Sunday, March 31, 2013

Sejarah Terciptanya Rokok!

Salam,

     Nampaknya kemalasan meng-update blog berkurangan sedikit demi sedikit. *angkat angkat kening .  Jadi boleh lah aku mengaktifkan diri dalam bidang ini sekali lagi , tapi tidak akan se-aktip dulu, ceh. dua hari satu entri boleh lah.hoho.Tapi bidang bw akan tetap berja;an walaupun malas gila khinzir. Nampaknya tersimpang jauh dari topik sudah nih. ok ok.
       Sewaktu aku tengah berjalan jalan di dalam laman sosial facebook untuk baca artikel yang boleh menghilangkan rasa bosan ini, last last nampaklah tajuk "Sejarah Terciptany Rokok" , nampak best. jadi dengan ini aku kongsi kongsi lah sikit pengatahuan ini. sila baca newspaper di bawah ini.



Nota kaki : Di harap tiada yang rabun baca news ni. :)

Tuesday, March 26, 2013

Malas.

Salam,


     Aku rasa, Tahun ini adalah tahun yang akan menjadikan diri ini malas untuk mengupdate blog. Maybe? Banyak benda yang mendownkan atau memalaskan aku untuk buka/update blog. antaranya :

  • Tahun ini aku akan berperang di medan SPM *semua pergi mampu  
  • Exam penggal meng-tertekan kan hidup ni.
  • Sebab tahun ini SEJARAH wajib lulus, yang mana subjek paling aku sayang.
  • Tangan aku kehabisan tenaga untuk menulis.
  • Kucing dirumah tengah sarat mengadung, dan kemungkinan aku membasahi rumah ini dengan kencing anak ankanya.
  • Tiba tiba aku gila Running Man. dan setiap hari muka mereka akan terpampang di muka depan laptop. Walhal dulu aku lah yang paling tidak suka kepoppong.
  • Otak aku malas berfikir.
  • Otak aku tidak muat sudah untuk semu ini. Full sudah dengan kerja sekolah.
  • Di sekolah, tiba tiba mata aku layu, dan akhirnya tertidur.
  • Aku malas.
  • Kawasan bilik sangat bersih. 
  • PensilBox aku untuk tahun ini tidak memenuhi ruang.
  • Internet ada . Tapi blog sukar untuk di terjah. hanya google jadi pujaan hati.
  • Buku Kerja AddMath, akaun, LK  tibatiba Banyak
  • Banyak saingan dalam kelas.
  • Kelas sangat meriah.
  • Kawan kawan semua baik hati. Sabar.
  • Apa lagi aku mau cakap.
  • Aku penat sudah berfikir di awal pagi di awal tengahari.
  • Aku malas  mau menipu.
  • Aku Mau jumpa Team Running Man.
  • Aku mau makan.
  • Jangan membungan masa anda untuk membaca blog ini, yang langsung tiada isi.
  • Membuang masa anda sahaja.
     Itulah antara separuh sebab sebab aku malas. walaupun di musim cuti ini. Kali aku akan update blog  aku seminggu 2-3 kali. itu pun kalau aku rajin. dan kalau aku rajin aku akan sentiasa mengunjungi blog anda yang rajin  buang masa membaca blog aku yang sangat lawa ini.Kemungkinan lepas aku Free dari SPM, keaktifan aku macam dulu di blog akan berulang lagi. tunggu aku.  Sekian.

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala