Tuesday, January 1, 2013

Pelajar boleh bawa Telipon Bimbit // 2013

Assalamualaikum ?

   Ini adalah Post kedua untuk 2013,Besok bermula lah episod persekolahan aku. teringat sekolah aku teringat pulak pasal PM ada cakap hari tuh pasal telipon. Ingat kah lagi anda bahawasanya hari tu aku ada buat post pasal perbezaan akan datang 2013 . Alaa pasal undangII udang untuk pelajar 1996 Tuh . yang di bawah nih ba.


    Dibincangkan pasal undang undang nombor 5 , pelajar di benarkan bawa telipon bimbit . Apakah akan berlaku jika semua sekolah membenarkan pembawaan telipon bimbit ?Adakah semua naik muka, angkuh, pasal bawa henpon samsung, apple, durian, jangung, rambutan ? atau semua main sms sinta sinta antara wanita dan lelaki ? atau sebaliknya ?


   Nasib baik sekolah kami belum merasmikan atau mengishtiharkan pelajar boleh bawa telipon ke sekolah .Jadi secara jujurnya aku mau tahu , Apa Pendapat anda tentang ini ?

Nota kaki : Dengan ini dirasmikan BESOK sekolah. 

53 comments:

  1. boleh bawak tepon..tapi bawak tepon jns lama tu, 3310,3210..haha leh text msg n calling je gitu..sbb henpon ni penting jugak kan..cuma kalu terlebih canggih kang ganggu study

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, tapi aku punya henpon semua apple , durian runtuh amacam ? hahaha, nampak kebongkakan disitu :3

      Delete
  2. saya angkat tangan ....!!! tak setuju!!!

    ReplyDelete
  3. kalo bwak hp ke skolah boleh mngangu pelajaran la . rasanye tak pyah bawak kot .

    ReplyDelete
  4. selamat kembali ke sekolah. HP simpan je kat rumah. haha

    ReplyDelete
  5. Rasanya, banyak impak buruk dari baiknya bawak hp pi skolah tu..

    ReplyDelete
  6. habis laaa!!! confem makin bnyak keluar video pelajar terlampau.. dulu xbawak enset n xda enset boleh je hidup..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, banyak cikgu xsetujuh dengan nih semua.

      Delete
  7. hahaha... ena macam tak setuju dengan pembawakan fon ke sekolah.. entah lah, takut budak2 makin susah nk dikawal.. apepun, selamat tahun baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya mejoriti kata x setujuh dengan pembawaan henpon ke sekolah. hihi

      Delete
  8. selamat bersekolah yeeew.. eeHhee

    ReplyDelete
  9. bwk hp biasa jea la. susah lak kalau hilang .tapi bagi sis tak bwk pun tak apa la. sis dulu masa sekolah boleh jea hidup tanpa hp.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar hilang telipon dorang semua, patut jadk pengaran budak yang lain. hihi

      Delete
  10. akak xsetuju lansung.. nnti menyusahkan cikgu kalau hilg.. negatif lgi byk dri positif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes its true, biar padan muka yang bawa tu lah.

      Delete
  11. harap2 lepas ni takkan banyak bawak pengaruh yang buruk pada budak2 sekolah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyolah. bawa enpon lagi lah. harap harap byk yg positip .

      Delete
  12. syoknya dapat bw handphone. hehe. zaman dulu handphone sorok2 je. eh. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, kedapatan bawa sorok sorok. hoho

      Delete
  13. rasanya banyak keburukan dr kebaikan bagi pelajar bw tepon ke sek

    ReplyDelete
  14. seriously tak sokong.. ckgu ckp kat depan, students main phone kat blkng.. mmg susah nk focus and ilmu pon susah nk masuk, kan? then, bile result terok, cikgu jugak yg dipersalahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. nasib dekat sekolah belum diorasmikan lagi.

      Delete
  15. fuhh bnyk laa phone akn hilang klau bawak kat skolah kan Sha?
    hehehhe Sha ncantik pix last tuu SUKE!

    ReplyDelete
  16. pelajar tapayah nak bawak fon pegi sekolah..mengganggu pembelajaran kot..sekejap2 nak call, sekejap2 nak sms..cikgu pun marah kot kalau macam tu..

    ReplyDelete
  17. Eh byk nye undang2 baru. Baru taw ni. ƗƗυƗƗυ☺.. Rasa nye bwk hp kt skolah lgi byk bg kesan buruk kt pljr. Nnti x concentrate masa blaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes mejoriti cakap benda yang sama hihi

      Delete
  18. lesen umur 21? kesian giler.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes its is. itulaa aku tengah bengan nih, mesti PM suruh gumpul duit dulu, masuk seja umur 21 beli lah hang lesen apa pun. hihi

      Delete
  19. lps ni, kalau cikgu denda duk kat luar kelas, xde sape kesah. sbb boleh bebas maen hp.

    kalau kne mrh ngan cikgu, terus update status maki2 cikgu.

    mmg ada kebaikan, tp lbih bnyk keburukan sbnrnye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaikk, maki cikgu dekat luar kelas, baru tu cikgu join komen sekali. hihi

      Delete
  20. series? err.. dah habis pikir dah ke? ni mesti ade anak2 menteri merengek nak mintak bawak telefon kat sekolah ni.. ish ish..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, eh pikiran kita sama lah hahaha. PM kita untuk semua katakan . hihi

      Delete
  21. x nampak apa2 kebaikan pelajar bw hp ke sekolah.

    ReplyDelete
  22. sangat tidak setuju. nanti bebudak ni lain kejenye. nanti benda yang tak elok je dorang asyik buat.

    ReplyDelete
  23. Wann Follow sini..jom singgah blog wann :)

    http://wannserious.blogspot.com/2012/12/cara-menjadi-lelaki-romantik.html

    ReplyDelete
  24. andainya boleh bawa, haha buku pun campak ajelah..bila cikgu tak datang , boleh text2 gitahu . Untung apa, hehehehe

    ReplyDelete
  25. tak perlu kot sbb nanti de hp study tggu..

    ReplyDelete
  26. tak perlu pon...kite dulu nak tepon bagitau suh amik balik skolah guna public phone je..

    ReplyDelete
  27. better tak payah bwak..tipon ni boleh melekakan kalo salah guna

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala