Friday, July 12, 2013

Gempar! Samsung Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar

Jalan jalan di Fb tadi, jumpa berita yang nih.


Photo: Gempar! Samsung Galaxy S3 Meletup Dalam Poket Seluar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Seorang remaja swiss melecur dibahagian peha apabila telefon pintar beliau Samsung Galaxy S3 meletup didalam poket.

Fanny Schlatter ,18, cedera apabila Samsung Galaxy S3 dikatakan meletup di dalam poket seluarnya. Dia mendakwa akan membuat aduan terhadap Samsung. Fanny Schlatter berkata “Tiba-tiba saya terdengar bunyi letupan – seperti mercun. ‘Kemudian saya perasan bau kimia pelik dan seluar kerja saya mula terbakar.’
Dia bergegas ke bilik mandi yang terdekat sebelum memandu ke hospital.

Cik Schlatter menjelaskan:”Nasib baik rambut saya telah diikat dan mempunyai sweater yang sukar terbakar”.Beliau kini merancang untuk memfailkan aduan undang-undang terhadap pembuat telefon Korea.

Dalam satu kenyataan, jurucakap Samsung memberitahu ‘Apabila kami dapat produk tersebut, Pihak kami akan menjalankan pemeriksaan secara menyeluruh untuk menentukan punca sebenar kejadian ini. “Kami ingin memberi jaminan kepada pelanggan kami bahawa kami sentiasa bekerja mengawal kualiti yang ketat dan standard keselamatan untuk memastikan kemudahan dan keselamatan pengguna.

Ini bukan kali pertama bateri telefon telah meletup. Di tempat lain, bateri telefon secara spontan terbakar dalam poket belakang seorang lelaki dalam sidang DEFCON hacking di Amerika Syarikat pada tahun 2010, dan pada tahun 2009, seorang lelaki terbunuh apabila telefon beliau meletup sehingga terputus arteri lehernya.

Bulan lalu, satu kebakaran di sebuah rumah Peterborough dianggap berpunca dari letupan sebuah bateri dari telefon bimbit. – Dailymail

Sumber : nizarazu.com


Assalamualaikum dan selamat sejahtera, Seorang remaja swiss melecur dibahagian peha apabila telefon pintar beliau Samsung Galaxy S3 meletup didalam poket.

Fanny Schlatter ,18, cedera apabila Samsung Galaxy S3 dikatakan meletup di dalam poket seluarnya. Dia mendakwa akan membuat aduan terhadap Samsung. Fanny Schlatter berkata “Tiba-tiba saya terdengar bunyi letupan – seperti mercun. ‘Kemudian saya perasan bau kimia pelik dan seluar kerja saya mula terbakar.’
Dia bergegas ke bilik mandi yang terdekat sebelum memandu ke hospital.

Cik Schlatter menjelaskan:”Nasib baik rambut saya telah diikat dan mempunyai sweater yang sukar terbakar”.Beliau kini merancang untuk memfailkan aduan undang-undang terhadap pembuat telefon Korea.

Dalam satu kenyataan, jurucakap Samsung memberitahu ‘Apabila kami dapat produk tersebut, Pihak kami akan menjalankan pemeriksaan secara menyeluruh untuk menentukan punca sebenar kejadian ini. “Kami ingin memberi jaminan kepada pelanggan kami bahawa kami sentiasa bekerja mengawal kualiti yang ketat dan standard keselamatan untuk memastikan kemudahan dan keselamatan pengguna.

Ini bukan kali pertama bateri telefon telah meletup. Di tempat lain, bateri telefon secara spontan terbakar dalam poket belakang seorang lelaki dalam sidang DEFCON hacking di Amerika Syarikat pada tahun 2010, dan pada tahun 2009, seorang lelaki terbunuh apabila telefon beliau meletup sehingga terputus arteri lehernya.

Bulan lalu, satu kebakaran di sebuah rumah Peterborough dianggap berpunca dari letupan sebuah bateri dari telefon bimbit. – Dailymail

Sumber : nizarazu.com

Tuesday, July 9, 2013

Selamat Berpuasa. Niat Puasa.

Assalamualaikum?

Alhamdulillah, kita dipertemukan lagi bulan yang penuh dengan makna ini. oleh yang demikian saya minta ampun minta maaf minta tangan bagi ampau kepada semua muslimin dan muslimat :3

Mari sama sama kita berniat :


Tadi jalan jalan di fb, nampak pula status nih, jadi dengan suka suka cita cita nya , aku pun baik hati ingin share kan perkara baik ini. :)


Salam... just nak berkongsi Cara mudah mengkhatam Alquran dibulan ramadhan nanti:

Alquran itu trdiri dri hmpir 600 mukasurat kalau dibagi dlm 30hri mnjdi 20 mukasurat prhari

Mmang kalau dilihat mcm susah tp kalau dibagi dlm tiap sholat fardu akan jadi mudah . Ini ertinya , baca tiap habis sholat 4 mukasurat. Kalau bgini kita akan dapat mengkhatamkannya diakhir bulan ramadhan

Bayangkan setiap orang baca pesan ini dan mengkhatam Alquran. Bayangkan pahala yg bakal kamu raih nanti.

Ketika anda ingin menyebarkan pesan ini, setanpun mencegahnya.
Setan cakap tak usah SEBARKAN, tak penting, BUANG-BUANG MASA saja'j

Tolong Sebarkan, seikhlasnya..  Amin...

Tuesday, July 2, 2013

Thank You (Doodle)

Assalamualaikum?



    Setelah sekian lama aku berbloging baru dapat doodle bagai, baru hari ini aku terfikir untuk buat review untuk orang orang yang budiman yang bagi aku doodle and maybe vector kalau tidak silap. hehe . Jom cuci cuci mata dengan doodle && vector muka I.


Yang ini , from cik Lisa , well aku yang suru buat, dengan hati nya yang suci murni dia pun buat lahh, and wal laaa, is that me. muahaaha :3


yang nih pulak, gambar kedua dari Cik lisa juga and doodle yang ke-tiga dari cik sukakartun . comel comel semua hehe. i loike. sorry lupa nama link blog cik sukakartun :3


Ohh , yang ini aku suka sebab sebab aku suka cara dia peragakan lukisan nih, eh apa benda aku merepek nih. hoho whatever . yang nih hasil air tangan encik Din. 

Nota kaki : terima terima kasih kasih sama sama buat mereka . sorry aku bukan pandai mereview nih 

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala