Friday, January 31, 2014

Istighfar :)

Assalamualaikum?

Kelebihan Istighfar


Ladies, why not we try to increase simple ibadah such as dua, istighfar, sedeqah just to stabilize emotional storms during monthly red-days. Whenever you feel confused, stuck, or overwhelmed, make istighfar. Whenever you feel focused, moving easily, and successful, make istighfar.



Tafakurlah Sebelum Tidur


Astaghfirullahalazim :) Let's istighfar. Clean the black drop in our hearts :')

Istighfar is the best medicine for the heart :)

Cr: facebook, twitter

Jep Sepahtu Ada Kembar ?

Assalamualaikum?


Betul Ke Bohong ?

Kalau salah anda kena karannnn

Jangan kemana mana , Wa  kenal mak lu 

Betul Ke Bohong?

Sila baca dan lihat kesahihannya dibawah.

      Sabar sabar bawak bertenang. hehehe . Sebenarnya Disebabkan artikel Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi Pelawak nih mendapat sambutan yang hangat , aku pun geledah rumah abang Jep di instagramnya.  Sewaktu aku sibuk berjalan jalan untuk men- Stalk Instagram Abang Jep Sepahtu nih . Aku nampaklah lah Abang Jep kita ni Upload Gambar kembar dia. Cer tengok. Hehehe Jangan marah, Jangan marah. benda boleh boleh bincang. Dengan Tercetusnya gambar nih . Dapatlah idea aku untuk Update  Blog.

Sama idok? Hahahaa

          Ayat abang Jep yang x Boleh blah. ''Alaaaa mati la nak bibir sama..hahaha!!"

Walau banyak mana gossip yang melanda abang Jep nih. Kami tetap sokong abang Jep. Fighting!


Nota : Lebih sopan panggil JepSepahtu dengan gelaran abang, daripada pakcik Jep. hewhew :3

Thursday, January 30, 2014

Pencarian 50 Bloglist Mamaniza.com

http://www.mamaniza.com/2014/01/pencarian-50-bloglist-mamanizacom.html 
 
 Memandangkan mama niza cari bloglist untuk blog dia. aku pun lah mau letak bloglist dalam blog, for those yang selalu komen di blog aku dan yang aktif . Siapa mau masuk jom exchange :) Hihi

Tips Menjaga Hati Wanita (Troll version)

Assalamualaikum?



Anda ada masalah seperti ini? Seringkali lupa birthday orang yang tersayang?

Wanita:
  • Kau lupa Birthday aku kau siap!
Atau ini
  •  Kau ingat tak , Hari nih hari apa?  *dalamhati-birthday aku birthday aku jangan lupa 
Ataupun yang ini

Wanita : Kemarin aku mimpi kau bagi aku hadiah. hihihi
Lelaki : Ohh, jadi ?
Wanita  : Kau lupa lagi ke?! *tanduk sudah keluar
Lelaki : ermm ? errr ? *sigh *Cemas

Jangan Risau Jangan Cemas,  benda boleh setel. dengan memahami Gambar rajah di bawah, anda Pasti dan di jamin Tips seperti ini berkesan untuk melembutkan hati para isteri, para girlfriend dan para yang bergelar anita

Tak Pecaya ? Cubalah. HAHAHAHA

Just For Fun. Hihi
 

Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi Pelawak

Assalamualaikum?




       Hari nih aku cerita sikit pasal Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi Pelawak . Okay, sejalan jalannya aku ke cik google untuk google kisah Hidup Jep Sepahtu . aku terjumalah artikel mengenai Jep Sepahtu ini atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Zainal Abidin


Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi Pelawak |  Mohd Nadzri Zainal Abidin atau Jep Sepah menceritakan keperitan hidupnya sebelum begelar pelawak satu ketika dahulu.
Kisah Benar Kehidupan Jep Sepah Sebelum Jadi Pelawak

Menurut Jep, dia dan dua teman serumahnya yang juga merangkap anggota bersekutu kumpulan Sepah terpaksa mengikat perut demi menyara kehidupan pada awal waktu menjadi artis.

Segenggam duit syiling pernah menjadi bantuan saat akhir Jep ketika kelaparan sewaktu mula-mula melangkah masuk ke dalam arena seni lima tahun lalu.

Lawak hambar bersama dua anggota kumpulan Sepah ketika itu iaitu Shuib dan Mamat pula penawar paling mujarab mengubat rasa putus asa bergelar penghibur.

“Saya pernah hampir berputus asa, hati ini mahu saja pulang semula ke kampung di Kulai, Johor. Bagaimanapun, saya bangkit dan membulatkan tekad serta yakin bahawa Allah sentiasa ada bersama dan tiada perkara yang mustahil dilakukan dalam hidup,” kata Jep.

Dia yang ditemui wartawan kosmo sewaktu mencuri sedikit masanya yang sibuk dengan sesi rakaman program popular Karoot Komedia X musim kedua di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, Kuala Lumpur kemudian melanjutkan cerita.









“Ketika mula-mula bergelar artis kami tiada mentor untuk membuat rujukan atau meminta pertolongan. Sejujurnya kami terumbang-ambing dan pernah suatu ketika kami bertiga mengumpulkan saki-baki duit syiling yang ada untuk membeli nasi selepas seharian berlapar.

“Alhamdulillah, proses itu perlahan-lahan mendidik saya dan saya selesa dengan kedudukan sekarang. Saya tidak perlu terbang terlalu tinggi kerana takut terlupa cara mahu turun.”

Tambah Jep lagi, realitinya, permulaan Jep sebagai pelawak bertitik-tolak daripada rasa tercabar dengan teman-teman sekerja ketika bertugas sebagai krew di bahagian bagasi penerbangan tambang murah ketika awal usia 25 tahun.

“Takdir mungkin mengubah angin hidup saya. Saya tidak pernah terfikir atau memilih kerjaya sebagai pelawak, tapi jalan hidup saya berlaku secara kebetulan.

“Saya mahu jadi pemain bola sepak sebenarnya selepas tamat sekolah, tapi apabila gagal menyarung jersi pemain kebangsaan dan sasaran saya tidak tercapai, saya kecewa!,” ceritanya.

Dia kemudian memulakan sebuah kehidupan di Kuala Lumpur dengan bekerja sebagai pencuci mesin.

“Kerjaya saya di Kuala Lumpur bermula sebagai pencuci mesin selama tiga tahun sejak berumur 18 tahun di NSTP (The New Straits Times Press (Malaysia) Berhad). Kemudian saya berpindah ke syarikat penerbangan tambang murah selama tiga tahun sehingga saya dicabar oleh rakan-rakan untuk mencuba nasib dalam uji bakat Raja Lawak musim ketiga.

“Apabila ditawarkan menyertai Raja Lawak, saya dalam dilema sebenarnya. Keluarga tidak menentang, tapi ayah saya tidak menyokong,” ujar Jep menyusur kembali zon masa silamnya beberapa tahun ke belakang.

Berbicara mengenai keperitan sebagai pelawak kata juara Maharaja Lawak 2011 itu, dia berterima kasih kepada Astro Warna yang telah membekalkan platform khusus kepada pelawak yang sebelum ini hampir dipandang sepi.

Malah kata Jep, untuk berjaya dalam dunia pelawak, resipinya terletak intipati lawak setiap kali membuat persembahan.

“Pelawak boleh kekal lama asalkan lawak yang dibuat bukan pada fizikal semata-mata tapi juga dengan perkataan yang mengandungi unsur-unsur nasihat. * you desrve my respect

“Pengetahuan mengikut peredaran zaman adalah perlu dan kepelbagaian harus ada untuk melawak,” kongsi Jep.



Sumber : Kezoom . Gambar : Google.

Download RunningMan Full Episode.

Assalamualaikum?


    Sila lah tertanya tanya di mana aku download Running Man Full Episode. Hihi . Kalau siapa yang tengah cari di mana mau Tengok atau download Running Man sila Klik SINI . Jika anda klik maka terbanglah anda ke Website yang di gelar Kshownow. Di situ anda bole melihat rancangan rancangan Korea yang popular seperti Running Man, We Got Married , Weekly Idol dan banyak lagi.

    Kenapa aku tiba tiba tulis entri sebegiini? sebab, aku tengok dekat Nuffnang and Blog keyword aku ramai yang cari tahu tentang Running Man di Blog aku. Oleh itu apa salahnya aku update Running Man sekali sekala  kann. 

Peace Yaww. *Songjihyo


Tuesday, January 28, 2014

When I Miss Someone


Hai Hai Hai Hai .



Bila aku rindu dengan kawan aku , eh kawan , eh kawan. aku akan rindu laaa, apa lagi.

Aku Tengok gambar dorang satu satu, aku ingat balik apa jenayah dorang buat dengan aku, aku ingat balik apa jenayah aku buat dengan dorang, baru aku ketawa sendiri.

