Tuesday, October 30, 2012

Merentas Desa

Assalamualaikum?

     Hi, aku masih di sini. tidak bosan menghadap laptop 24 jam. sebenarnya hari ini di sekolah kami ada larian merentas desa, ok aku malas datang sekolah pasal benda itu saja. suda 3 tahun aku ikut , tidak jugak pandai menang.
    Walaupun tahun ni , kena bagi ganjaran, dapat hadiah walaupun tidak menang, ganjaran itu tidak dapat menambat hati aku yang lara ini. *hambuii. Aku rasa kamu pun tidak mahu ikut benda ni, jom tengok peta merentas desa ni.


    Jauhkan perjalanan merentas pantai desa ini. Rumah yang diconteng merah tu, rumah aku, disebabkan jarak yang kami wajib lalui itu terlampau jauh , aku dengan bangganya mengundur diri , daripada mengikuti akitiviti itu dan hanya mampu melambai tangan kepada para peserta. walaupun cikgu kata itu untuk kesihatan badan. tapi badan aku macam tenggorak hidup sudah . *perasan. Haha.
    Oleh yang demikian, aku di rumah hanya mampu, tidur online, online , makan, tidur , online makan, anka dara jenis apa lah. dengan ini, ini sahaja yang mampu aku tulis dan mererpek di blog, jom berblogwalking. cekidauttt, :D
     


 

Saturday, October 27, 2012

First BE .

Hiapp,

Dengan bangganya , aku tunjukkan yang aku dapat first BE dari encik nuffnang Hoho. Walaupun orang orang yang lain sudah dapat ber puluh puluh BE, aku pun mau kasi tau yang aku  dapat BE, Hihi, walaupun 1 seja.

Hoho Itu dia, Rajin aku menconteng.  Entri aku tersangatlah ringkas,  sekian.

Thursday, October 18, 2012

Pantang Exam

Assalamualikum ?

    Makcik dan pakcik sihat ? Hamboii. Mari sini dengar, Kalau kita menempuhi Exam mesti ada saja pantang dia kan, patang bagaikan ibu mengandung 3 bulan tu. Siapa tidak tahu pantang exam ni, mesti tidak pernah dengar ceramah ibu mithali kan? haiyayyai. Marilah aku , dengan senang hati ingin mengemukakan serba sedikit pantang exam ni:
  • Tidak boleh makan mangga
  • Tidak boleh makan meggi
  • Tidak boleh makan kepala ikan
  • Tidak boleh makan lada *Gilo ke nak makan lada =='
  • Tidur Awal
  • Jarang jarangkan online
  • Tidak boleh baca novel cinta
  • Tidak boleh minum Kopi malam malam
   Dengan bangganya aku mengishtiharkan, bahawasanya aku telah melanggar kesemua pantang ibunda yang dicintai, HAHAHAHA *evil laugh.  Bukan aku saja yang melanggarnya, mungkin anda juga ? tipu lah kalau kamu tidak buat semua ni time peperangan exam, betuii dok ? hihi
    YES ! akhirnya Jumaat ni last paper iaitu Musuh ketat mama aku punya anak  prinsip perakaunan, wish me luck dear kawan . 

  
Sebenarnya aku malas nak menaip sekarang, tapi kalau sudah jadi hobi, tulis novel dalam tempoh sehari pun layan habis . gud babaiii :D


Nota terpijak : Aku akan sedaya upaya membalas kunjungan anda.tengah berblogwalking diwaktu malam



Wednesday, October 10, 2012

Cara Daftar Says.com

Dear blog,

       Kemarin punya, punya kemarin,punya kemarin *hamboi ==' . Aku setad guna Says.com . dengan bangganya aku pun mula aktif dalam bidang tersebut, cehwaa. Dan entri ini di tujukan kepada Si Monster Marikh . Says.com ini free ok, Tidak perlu bayar untuk daftar. Daftar adalah percuma . So, jom skodeng cara daftar dan cara penggunaannya MR. Says.com

Syarat-syaratnya adalah, jeng jeng jeng :

1.Mula mula  Daftar lah dulu. Tekan --> SINI
  Then sign up.

Klik untuk tumbesaran.

2. Suda daftar tu, kena lah VERIFIED  dulu, lepas tu cek email, ala macam biasa kamu buat tu. sesudah anda verified, sign in dengan hati yang gembira ya kawang kawang.

3.Kemaskini profile anda, alaa macam x biasa. kemaskini macam dekat FB tu. tempat dia terletak di sini, lihat gambar di bawah ni. tekan yang ada makcik anak panah merah tu.

Klik untuk tumbesaran.



 Cara Cara mengiklan benda ala ini :

1. Seperti biasa Sign in terlebih dahulu.

2. Tekan  SPECIALS , kalau tidak tahu di mana keberadaaan encik specials, sila rujuk rujuk gambar di bawah, tekan anak panah merah yang somel tu . 

Klik untuk tumbesaran.


3. lepas suda tekan, nampak tidak betapa banyak iklan di bawah itu, sila ambil yang ada "RM" sahaja, yang tiada RM tu abaikan, tapi kalau rajin jugak pandai kamu lah.

yang harus di share :
Klik untuk tumbesaran
 Yang tidak wajib di share :

Klik untuk tumbesaran. hamboi lawanya contengan di atas =..='
4. Tekan mana mana iklan yang ada RM, selepas itu Tekan BROADCAST kaler Hijau tu. lepas sudah tekan akan keluar lah seperti gambar di bawah ini.


 5. Copy yang sudah di kotakkan kaler merah tu, Then share lah dekat Pesbuk or Twitter, tempat yang senang di share.

*PERINGATAN Kalau mahu suru member Klik iklan tu, suru dulu dia orang Log out from Says.com, Eh, ini peringatan untuk member yang ada daftar says.com Sahaja.


SEMOGA BERJAYA !

Mereka yang Pernah cash out money dari Says.com dan yang didik aku cara join benda ni , Jom Terjah mereka:



Jom Berbloging Sambil Buat Duit :)

Saturday, October 6, 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

yes.

   tengah tengah cuti ni, nothing to do, jadi ambil kesempatan untuk join segmen. by retis blog LYSSA FAIZUREEN .



 now soalannya ialah, jeng jeng jeng.

1. kenapa korang berblog ?
 -sebab,saya suka terjah terjah blog orang.

2. Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?
- tiba tiba rasa mahu join, bila tengok banyak kawan  FB join blogger.

3 Apa tujuan utama/asal korang berblog ? 
- kalau dulu sekadar buang masa dan jam sahaja. tapi sekarang berblogging sambil kutip duit dari langit. hoho o.O

4.  Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
- tidak lah meanrik sangat, sekadar merepek, merapu dan yang sam waktu denganya.

5. siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging ?

-
inspirasi saya ialah, mak saya punya anak sulung. hoho, my sista omaigosta. *merepek lagi =='


typewritter ==',
Shasha yacob.

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala