Monday, March 26, 2012

Percayakah anda ? Xia Da 31 tahun ?

assalamualaikum ? saya bosan.

Jom tengok Berita negeri orang.

ouh, dunia semakin hari semakin menakutkan && mempelikkan *bingung sekejap. adakah anda percaya model PSP berusia 31 tahun #fact.


Ringkas Tengtang Xia :


Nama : Xia Da
NickName : April
Lahir : April 4, 1981
Tinggak dekat :Hangzhou
Umur : 31 tahun tu siott.
Professional: Cartoonist okayy.


Mari Kita terjah gambar si comel :







Alamak ! terlebih awet muda sudaa.

Kalau nampak perempuan begini pada zaman sekarang, endak payah hairan laa. dunia semakin hari semakin ituuuuu.

sumber : SINI dan lain-lain.
gambar-gamabr yang lain dekat SINI <--

saya sudahi Intri hari ini dengan, say babaii xD





Dapat Download PaintTool SAI

assalamualaikum ?

yes ! akhirnya dapat juga gua download PaintTool SAI. tidak tahu binatang apa itu? *buat muka bengang sekejap. haha, itu leba tu yang untuk buat doodle comel-comel tu. hah ! tau pun. dengan ini saya buat keja amal shikit laa. kalau kamu mau download tekan SINI <---

dengan muka yang gembira. saya akhiri Intri dengan Babaiii xD



Thursday, March 15, 2012

kuaci sumber vitamin E ?

assalamualaikum ?

hari-hari cuti yang membosankan. duduk depan laptop bukak itu la bukaka inilah bukak itu ini lah *sambil gigit kuaci. hahaiii , dan kerja rumah addmath, math, pai, sej ,bm belum di selesaikan lagi. fuh' =..='' tekejut mak ! okayy, wat eberrr. *slang budak-2 tadika.

okayy out of topik suda. hahaaii

act hari ini saya akan mempersembahkan kelebihan Bungan Matahari a.k.a Kuaci,disebabkan saya telah ketagih makan kuaci depan laptop. *tidak tanya pun =..=''

mempersembahkan.

Biji bunga matahari (kuaci) merupakan salah satu sumber vitamin E yang sangat baik. 60 gram biji bunga matahari tanpa kulit memenuhi keperluan tubuh bagi mendapat vitamin E setiap hari

Kelebihan vitamin E :

-antioksidan
-Pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular
-Sangat berguna dalam rawatan “premenstrual syndrome”
-Memelihara pembekuan darah yang normal
-Mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan
-Mengurangkan tekanan darah
-Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
-Mengendurkan otot kaki dari kekejangan
-Meningkatkan pengeluaran air mani
-Menguatkan dinding kapilari
-Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
-Mencegah anemia
-Mencegah “retrolental fibroplasia”, sejenis gejala mata yang boleh Menjangkiti bayi pramatang
-Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok 
-Memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer.

sumber : cahaya purnama

Motif : suda baca ? pandai. jadii, ketagih kuaci tidak apa, jangan seja ketagih merokok. bahaya siott. *renung-renungkanlah dan selamat memakannya xD



Air tangan milik tidak kekal:

Wednesday, March 14, 2012

Detektif conan lukisan makcik saya.

Assalamualaikum ?

Hari ini aku bosan lagi .

okok, atas permintaan kak Dfiqa @ DF, saya pun dengan rajinya melukis kartun Detektif Conan, biar bidak asal siap xD

inilah hasil nya :












dan itu sahaja yang saya rajin lukis :)

P/s : harap maaf sebab tidak terang, biasalah guna camera telepon murah xD





Air Tangan Milik Kekal :


Tuesday, March 13, 2012

Jangan cabut uban anda :)

assalamualaikum ?

Info ini saya dapat dari mukabuku @ facebook.
uban adalah cahaya pada hari kiamat nanti.
sila baca selanjutnya :




sumber : facebook Usataz Azhar Idrus (original)


Monday, March 12, 2012

ustazah suruh pesankan :)

assalamualaikum ? jawab dengan tenang yaa murid-murid. :)

kenal siapa malaikat izrail ?

Malaikat Izrail adalah salah satu di antara empat pembesar malaikat yang empat selain malaikat Jibrail, Mikail dan Israfil Dikenali malaikat maut kerana ia ditugaskan untuk mencabut nyawa makhluk-makhluk Allah SWT Malaikat Izrail diciptakan oleh Allah SWT dalam keadaan yang serupa dengan malaikat Mikail baik wajahnya, saiznya, kekuatannya, lisannya dan sayapnya. Semuanya tidak kurang dan tidak lebih.



kalau malaikat izrail incoming call ? answer or ignore it ? Wallahu'alam.
jadi ? berwaspadalah kita,kerana malaikat maut mengintai kita 70 kali sehari.

motif : sediakanlah bekalan kita untuk hari yang akan kekal abadi disana nanti.

--> ustazah saya yang suru pesankan. tiada paksaan okayy :)


Air Tangan :
.

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...