Friday, August 31, 2012

En. google delete spam link.

salam merdeka .

saya mau kongsi satu info dekat blogger yang budiman lagi budimen. di musim merdeka ini, lebih baik kita berkongsi info info yang bermanafaat, cewaaah. ok let start.

di waktu petang yang terang, saya telah menterjah satu blog yang di beri nama Cik kay jue. dari sana , saya dapat info terbaru, dunno lah kalau kamu sudah tahu, tapi post ni just FYI.

sebenarnya,
 cik kay jue kita ni suda kena bagi amaran daripada En.google, di sebab kan SPAM LINK or LINK WARNA BIRU.


 "apa itu LINK WARNA BIRU? Link biru tu maksudnya SPAM LINKSPAM LINK mengandungi http:// atau www.Dah faham? Kenapa dengan SPAM LINK atau LINK WARNA BIRU ni? FYI, google akan delete blog yang mengandungi SPAM LINK ni .Google akan detect melalui SPAM LINK yang ditinggalkan.
So, untuk kebaikan bersama, adalah lebih baik kalau korang nak tinggalkan link korang JANGAN LETAK http:// atau www di kotak komen. Letakkan saja macam ni azhafizah.com atau azhafizah.blogspot.com.Kalau korang letak macam ni www.azhafizah.com atau http://azhafizah.com dia akan automatic jadi LINK WARNA BIRU."

info tangan dari: Cik kay jue

oleh yang demikian, kalau mau tingggalkan link jangan letak http:// or www. just letak supermanpunya.com  atau  supermanpunya.blogspot.com  .  kalau letak juga, berdepan lah dengan En.google. 


credit to : Blog kay jue

Friday, August 24, 2012

"contest | Aku nak LOMO by Cik Tyra Lee"

bangun dari katil, bukak laptop, tahi mata masi melekat, hek ele, xsenonohnya minah sorang ni

on internet, pergi blogger, check dashboard naapak camera lomo, mata tebeliak terus join segmen ini, ini lah rutin harian sehari hari kalau ada laptop di ruma, kalau xda laptop diruma on tv letak kaki dekat kerusi goyang goyang. hoho.

saya buat sekian kalinya mengikut sebuah giveaway yang dibuat oleh Cik Tyre lee yang mana hadiah dia buat jantung i bedegup seperti budak budak tengah shuffle, amboii ayat aku xboleh blah doh. LOMO , pernah dengar? kalau xpernah dengar Tekan banner ni terus join, amacam cantek ? ok ok macam panjang pula karangan aku ni. tanpa membuang sampah  masa jom join. hadiah sangat memterbeliakan mata.



. expired date 18 September 2012 pukul 11.59 p.m.10. dah siap semua, tepuk tangan.. yey! (wajib..haha)

Tag kesayangan :

Friday, August 17, 2012

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...