Saturday, October 17, 2015

HATI . SUDAH AKU CAMPAK DI KINABALU.


''Aku tanya kau, kunci hati kau di mana?''

''Aku dah buang, atas Gunung Kinabalu.''

''Macam mana aku mau dapatkan balik?''

''Cari. Daki''

''Kau nih, cuba cakap betul-betul sikit''

''Kau mau hati aku kan? cuba cari sendiri. Usaha, lepas doa, kemudian serahkan kepada Tuhan. Dia lebih tahu apa yang terbaik, tulang kau bergetar seribu pun, kalau bukan jodoh takjadi juga. Aku bukan senang mau suka orang, kau ingat ada ka manusia main suka-suka macam tu ja, Kalau ada, tu lah yang dipanggil Nafsu.''

-Dialog yang telah diubahsuai, kredit kepada penulis sebenar.

Wednesday, May 27, 2015

SEMESTER 4 TANPA KAU

Kalau itu memang sudah kejadian yang ditentukan, apa yang boleh kami buat, redho. Aku harap apa apa yang jadi, jasad kau dijumpai lah wahai kawan.

Pagi pagi masuk class, suram. Teringat dengan kau yang selalu minta orang ambikkan gambar depan pintu class, x pun dekat depan papan putih. Dah x da orang poyoo dekat class macam kau dah. Orang hensem dekat class pun dah xda. Bunyi ringtone Coc whatsapp kau yang balik balik bunyi tu pun x mewarnai class dah. Suara kau yang selalu menyanyi dalam class pun xda. Huwaaaaaa *sigh

Banyak benda lagi yang buat kami ingatkan kau pek. Satu satu blah dari class, dari sem 1 sampailah sem 4 . life must go on kann, Alfatihah.

Friday, May 8, 2015

TIADA KHABAR :'(

Mau dekat seminggu suda kawan, masih tiada khabar yang menggembirakan.
Jangan hilang lama betul bha, kesian kami disini, ngekkk. Ada lebih kurang 2 minggu lagi cuti sem mau habis, sigh*
Harap harap, sebelum naik sem, ada khabar dari kau di sana kawan. Buruk atau baik, yang penting kami tahu keadaan kau macam mana
Come back home

Monday, May 4, 2015

MANA PENOLONG KETUA CLASS KAMI!

Mana kau topek? Mau dekat 3 hari sudah kau menghilang, Harian metro pun dah cerita pasal kau , sedihnya kami dengar berita kau hilang disungai , ingatkan main main  rupanya huaaa

Kau janganlah hilang lama lama, tiada nanti yang mengacau dalam group class dekat whatsapp, come back home pek, we still waiting for you dear friend :'(

Wednesday, April 15, 2015

PERJALANAN

Lamanya rasa duduk di negeri orang. Dulu, waktu masih hingusan lagi, tidak sabar sabar mau jejak kaki ke keyel . Tapi sekarang, alahaii. Baru aku tahu erti hidup sebenar di perantauan, Hahahaha *ayatpasrah.

Aku juga adalah salah seorang pembaca tegar novel novel melayu , bukan lah semua novel cinta, aku minat baca novel FIXI u'olls. Dalam novel ni semua bentuk kehidupan dia ceritakan, kehidupan orang berada, orang miskin, orang mental, orang bertukar jantina, orang itu, orang ini, orang begitu, orang begini  kira semua tentang kehidupan yang sebenarlah dia ceritakan.

Kadang yang di ceritakan di dalam buku susah untuk kau percaya orang kita zaman sekarang, tapi itulah hakikatnya. Dulu aku tidak percaya tentang orang yang suka sama sejenis, tapi bila aku masuk alam kolej ni, berbagai ragam aku jumpa, termasuklah kawan yang berbual dengan aku setiap hari. Tapi bila kita tengok dari fizikal dorang, mustahil untuk dorang lakukan benda benda songsang ni, tapi itulahhhh, mau buat benda yang kita inginkan, jangan tengok pada fizikal, tengok pada kemampuan kita. *merapukejap

Haii lah dunia, aku ingat hanya dua jantina ja yang hidup di muka bumi ini. Rupanya, ada lagi yang tersembunyi, kadang aku takut berkawan dengan dorang, tapi bila kau tahu kenapa dorang buat benda ni, mungkin kau akan terima guna logik akal, atau mungkin tidak sama sekali. Itulah dunia yang aku berpijak sekarang, aku mesti hadapi walaupun susah untuk kau terima. Tapi tidak sangka aku boleh jalani hidup sekarang dengan kaki sendiri.

Monday, January 26, 2015

MOOD STUDY



Berkurun lamanya tidak berblogging. Apa sudah jadi ? 

Huwaaaa

susahnya jadi pelajar tanpa wifi.

itulah jawapannya.

student + no wifi = no blogging

no wifi + no blogging = im a dead meal

MOOD STUDY. ON!

Monday, November 3, 2014

KEHILANGAN JEJAK [ CERITA BENAR ]

 
 

Di Sini aku ingin membuat pengakuan. JENG JENG JENG . . . . .

Sekian lama aku tidak berblog, aku sedih , hampa , pilu ,kecewa , merana , menangis, aku lapar , aku makan. Ehh, Semuanya disebabkan aku sudah sambung ke-study-an aku, di sebuah kolej, yang di beri nama SAITO COLLEGE , mungkin ramai yang kurang pasti di mana letaknya college ini, tidak mungkin ia berada di JEPUN, kalau yaa pun, apa salahnya. Hohohoho.

Berbalik kepada Tajuk utama kita, KEHILANGAN JEJAK . Kali ini, tajuk kita membawa maksud, kemana kah aku menghilang, walaupun banyak yang tidak ambik peduli, aku tetap juga mau cerita,, walaupun kau cakap "Aiman tak kesah" sekalipun, aku tetap mau cerita.

Sebenarnya, waktu aku di PLKN Hari yang ke 11 , aku mendapat panggilan dari Puan Mulia A.K.A Mama aku. Perbualan kami lebih kurang begini:

Mama : Hello nak,
Aku : Ya mak?
Mama : Minggu Depan kau keluar PLKN ahh, Mama sudah kasi daftar kau masuk Kolej.
Aku : Alaaaaa, kenapa awal betul, bahagia sudah aku disini .
Mama : Kau bilang , kau mau keluarkan hari tu kan?
Aku : Alaaa itu duluuu. aku yang dulu , bukan lah yang sekarang *ok, yang ini aku tambah.
Mama : Bha, apa bole buat (Mama bagi henpon dengan bapa)
Bapa : (Perbualan aku dengan bapa yang menyuruh anaknya keluar PLKN masuk ke kolej)

Pada pengakhiran perbualan anak beranak ini , aku terpaksa menyerah kalah, dan keluar PLKN, masuk college, di Selangor. Agak kecewa sedikit lah, terpaksa meninggalkan PLKN . At last, aku masuk kolej, dan di pendekan cerita , aku menjalani hari hari tanpa wifi laju di kolej, dan proses berbloging aku pun tergendala dengan tidak di sengajakan.

Kesimpulannya disini, dalam perbincangan housemate aku, kemungkinan besar, kami akan sambung wifi di hostel, dan berkemungkinan besar lagi, aku akan update blog seperti blogger yang dulu .

TRAGISKAN CERITA AKU. LAIN KALI AKU BUAT CERITA LEBIH TRAGIS LAGI OKAY, OKAY THEN, ASSALAMUALAIKUM ?  

Terima kasih buat pembaca blog aku ini, in syah allah, kalau sudah dapat berblog, akan ku jejak blog mu. Hohohohoho.


Whatever it is, Aku still happy. yahooo!

Xoxo BatuNisan :)
 
 

Wednesday, June 4, 2014

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala