Thursday, November 29, 2012

Twitter : Janji potong ehem ehem dan Bogel depan Pavillion

Hi semua Harimau malaya ?

  Semalam, Selepas aku membuat entri tentang kemenangan harimau malaya menentang laos aku pun menjengah jengah facebook dan twitter , nampaknya ada orang masih mencari cari panas atau dalam nama pemes *Bajet hot* di twitter .
    Janji bagai , ada yang janji kalau harimau malaya menang, dia mahu potong ehem ehemnya, kalau mahu jadik pondan tuh terus terang saja lah , tidak payah pakat janjii manis lepas kemenangan harimau malaya tu.


*nampak macam macho, tapi hati hati maknyah juga

    Hah' ini lagi satu , Promise promise bagai, mahu bogel depan Pavillion kalau Harimau Malaya menang, Ya Allah , apo Kono ae jang ?  Kenapa mesti Depan Pavillion, kenapa tidak depan Padang Bola terus , kan senang .Haiya , menjatuhkan maruah kaum Hawa saja. Ini mesti Kes tidak pernah pergi Pavillion, tuh pasal mahu bogel depan pavillion.

* Muka lawa, nampak tweet sudah macam hantu

  Mesti Rajagopal dan pemain pemain Harimau Malaya ada terbaca tweet ganas mereka nih, itu pasal lah Harimau Malaya menang, sebab nak suruh dorang  tepati Janji . Nanti Waktu Indon  vs malaysia nanti. buat lagi tweet tweet memberangsangkan okaii. :3

Nota Kaki : Apa mahu jadi dengan dunia twitter ini, Bolehkah, kita bersihkan nama Twitter Malaysia dari orang orang sebegini rupa, setahun pun jadi lah. Taubat lah nak.

Sumber : SINI , SINI , Facebook , Twitter

Wednesday, November 28, 2012

Kemenangan : Piala AFF Suzuki 2012: FT, Malaysia 4-1 Laos

Assalamualakum,



     Akhirnya ,harimau malaya berlari dengan sekuat hati sambil mengaum sekuat kuat alam, akibat dendam dari kekalahan sewaktu bertentang dengan singapura, dengan tanpa berlengah lengah , bola dihadapan ,terus di tanduk dan akhirnya keputusan . GoooLLLLLLLLL! Harimau dengan kepantasan mereka telah mencetus malaysia 4-1 Loas . Cantekk.
    Begitu lah kata kata manis dari aku untuk harimau malaya, tidak sia sia mereka di maki hamun oleh rakyat jelata di dalam facebook , twitter , dan laman sosial yang lain , kemakian itu telah menaikan lagi semangat juang mereka. akhirnya mereka mencetus kemenangan yang begitu ummmhh !
  
Mereka yang telah membuat jaringan gol :

SafeeSali (2 gol)
khyrill muhaymenn 
Wan Zack Haikal 


    Pada mulanya Loas yakin harimau malaya tertekan dengan kekalahan mereka tempoh hari, tetapi semangat juang mereka yang membawa harapan kita, mereka telah membuktikan , harimau tidak menguap , cuma terlelap sekejap.

 

Kan wa sudah cakap, selamanya Harimau Mengaum :3

nantikan :

Malaysia vs Indonesia
Sabtu, 1 Disember 2012
8.45 malam
Stadium Nasional Bukit Jalil



WORDLESS WEDNESDAY

Say something ?


kredit : sumber

Rahsia disebalik bersin

Assalamualaikum ?


Aaaachouu !

     Malam kemarin buat pertama kali aku bersin malam *nampak pembohongan disitu*, jadi aku pun dapat idea dari situ, dan tang an ini pun mula mengodek godek google akan tahu rahsia disebalik encik bersin.
     Bersin adalah keluarnya udara semi otonom yang terjadi dengan keras lewat hidung dan mulut. Udara ini dapat mencapai kecepatan 70 m/detik (250 km/jam). Bersin dapat menyebarkan penyakit lewat butir-butir air yang terinfeksi yang diameternya antara 0,5 hingga 5 µm. Sekitar 40.000 butir air seperti itu dapat dihasilkan dalam satu kali bersin.[1] (Sumber)
    
Dan rahsia disebalik bersin mengikut jam adalah, 

Bersin antara jam 06-07
Bermakna ada ajakkan untuk makan makan

Bersin antara jam 07-08
Bermakna  Akan ada keuntungan yang tidak terduga

Bersin 08-09
Bermakna akan ada orang yang menhina anda

Bersin 09-10
Beermakna akan ada hasil urusan yang anad usahakan

Bersin10-11
Bermakna anda akan menjadi orang yang banyak cakap

Bersin 11-12
Bermakna aku malas sudah menulis nih, jadi mahu tahu lebih lanjut tekan SINI hihi :3



Dalam budaya Islam yang didasarkan pada berbagai hadis dan ajaran Muhammad . Sebuah contoh dari hal ini adalah hadis riwayat Al-Bukhari dari Abu Hurairah bahwa Nabi Muhammad pernah berkata:
"Ketika salah satu dari kita bersin, biarkan dia berkata, "Al-hamdu-Lillah" (Segala puji bagi Allah ) , dan membiarkan saudaranya atau pendamping berkata kepadanya, "Yarhamuk Allah" (Semoga Allah merahmati anda) . Jika ia berkata, "Yarhamuk-Allah", kemudian biarkan [hidung itu] berkata, "Allah wa Yahdeekum yuslihu baalakum" (Semoga Allah membimbing Anda dan memperbaiki kondisi Anda)."


Nota kaki : Setiap yang berlaku dalam kehidupan kita ada hikmah disebaliknya,oleh itu janganlah kita marah , merungut , merengek , mecerci jika diberi kita bersin berkali kali , kalau buat juga ,bersyukurlah anak , nanti gua bagi kaki kang ==,



Tuesday, November 27, 2012

Rajin Vs Malas

Hiappp,

Troll Face

   Sebenarnaya semalam aku rajin join segmen saja. semalam aku rajin tengok facebook, semalam aku rajin tengok twitter,semalam aku rajin tengok google, semalam aku rajin tengok nuffnang, semalam aku rajin tekan iklan , semalam dan selamanya aku rajin jenguk blog. Dan semua berkaitan dengan semalam.
    Keesokan harinya , aku jadi malas , malas bangun awal , malas berjalan, malas buat kerja di rumah, malas , malas mandi, malas tukar baju , malas on blog, malas main game , malas angkat telpon, dan semuaanya berkaitan dengan malas.
     Kalau sudah jadinya kejadian malas dan rajin , itu sudah menjadi lumrah manusia seperti aku, aku dilahirkan seperti ini kerana sedikit kesalahpahaman yang mendalam, bagai ular dicekik harimau. Aku rasa diri ini akan berdaya jika ada sedikit semangat yang mendorongan aku untuk hidup. Aku bukannya ingin simpati tetapi ingin satu dorongan seseorang, inilah aku, sentiasa diselubungin mimpi.
  
Hai aku Troll Face

   Dan percayalah bahawasanya kenyataan di atas adalah penipuan semata mata , dan kenyataan di atas tiada kaitan dengan hidup, pengsan , koma ,makcik jiran sebelah, pakcik tengah minum kopi, makcik tengok main bola sepak, pakcik tengah main masak masak dan yang sama waktu dengannya. Dan aku bangga, aku tipu satu blog. HOHO.

akulah si pakcik minum kopi. ==,




Nota kaki : maaf kekurangan idea, nak kaki boleh ? -___-






Respon pengguna twitter

Assalamualaikum?


      Hari ini aku sign in Twitter, ok lama sudah diri ini tidak on  twitter kerana hajat ingin main tweet tweet aku pun on.Tiba tiba, full dekat Home cerita pasal minah dari planet matokilah, minah mahu bapak matilah , minah tak ada dara. wow, adakah diri ini sudah ketinggalan zaman. atau baru baru sahaja benda alah ini berlaku. banyak tanda tanya di situ.
       Dengan sepantas kilat tangan ini search dekat bahagian google. nampaknya cerita cerita sebegini rupa still hangat menyengat . berbalik kepada tajuk , jom tengok respon para pengguna twitter, ada yang memaki hamun dan ada juga yang bagi nasihat , sudah boleh jadik pengritik dia orang ini. syabas syabas. jom nengok. sebenarnya banyak lagi komen komen diaorang ni, tapi aku ambil sikit saja, mahu tahu lebih lanjut sila buat twitter sendiri.

"Ayuni dari planet Matoki.Lyana evans dari planet Makaroni.Baby diana dari planet dara dah tak ada.Haziq bana dari planet Sarkas. -.-"

"Twitter dulu best je. Tak ada pun yang maki bapaknya. Tak ada pun cakap tak ada daraTak ada pun apa apa. Twitter ni bukan dairi ini public"

"malam ny dekat twitter ada 3 orang perempuan yang mengaku takada dara dalam masa yang sama..adik beradik ke dorang nie?? Aneh sungguh.."

"Baby Diana perempuan , berani tweet " Aku tak ada dara " Kami yang lelaki , nak tweet " Kami sunat sakit " pun rasa malu sangat . LoL"

"Selena gomez yang dah hilang dara pun tak ada tweet "I lost my virgin"."

"Adel asha with her barbie problem , ayuni with her matoki problem , lyana evan with her dad problem , diana ali with her DARA problem . Okay"

"Pandang TL -> Ayuni dan Planet Matoki -> Lyana Evans tak habis dengan dunia BABI -> Baby Diana mintak pulang balik daranya -> *korek idong*"


Kata kata buat kamu :

Ayuni : kalau taksub betul dengan planet Matoki tuh , tidak payahlah sampai bawa nama malaysia , hah' tengok kan sudah kena bash oleh dia orang. pergi mintak maaf cepat.

Lyana Evans : Kalau mahu betuk bapak tu -.- , sila tulis di diari sahaja, jangan lah sampai tweet tweet bagai, ingat kalau tiada dia, siapalah kau tuh. pergi minta maaf dengan dia cepat.

Baby diana : nih lagi sorang, kalau tak ada dara sekali pun , jangan sesekali tweet tweetkan  diri itu,  memalukan kaum hawa lah. pergi bersihkan nama sendiri cepat.




Nota malu : Sorry diri ini bukan ingin mengaibkan orang cuma ingin menasihat dan aku bukanlah sempurna betul mau menasihat, tapi, takkan mahu tunggu semua orang sempurna baru bagi nasihat, alamat  ehem ehem lah diri itu.


Monday, November 26, 2012

Zizan 0-3 Aaron Aziz

Haippp,

    Semalam demam boleh untuk beberapa jam, Tengok tajuk tuh, eh bila masa Zizan dan Aaron Aziz main bola , eh eh eh eh 2NE1 -__- , saja saja buat kamu penik penik kejap. Sebonarnya, Zizan mewakili Malaysia, dan Aaron mewakili Singapore. Kenapa? pasal suka hati makcikk jiran sebelahlah aku lah. 
     Semalam memang banyak kaki bola update status dekat Fb , jadi aku layan lah kejap , aku layan pun bahagian page saja, Jom layan status diaorang.

"Alif Satar 0 - 2 Aliff Aziz
Apex ni terbayang leuniey ke ape ? tau le nak kahwin"

"First Half
Zed Zaidi 0 - 2 Aaron Aziz
Apex lu kalau bolos lagi tak boleh kawin dengan leuniey"

"Rileks rakyat Malaysia , ni semua eksperimen Rajagobal.. mungkin 2nd half UltraFakriMan masuk ? barangkali , Javier Hernandez pun masuk.. Hernandez power buat comeback.. ahhaa"

"Cantik je keeper singapore tutup aurat pakai seluar panjang , apex mohon contoh.. kata nak jadi suamikan ?"

"tadi ternampak betis apex , putihnya... aummmmmm , jeles leuniey.. hahaha"

"Jangan risau Malaysia ni suka buat comeback macam Man U , tapi kadang kadang suka buat silap macam Chelsea.. tapi yang penting tak macam liberpul , penuh dengan sejarah :3"

"Idola pemain singapura adalah Aaron Aziz , patutlah depa power berlakon"

"mungkin letak neelofa tepi padang mungkin Singapore tak boleh buat gol ? mungkin . ok penat.."

"Terus Tenang dan Sokong Malaysia, bangga la wei , Malaysia 100% original"

     Hah', tudiaa.  Aku rasa tidak payah lah yang lain tuh tengok bola dekat tv, Semua keputusan sudah diwajibkan keluar di status status dekat FB sana tu, siap bagi jalan cerita lagi.Tapi, walaupun malaysia kalah, tapi itu bukan untuk selamanya. Harimau malaya tetap jadi pujaan hatiku, selamanya harimau malaya. Ok , cukup sampai disini sahaja tentang bola.
      Eh , kejap . tadi aku cek balik komen komen dekat blog aku ada yang tanya macam mana mahu dapat BE and macam mana mahu ubah link blog kan ? sabar ya.

Untuk Soalan akak Hainom OKje  klik link SINI

Untuk Soalan Brader Korn sila rujuk gambar dibawah. :D


Mula mula, pergi My Blog, the tekan Setting > Basic


Sudah Tekan,
1. Pergi Publishing
2. Tekan bahagian Edit
3. Sila Ubah nama link anda.

Save && Siap !

Kredit : Kak Shida, Page FB

Nota tangan : Entri ini telah diubahsuia menjadi 3 dalam satu. 


Saturday, November 24, 2012

Buku Jalanan

Hi sekalian pembaca ,


   Hari ini entri aku bertajuk "Buku Jalanan". Buku jalanan Terilham daripada program buku jalanan Shah Alam. Buku jalanan adalah berkonsepkan baca buku ala santai. Banyak tempat yang membuat program buku jalanan ini , termasuklah di Kota Kinabalu. Baca lebih lanjut di gambar ini, bagi yang menetap di KK , boleh lah join buku jalanan ini. 


Beginilah gambaran pembaca buku jalanan









   Disini, terdapat berbagai jenis buku untuk dibaca, program buku jalanan ini di adakan adalah untuk menarik minat semua generasi muda dan tua untuk turut sekali membaca . Buku jalanan juga membantu untuk mengisi masa lapang anda dengan mengisi ilmu atau mencerdaskan minda. Disini juga terdapat berbagai jenis novel yang sesuai dengan remaja kini.
    Disini banyak koleksi buku buku yang menarik, kebanyakkan penulis buku dari warga blogger juga.





   Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli buku buku di atas , bolehlah PM saya Di  Fb shashayacob :D


My peberet book , thumbs up
Gambar kredit kepada :




Nota : Jom tambah ilmu dengan membaca buku .



Thursday, November 22, 2012

Gua Main Belasah

Hi reader,

   Hari ini hari dimana aku telah menyiapkan first doodle yang telah aku hempas pulas membuatnya. Dengan bantuan Cik SM ,Telima tasi gua ucapkan. Aku telah menyiapkan satu tugasan yang selalu warga warga blog buat. 
       Antara sebab aku membuat doodle di saat ini, disebabkan kejelesan menengok warga warga yang lain pandai membuat doodle yang ke agak kan comel dan mengelikan hati, daripada hari itu , dengan kejelesan yang membara , aku pun membuat doodle aku tersendiri. Walaupun pun lukisan Doodle ini agak ke budak tadika an  dan aku to warna ke agak kan terang , ada aku kesah, hoho. Jom tengok untuk mengosok mata.







Hanya Dua sahaja doodle yang dapat disiapkan , selepas menhempas pulas hentak kepala goyang inul dan angkat angkat kening bak ziana zain. Dan ini lah kejadiannya. sorry kalau sakit mata melihat, sebab gua main belasah saja.

Nota : Sila bagi sedikit nasihat untuk mengubah doodle ini lebih menarik. hewhew :3

Wednesday, November 21, 2012

Wordless Wednesday

Assalamualaikum?

Still in mood #PrayForGaza.


*Suatu Hari nanti, adik akan hapuskan Israel ! *



Agama apa sekali pun anda,  Gunalah keperimanusian sedikit untuk Orang yang terseksa ini.




Tuesday, November 20, 2012

Hapuskan Lambang Israel Dalam Laptop anda.

Assalamualaikum?


   Cepat cepat !  bagi yang tidak mengetahui lagi, lambang israel ada dalam laptop anda , kau, you , awak , hoii, lu .Pergi computer/laptop -> local disk c -> Program Files -> Microsoft Office -> Media -> CAGCAT10 -> Cari gambar nombor J0285926  ( Yang ada lilin banyak banyak tuhh) macam gambar dibawah, sila hapuskan secepat mungkin. jangan biarkan israel mempengaruhi anda semua.


Dan jangan lupa boikot barang keluaran dari pihak israel. Janganlah jadi seperti segelintir masyarakat malaysia dibawah ini, cepat betul terpengaruh dengan Burger yang kecil bagai di lipahi darah, baik makan kepsi. Bagus lagi orang luar, tahu lagi cara memboikot makanan keluaran israel. Apa mau jadi dengan kita ini.



#JOM PRAY FOR GAZA 



Sunday, November 18, 2012

Kempen : Pray For GAZA

Assalamualaikum sidang pembaca sekalian mahluk.

Jom lah join kempen ni. :) #PrayForGaza
 

Tekan banner untuk terbang ke sana.
Read this, help them.





     Kejadian ini suda beberapa hari terjadi, baru tergerak jari ini menulis tentang kehidupan orang di Gaza.Disini aku tunjukkan serbah sedikit berita berkenaan kehidupan di Gaza sekarang, mari lah kita sama sama berdoa buat mereka.Walaupun anda bukan beragama islam sekalipun, gunakanlah sedikit Rasa keperimanusian untuk mengetahui info terbaru tentang kehidupan yang penuh dengan seksa ini.
     Berita Ketua Hamas antara yang Syahid semasa serangan Tentera Zionis Laknatullah . Allahurabbi ,mereka diuji sewaktu Tahun Baru Hijrah. Gaza terus diasak tanpa belas kasihan oleh Rejim Zionis. Ramai yang Syahid antaranya Panglima sayap Al-Qassem. Allahuarabbi,hancurkanlah rejim Zionis.

 Live:Penduduk Gaza sedang berarak di Jalan Raya sambil membawa para pejuang yang telah syahid.


   Mesir telah menghantar tentera divisyen 2 ke Sempadan Mesir-Tanah Jajahan untuk persediaan menghadapi Zionis disamping membantu tentera Palestin

     Seorang Mujahidin dari Briged Al-Qassam memegang erat tangan isterinya sebelum turun berjuang menentang Zionis. Ini baru betul,  bukannya pegang tangan Gelpren sebelum merempit der.


   Live dari Gaza: pesawat tempur Zionis berjaya ditembak jatuh oleh Kataib Syahid Izzudin Al-Qassam,Hamas.Kelihatan payung terjun kecemasan juruterbang Zionis.Apa agaknya nasib juruterbang itu.

 
  Zionis semakin menggila menyerang Gaza


   Live dari Gaza(tenang tapi berjaga-jaga): Zionis setuju hantar 75,000 tenteranya untuk menyerang Gaza dan menjangka serangan itu selama 7minggu .Mesir telah menyiapkan tenteranya bagi membantu Palestin sekiranya Zionis berdegil mahu meneruskan serangan. dilaporkan juga Turki bakal mengikut jejak Mesir.Allahuakhbar !
   
Doa buat kamu disana :

"Ya Allah, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon padaMu Ya Allah, turunkanlah bantuanMu kali ini kepada saudara-mara kami di bumi Palestin, syria, dan di mana sahaja umat Islam ditindas .dan hancurkanlah tentera Zionis laknatullah !" 

#lets PRAY for them at GAZA !


Video secara live boleh lihat di SINI 

Kredit kepada semua warga facebook. 

Nota hati :  Lupakan filem Istanbul Aku Datang , sekarang fikir macamana nak realitikan "Palestin Aku Datang"


We Pray For Gaza.
Jom jadi Blogger yang prihatin sepeti mereka.



Saturday, November 10, 2012

Zizan buat lawak ada makna

Assalamualaikum ? 

  Tadi aku tengok anugerah skrin dekat tv3 tadi,yang bertemakan sinta sintun , kali. Tapi point sebenarnya dalam entri hari ini adalah berkenaan dengan lawak zizan,

Zizan :

  1. "Makluk apa ini cantik tapi tiada kemaluan "  di tujukan kepada si ikan duyung.
  2.  Saya tidak boleh pikul ada air sembahyang" ditujukan kepada si badang yang mengangkat si duyung.
  3.  "Badan besar,miang rupanya." Ditujukan kepada si badang

  Setiap kata kata zizan malam tadi memang lawak, and kalau di perdengarkan balik ada banyak makna tu, Ada juga yang kata kata sedikit/banyak yang menyindir tentang agama islam, tapi aku tidak mahu kasi buruk di blog aku, nanti dikata halim lah sangat.Tapi yang penting zizan the best tadi, walaupun sekejap saja dia di situ.

Hidup zizangg ! :3

 

nota tangan: idea entri ini aku dapat sumber dari page ustaz azhar idrus



TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala