta anda di komen :) disini ada tips cara mendapatkan BE . tekan SINI

macam nih rupa tuh maxis hotlink SOS Top Up. details dia semua ada dalam iklan tuh.



Nota mak jemah : "Inilah tanah tumpahnya darahku. Negara pasukan biarlah hanya satu. Harimau kami berlari laju. Belang nak tertanggal dari baju"