Aku buka facebook, tengok apa status dorang, aku tengok wechat dorang , aku tengok twitter dorang . ohhh syukur, masih hidup lagi pula penjenayah nih. baru aku terasa rindu balik.

Aku tengok segala video penjenayah ni rakam dulu. ohh rupanya banyak kenangan kami berbuat jenayah dulu. baru aku rasa mau buat jenayah balik.





Our Relationship , it's like
"Cubit Peha kanan Peha kiri terasa sakit, cubit pipi buaya pipi naga pun terasa "

Hope uolls jadi penjenaya yang berjaya. :')


Monday, January 27, 2014

Bangun Pagi

Assalamualaikum?


        Aku bangun pagi . Tengok cermin . Rupa macam Mak Jemah pun ada. Aku angkat kaki dan bangun menuju ke tandas. buat hal sendiri. Aku keluar dari tandas. Aku cuci muka . Mama Bapa panggil, suru urus pakaian adik . Pakaikan baju sekolah dia. Sesudah halau adik ke sekolah . Aku masuk rumah. Tengok kiri kanan, dan tengok ke kiri kanan balik. Setelah 'Line Clear' . aku On suis . Aku on Internet alias Wifi . Aku buka Laptop . Aku buka Google Chrome . Typing..... Facebook . click game Tertris. Click New Tab. Typing... Blogger.com . Look Post. Dan Publish Entri yang di buat semalam . Akhirnya aku pun Berblog walking.

Inilah rutin harian budak penganggur seperti aku. anda pula bagaimana? Hihi

#AJL28 [TWITTER VERSION]

Assalamualaikum?


Tahniah Hafiz Suip!

Jom terjah , apa kata Pak Din dan Mak Jemah dekat twitter.








ZahidAF & mustapha


twitter dato siti nurhaliza & Nur fazura


Twitter Pak Nil yang tak boleh blah. hahahahaha.  Baru aku perasaan . sama lah. hahahaha Ahmad Kassan + Uncle Hyper Act.


Keputusan penuh:

1. Juara - Hafiz (Bahagiamu Deritaku)
2. Naib Juara – Hanya Aku (Hyper Act)
3. Tempat Ketiga - Kalau Aku Kaya (Awi Rafael & Altimet)
4. Vokal Terbaik – Jacyln Victor (Ikut Rentakku)
5. Persembahan Terbaik – Hafiz (Bahagiamu Deritaku)

For those yang menang AJL28 malam nih , setinggi tinggi tahniah di ucap kan.

Sunday, January 26, 2014

Petua Isteri Sentiasa Cantik

Assalamualaikum?

Oppss, sorry para penonton . Aku belum kahwin lagi. masih berdarah muda lagi. Di sini aku kongsikan apa yang aku terbaca waktu berjalan jalan pusing ulang alik ke facebook tadi. apa salahnya kongsi benda yang kita baca kan kan .

PETUA ISTERI SENTIASA CANTIK:

klik untuk tumbesaran.

Ini petua bukan untuk golongan isteri sahaja. boleh juga di amalkan oleh kaum kaum hawa di luar sana.Belum cuba belum tahu. oleh itu, selamat mencuba. hehe :)


Sharing is caring. Aku caring orangnya. hihihihi :)

Saturday, January 25, 2014

Wanita Perlu Lebih Masa Tidur

Assalamualaikum?

Okeyy. jalan jalan ke kedai Pak Din tadi, terbaca pulak akhbar yang bertajuk "Wanita Perlu Lebih Tidur". Jom kita baca dulu yerr


Otak Lakukan Banyak Tuga Pada Siang Hari Ambil Masa Pulih. Ohh itu sebabnya. teruk juga risiko kalau lambat tidur nih. oleh itu para wanita di luar sana lebih lebih yang berkerja siang malam, baiklah kita tidur awal untuk pulihkan balik otak kita yang penat nih, agar tidak lah kita dapat serangan jantung. sekian dari kak ton.

Sharing si caring. Saya caring orangnya. muahahaha 

Sunday, January 19, 2014

BLOGWALKING TIME

Assalamualaikum?

Cr : TianChad

           Okeyy. Adakah anda nampak bayangan Lee Kwang Soo sedang ber Blogwalking disana. Ohh Right , abaikan.malam nih , esok ,esok, esok, esok dan esok ini aku akan berblogwalking mencari dan mengomen di blog blog yang aku jumpa sebanyak mungkin. maybe . hewhew :) and For those yang ber ke baruan masuk di blog aku. di ucap kan selamat datang. hehe . kalau satu orang pun tiada balas. apa kan daya. suda nasib badan. hihihihi

Noted : mana tau jumpa orang kampung di blog. hohoho

Thursday, January 16, 2014

Wednesday, January 15, 2014

Jep Sepahtu Dilamar Peminat?

PETALING JAYA: Pelawak Jepp daripada kumpulan Sepahtu menceritakan pengalaman dia pernah dilamar peminat untuk dijadikan suami.



Jepp atau nama sebenarnya Mohd Nadzri Zainal Abidin, 29, berkata, kebanyakan mereka melamarnya menerusi laman sosial Twitter dan aplikasi Wechat tetapi dia tidak membalas permintaan itu semata-mata mahu menjaga hati mereka.

"Kalau saya cakap, orang kata syok sendiri pula. Tetapi ada la beberapa peminat yang nak jadikan saya sebagai suami mereka.

"Terkejut juga, tetapi saya ambil pendekatan untuk berdiam diri tidak membalas mesej mereka supaya tiada sesiapa yang berkecil hati. Kalau boleh, saya harap sangat agar tidak melukakan hati sesiapa pun," katanya kepada mStar Online.


Bagaimanapun, dalam menjaga perasaan orang sekeliling, Jepp turut meluahkan rasa kesal apabila membaca satu laporan akhbar menerusi ruangan pojok yang melaporkan dia mula bangga diri dengan kejayaannya dan sering melukakan hati ahli-ahli kumpulannya iaitu Shuib dan Rahman.
Kata Jepp, laporan itu benar-benar mengaibkan dirinya kerana dia bukanlah jenis lelaki yang suka melukakan hati rakan-rakan.

"Saya agak terkejut dan terkilan apabila keluar pula gosip yang mengatakan saya sudah mula bangga diri dan pada masa sama memperkecilkan hati ahli-ahli kumpulan saya.

"Tanyalah mereka, adakah saya seorang yang begitu seperti digambarkan dalam oleh ruangan pojok berkenaan? "Kalau saya bagi penjelasan, ia dilihat seperti saya sengaja ingin kaburkan mata orang ramai dengan mempertahankan diri saya. Apa-apa pun ia satu fitnah terhadap saya kerana saya bukan jenis lelaki sebegitu. Ya, memang saya suka bergurau kasar, tetapi hanya dengan teman-teman rapat sahaja," tegasnya.
Sementara itu, Jepp bersama Sepahtu sedang giat membuat persiapan menerusi program Maharaja Lawak Mega 2014 bagi episod minggu ke sepuluh Jumaat ini.

Ia akan bersiaran langsung menerusi saluran Astro Warna pada pukul 10 malam
-mstar

Hope Sepahtu ada harapan Jadi juara Maharaja Lawak Mega 2014 :)

Cc : http://ping.busuk.org/v/470873/jep-sepahtu-dilamar-peminat.html
Cc: http://hanyadiajepsepahtu.blogspot.com/ (gambar)

WW : True Story




HEWHEW

Tuesday, January 14, 2014

Salam Maulidur Rasul // Mari Hidupkan Sunnah

Assalamualaikum?

Sempena Maulidur Rasul 

Jom kita perbanyak kan berselawat ke atas Nabi kita ya teman.teman Islam ku √ اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّد. ツ


gambar Cr: Page  ERA FM & ERA TV
Marilah kita bersama sama menghidupkan sunnah Rasul.

EMPAT HAL SEBELUM TIDUR Rasulullah berpesan kepada siti Aisyah ra.

“ Ya, Aisyah! Jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara yaitu :
1. Sebelum khatam al-Quran
2. Sebelum menjadikan para nabi bersyafaat untukmu di hari kiamat
3. Sebelum para muslimin meridhai engkau
4. Sebelum engkau melaksanakan haji dan umrah “

Bertanya siti Aisyah : “Ya Rasulullah ! bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?“ Rasul tersenyum dan bersabda :

1. “Jika engkau akan tidur , membacalah surat al –Ikhlas tiga kali seakan-akan engkau telah mengkhatamkan Al-Quran ” Bismillaahirrohmaan irrohiim, ‘Qulhuallaahu ahad’ Allaahussomad’ lam yalid walam yuulad’ walam yakul lahuu kufuwan ahad’ ( 3x ) “ 

2. "Membacalah shalawat untukku dan untuk para nabi sebelum aku" maka kami semua akan memberimu syafaat di hari kiamat “ “ Bismillaahirrahmaan irrahiim, Allaahumma sollii ‘alaa Muhammad wa’alaa aaliihi Muhammad ( 3x ) “
3. “Beristighfarlah” untuk para mukminin maka mereka akan meridhai engkau “ Astaghfirullaahal aziim allazii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum wa atuubu ilaih ( 3x )
4. Dan perbanyaklah “bertasbih, bertahmid , bertahlil dan bertakbir” maka seakan-akan engkau telah melaksanakan ibadah haji dan umrah “Bismillaahirrahmaanirrahiim, Subhanallaahi Walhamdulillaahi walaailaaha illallaahu allaahu akbar" ( 3x )

PENTING! Sampaikanlah kepada orang lain, maka ini akan menjadi Sedekah Jariah pada setiap orang yang anda kirimkan pesan ini, dan apabila kemudian dia mengamalkannya, maka kamu juga akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat.... آمِيّنْ...:


##

serba sedikit kongsian tentang pergorbanan Nabi kita Nabi Muhammad S.A.W

~tahukah anda, Rasulullah S.A.W pernah dicaci dihina ketika menyebarkan islam di bumi Makkah
~ketika anda sedang lena tidur ingatkah kamu bahawa, Rasulullah pernah tidur di luar rumah ketika berdakwah sehingga lewat malam
~ingatkah lagi bahawa Rasulullah memohon kepada Allah supaya ditangguhkan azab buat umatnya tidak seperti kaum nabi-nabi sebelumnya yang Allah binasakan.
~hujung nyawa baginda, ketika sakratul maut pun, Rasulullah S.A.W ingat umatnya.

sejahteralah nabi Muhammad S.A.W 

selawatlah ke atas nabi 


##


Nabi Muhammad SAW bersabda maksudnya :

"Barangsiapa berselawat kepadaku disisi kuburku maka aku mendengarnya,
barangsiapa berselawat kepadaku darijauh, maka selawat itu diserahkan oleh
seorang malaikat yang menyampaikankepadaku dan ia dicukupi urusan
keduniaan dan keakhiratan dan akusebagai saksi dan pembela
baginya." (Hadis Riwayat Al Baihaqidan Al Khatib)



ASAL USUL SAMBUTAN MAULIDUR RASUL (KLIK)

CR : FacebookUser :)

Monday, January 13, 2014

FAMOUS FAILURES

Assalamualaikum?

      Hari nih macam aku mau kasi kongsi something yang maybe boleh made your day today . Nih dia ." They had prove to people who expect them are bad. But, they are on their own way of life". Aku pun dulu balik balik gagal dalam exam . ohhyeah memang betul betul bikin malu lah kalau ingat balik. tapi bagus juga kalau kita pernah gagal dulu, daripada orang yang tidak pernah rasa sekali pun perasaan gagal dalam hidup. 

     Don't worry, siapa yang pernah gagal dalam hidup nih kita antara golongan yang bertuah sebab Mereka yang berjaya kebanyakkannya lahir daripada mereka yang pernah mengalami kegagalan. Nih antara golongan yang pernah gagal dulu tapi sekarang lihatt lah dunia.


  • ALBERT EINSTEIN
  • MICHAEL JORDAN
  • WALT DISNEY
  • STEVE JOBS
  • OPRAH WINFREY
  • THE BEATLES




"IF YOU'VE NEVER FAILED
YOU'VE NEVER TRIED ANYTHING NEW "


CR: OHMEDIA!

Saturday, January 11, 2014

#SabahanSays

Assalamualaikum? 


     Houwwwliongg , lama tidak terupdate blog nih, how well . busy jaga anak diruma . hahahahahahaha what the? --' okayyy sesinggahnya aku di Facebook tadi aku baca baca lah bha di news update FB and terjumpa post about sabahansays. it's actually betul betul pronouns yang kami guna sebagai orang sabah , Let's cekidautt .


I'm proud to be sabahan :)

Now stop abusing the word 'bah' and you can now not look at me funnily when I say 'anu' (though I rarely say it).

SABAHAN SAYS #


 #SabahanSays "Anu" when they have no idea to explain the things. contoh ayat? contoh macam ni "anu ba, yang selalu kita guna untuk potong rumput, apa nama tu ah?" kat sini, "anu" tu tak de kaitan ngan organ manusia or anything yg lucah okayy! 

#SabahanSays NDA n NGGA is different. People always mistaken us as Indonesian. #TRUESTORY

- #SabahanSays In a typical restaurant scene in Sabah, you're a 'boss', the waiter's a 'boss', the cashier's a 'boss'. Everyone is the boss...Haha i dont know how to explain this. but this is totally true. sabahan akan panggil orang lain, siapa-siapa sahaja as "boss". so kat sabah, semua orang boleh jadi boss.hahah...contoh ayat "si boss ba tu yang guna periuk tu tadi" 

#SabahanSays "lari ba" when they ask someone to move/ when someone's blocking their view. totally true. this one lebih kurang macam "excuse me, can u please move a bit?" or "boleh tepi siket tak?" 

#SabahanSays Whenever you abuse the slang term 'bah', every Sabahan dies a little inside. actually its kinda funny dengar non sabahan cuba guna perkataan "bah"..ahaha..sounds cute 

#SabahanSays "miring" instead of condong.haha # UniqueMuch .its actually the term yg kitorang guna kat sabah! 

#SabahanSays "Nduu baa" which has equal meaning as "Awlololoo" get it? Get it?kite biase gune "alolo.kesianye demam"....kalau version sabahan "anduuuu baaa....sian dia demam.." easy yooo! 

#SabahanSays "Bida" as ugly. 

#SabahanSays di mana rumah kau ? di sana tuuuuuuuuuu .makin banyak "U" makin jauh la rumah dia hahahahahahahah....get it?

 #SabahanSays jangan kau kacau tu anjing,kana bubut kau nanti faham tak ayat ni? "bubut" means "kejar" . 

#SabahanSays Apa kau rasa? Rasa oren.. ni bile kite nak cakap kat orang tu "padan muke ko.." hahah...dalam version sabah leh guna ayat ni "apa kau rasa?rasa oren.. 

#SabahanSays palis palis hahah..meaning that "minta dijauhkan...". bile kite dengar something yang tak baik, contoh kite dengar "anak jiran sebelah accident kena langgar lorry.." so untuk menyatakan yang kita harap benda tu tak berlaku kat kite, kite akan cakap "palis paliss"

 #SabahanSays bole bah kalo kau!i like sabah!ni ramai yg tahu kan...

 #SabahanSays - "KUI" means "KUIH"

 #SabahanSays you say 'milo ais' we say 'milo ping' yep....but terengganu pun guna ping kan?

 #SabahanSays other then buduh, we will say palui.buduh means bodoh la.. 

*im proud to be SABAHAN* u ???


Noted : sumber facebook

Sunday, January 5, 2014

Jom Daftar WhoHAA!

Haiiiii :')

Home

Lama tidak meng-update blog . Hohoooo who cares? bytheway , today aku mau kongsi satu tempat yang bole kamu berpeluang untuk mendapat gadget/ voucher seperti gambar di bawah ini .Tujuan aku kongsikan benda ini adalah untuk kita semua buat benda yang berfaedah, tidak juga kita buang masa online sampai tengah malam, hanya post tweet , facebook or whatever.Jom join WhoHAA! lagi berfaedah . come join us!

01\
Samsung Galaxy Camera


01 
Logitech iPod/iPhone Pure-Fi Express Plus Speaker


Philips Shaver PLP-PQ202/17
05
Krups Coffee Machine-Red KRU-KP1506


Fujifilm Instax Mini 8

Bombastikkk right ? apa lagi yang anda tunggu jom daftar sini--> DAFTAR SINI . Lepas suda daftar mari i ajar cara earn point.

How To Earn Point From WhoHAA? 


Step 1 : Log in account WhoHAA

Step 2 :Klik"earn Point"(macam dalam gambar dibawah)


klik gambar untuk pembesaran


Step 3 : Klik mana Iklan yang ada , sebagai contoh ( lihat gambar)


klik gambar untuk pembesaran
Step 4 :Jawab Soalan yang di berikan.setiap soalan akan diberi 10-20 point.


1 : baca soalan
2 : lihat gambar , setiapa soalan ada jawapan dalam gambar.
3: isi soalan dengan betul . Note* kalau salah bole cuba lagi
4 : klik submit jika sudah isi soalan.

DONE!

Senangkan, apa lagi di tunggu , jom share benda berfaedah . yahuuu


Note : aku baru join benda ni . aku dapat tahu pun dari blog kakFD . so jom kumpul point ramai ramai.kalau ada soalan , jangan malu jangan segan tampar kang. heheh :3


Cr : KakFD

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala