Wednesday, September 12, 2012

Sabah part II (Ini Kali Lah)

Assalamualaikum, wahai manusia sekalian.

semenjak dua menjak ini, ramai yang mangata negeri sabah. hello negeri yang kamu kutuk ni negeri aku okay . tidak lupa juga dengan negeri sarawak, kebanyakkan nya datang dari FB and Twitter, kalau blogger buat masa ni belum lagi,  that why saya suka orang blogger. entri ni, aku dapat ilham dari blogger akak  Etong's.  contoh yang pemes sekarang ni :

1.

2.

3.

4.

 5.





Dan banyak lagi boaaa. sebelum kamu tengok keindahan sabah,lebih baik kamu tengok dulu peta sabah ni. kang x pasal-pasal kamu tanya lagi sabah wujud ka tidak. naa:


okay okay, daripada kamu semua mau kutuk kutuk sabah,lebih baik kamu cuci mata tengok ni keindahan sabah. yang semakin maju.

1. Kalau kamu mau sembayang, di kiki kena sedia masjid untuk solat juga ar.


Masjid Bandaraya Kota Kinabalu, Likas.
  
2. kalau kamu mau beshopping sini lah tempatnya. dekat sini ada jual baldi juga ar.




3. untuk pengetahuan EDEN FIRDAUS dekat sabah ada McD juga ok, jangan kata mcd , pizza , kfc kami bagi. oppss, lupa ,kamu belum pernah pergi sabah pulakan, tu la cakap dekat sabah teda mcd,


 sori la xletak tempat, kalau mau tengok, datang lah sendiri.



4. buat pengathuan puan lisa_rosli93 orang sabah tidak tinggal dekat atas pokok ar, kami ada tempat sendiri yang lebih selesa lagi.

 dekat sabah pun ada hotel bertaraf 5 star lagi ok. look


dan tidak lupa dekat sini pun ada karoke jugak cik emaliza.

opsss lupa, dekat sabah ada rumah terbalik juga, khas untuk u all.

 Rumah Terbalik, Tamparuli, Sabah.


5. Dekat sabah ada pulau yang terbersih juga berhh. antaranya.

Pulau Sipadan, Sabah
.(cik emaliza dekat sabah bersih ok, negeri kami bukan negeri sampah)


Pulau Kapalai, Sabah.



6.Tarikan lain dekat sabah :

 Simpang Mengayau (The Tip of Borneo), Kudat, Sabah.

 Kiansom Waterfalls, Inanam,Sabah.
(ini aku respect la, palingg manang,)

 Bunga Rafflesia, bunga terbesar di dunia. 

 

Desa Dairy Farm, Mensilau Kundasang, Sabah.


 Ada new zealand dekat sabah. x pecaya baca blog ni Pelangi senja 


Gunung Kinabalu, the Highest Mountain in Southeast Asia

Dekat sabah ada ikan geli geli lagi ok.

Dan tidak lupa juga orang orang dekat sabah tidak lah miskin betul mau pakai cawat seja.



  



 

buat para pembaca ini buka cawat ar, ini baju tradisi sabah.


kesimpulanya, dekat sabah tidak la buruk betul, hello kira setaraf suda dengan disana. then jangan risau dekat sabah ada Karoke, ada juga jual baldi. dan tidak ketinggal , kami masih tinggal dekat dalam ruma not pokok. kalau mau singgah tempat-tempat yang menarik pun ada. okay laa, hanya ini yang termampu saya postkan . Jadi, jom lah jelajah satu sabah. :)

credit to semua pemilik gambar, to kak Etong's and blogger pelangi senja, dan yang sama waktu dengannya. :)


NOTA KAKI : kalau kau maki lagi, tunggu kau sana, ini kali lah.

2 comments:

BeLLa said...

hmm they shouldn' said like that kita org malaysia harus sokong sesama kita kalo x mcm mne kita nk maju,,sabah mmg cantik :)

Shasha Yacob said...

Thanks :) kita kan one malaysia.