Tuesday, January 14, 2014

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

Monday, January 13, 2014

FAMOUS FAILURES

Assalamualaikum?

      Hari nih macam aku mau kasi kongsi something yang maybe boleh made your day today . Nih dia ." They had prove to people who expect them are bad. But, they are on their own way of life". Aku pun dulu balik balik gagal dalam exam . ohhyeah memang betul betul bikin malu lah kalau ingat balik. tapi bagus juga kalau kita pernah gagal dulu, daripada orang yang tidak pernah rasa sekali pun perasaan gagal dalam hidup. 

     Don't worry, siapa yang pernah gagal dalam hidup nih kita antara golongan yang bertuah sebab Mereka yang berjaya kebanyakkannya lahir daripada mereka yang pernah mengalami kegagalan. Nih antara golongan yang pernah gagal dulu tapi sekarang lihatt lah dunia.


  • ALBERT EINSTEIN
  • MICHAEL JORDAN
  • WALT DISNEY
  • STEVE JOBS
  • OPRAH WINFREY
  • THE BEATLES




"IF YOU'VE NEVER FAILED
YOU'VE NEVER TRIED ANYTHING NEW "


CR: OHMEDIA!

Saturday, January 11, 2014

Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih


Assalamualaikum


Mini GA Bookmark Limited Edition By Emas Putih di anjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Zara Nurhaidah dan Iluvtour. Siapa yang nak join sila tekan banner di atas :)

#SabahanSays

Assalamualaikum? 


     Houwwwliongg , lama tidak terupdate blog nih, how well . busy jaga anak diruma . hahahahahahaha what the? --' okayyy sesinggahnya aku di Facebook tadi aku baca baca lah bha di news update FB and terjumpa post about sabahansays. it's actually betul betul pronouns yang kami guna sebagai orang sabah , Let's cekidautt .


I'm proud to be sabahan :)

Now stop abusing the word 'bah' and you can now not look at me funnily when I say 'anu' (though I rarely say it).

SABAHAN SAYS #


 #SabahanSays "Anu" when they have no idea to explain the things. contoh ayat? contoh macam ni "anu ba, yang selalu kita guna untuk potong rumput, apa nama tu ah?" kat sini, "anu" tu tak de kaitan ngan organ manusia or anything yg lucah okayy! 

#SabahanSays NDA n NGGA is different. People always mistaken us as Indonesian. #TRUESTORY

- #SabahanSays In a typical restaurant scene in Sabah, you're a 'boss', the waiter's a 'boss', the cashier's a 'boss'. Everyone is the boss...Haha i dont know how to explain this. but this is totally true. sabahan akan panggil orang lain, siapa-siapa sahaja as "boss". so kat sabah, semua orang boleh jadi boss.hahah...contoh ayat "si boss ba tu yang guna periuk tu tadi" 

#SabahanSays "lari ba" when they ask someone to move/ when someone's blocking their view. totally true. this one lebih kurang macam "excuse me, can u please move a bit?" or "boleh tepi siket tak?" 

#SabahanSays Whenever you abuse the slang term 'bah', every Sabahan dies a little inside. actually its kinda funny dengar non sabahan cuba guna perkataan "bah"..ahaha..sounds cute 

#SabahanSays "miring" instead of condong.haha # UniqueMuch .its actually the term yg kitorang guna kat sabah! 

#SabahanSays "Nduu baa" which has equal meaning as "Awlololoo" get it? Get it?kite biase gune "alolo.kesianye demam"....kalau version sabahan "anduuuu baaa....sian dia demam.." easy yooo! 

#SabahanSays "Bida" as ugly. 

#SabahanSays di mana rumah kau ? di sana tuuuuuuuuuu .makin banyak "U" makin jauh la rumah dia hahahahahahahah....get it?

 #SabahanSays jangan kau kacau tu anjing,kana bubut kau nanti faham tak ayat ni? "bubut" means "kejar" . 

#SabahanSays Apa kau rasa? Rasa oren.. ni bile kite nak cakap kat orang tu "padan muke ko.." hahah...dalam version sabah leh guna ayat ni "apa kau rasa?rasa oren.. 

#SabahanSays palis palis hahah..meaning that "minta dijauhkan...". bile kite dengar something yang tak baik, contoh kite dengar "anak jiran sebelah accident kena langgar lorry.." so untuk menyatakan yang kita harap benda tu tak berlaku kat kite, kite akan cakap "palis paliss"

 #SabahanSays bole bah kalo kau!i like sabah!ni ramai yg tahu kan...

 #SabahanSays - "KUI" means "KUIH"

 #SabahanSays you say 'milo ais' we say 'milo ping' yep....but terengganu pun guna ping kan?

 #SabahanSays other then buduh, we will say palui.buduh means bodoh la.. 

*im proud to be SABAHAN* u ???


Noted : sumber facebook

Sunday, January 5, 2014

Jom Daftar WhoHAA!

Haiiiii :')

Home

Lama tidak meng-update blog . Hohoooo who cares? bytheway , today aku mau kongsi satu tempat yang bole kamu berpeluang untuk mendapat gadget/ voucher seperti gambar di bawah ini .Tujuan aku kongsikan benda ini adalah untuk kita semua buat benda yang berfaedah, tidak juga kita buang masa online sampai tengah malam, hanya post tweet , facebook or whatever.Jom join WhoHAA! lagi berfaedah . come join us!

01\
Samsung Galaxy Camera


01 
Logitech iPod/iPhone Pure-Fi Express Plus Speaker


Philips Shaver PLP-PQ202/17
05
Krups Coffee Machine-Red KRU-KP1506


Fujifilm Instax Mini 8

Bombastikkk right ? apa lagi yang anda tunggu jom daftar sini--> DAFTAR SINI . Lepas suda daftar mari i ajar cara earn point.

How To Earn Point From WhoHAA? 


Step 1 : Log in account WhoHAA

Step 2 :Klik"earn Point"(macam dalam gambar dibawah)


klik gambar untuk pembesaran


Step 3 : Klik mana Iklan yang ada , sebagai contoh ( lihat gambar)


klik gambar untuk pembesaran
Step 4 :Jawab Soalan yang di berikan.setiap soalan akan diberi 10-20 point.


1 : baca soalan
2 : lihat gambar , setiapa soalan ada jawapan dalam gambar.
3: isi soalan dengan betul . Note* kalau salah bole cuba lagi
4 : klik submit jika sudah isi soalan.

DONE!

Senangkan, apa lagi di tunggu , jom share benda berfaedah . yahuuu


Note : aku baru join benda ni . aku dapat tahu pun dari blog kakFD . so jom kumpul point ramai ramai.kalau ada soalan , jangan malu jangan segan tampar kang. heheh :3


Cr : KakFD

Tuesday, December 3, 2013

Musim Semua Pelajar Mampuii (SPM)

Assalamualaikum?

uppshaaa lalalalalalala lilililililil *


    SPM endak SPM , kalau sudah datang rajin meng-update blog tiada siapa boleh halang . Walaupun ribut  taufan melanda, Tsunami Menyambar , Matahari Panas, Hujang turun mengganas , Kak Jamilah Balik rumah,  Roslan Aziz menangis . #eh  . sambung.. aku akan tetap update. tengah tengah rajin ni kan endak juga blog aku bersarang bagai kucing mengandung.
    Uuuuwarghhhhhh!!!  empat subjek sudah melayang pergi jauh nun ke pemeriksa soalan yang budiman lagi cantik dan macam comel je macam comel je . Aku dapat rasakan ke FREE-an hidup ini. Walaupun aku rasa Prinsip Perakaunan aku macam ehemm jee macam eheemm jee, tapi tidak apa. bukan juga aku mau ambil kos tentang akaun juga wakakakakaka. Pada Hari Khamis bersamaan 14/11/13 adalah tarih terakhir aku memegang engkau dear encik Akaun. maafkan aku kalau aku tidak menconteng muka mu sewaktu exam tadi. 
    Ooookayyyyy, what to say . ehemmmmmmmm edemmmmmm ekemmmmm engkooooooo . tulis tulis panjang panjang degan niat, supaya nampak blog aku bernyawa ke hujung nyawa #ehLagi .
     Waitttt, kalau aku ada masa Free aku akan rajinkan tangan ini untuk men-joinkan giveaway yang di anjurkan oleh warga blogger yang budiman sekalian. ada juga aku dapat dari blog yang aku usaha kan ini. emmm walaupun aku tahu tiada sudah yang baca blog aku, jadi ngini kau . ada aku kesah . ahaks, agak kurung berpelajaran ayat disana . maafkan saya , kalau anda marah , saya tidak salahkan anda. itu tanggungjawab saya. okay anddd, thanks kepada yang sudi lagi membaca blog ini, aku tau kamu baca alalalala, jangan jadi stalker lah sayang , tinggalkan lah jejak kaki , tangan pun jadi lah. #Ohhplease #ayatmenggelikan buluh roma aku. 

Okey then, see you very soon.

Nota Espiem : Aku Saya sentiasa berubah, jadi jangan persalahkan diri anda jika ayat sebegitu terasa menjengkelkan.


Thursday, November 14, 2013

Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy


ASSALAMUALAIKUM


Dengan ini saya Hazwan hairy ingin melancarkan satu lagi contest di penghujung tahun 2013 ni kepada korang blogger dan followers blog hazwanhairy.com ni.. Untuk GA ni saya di wakilkan oleh pihak Tshirt Printing IH untuk menganjurkan Tshirt Printing Ih Giveaway by Hazwan Hairy yang akan bermula dari 13/11/2013 sehingga 30/11/2013


SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini
2. LIKE page penaja : 
3. Tajuk : TSHIRT PRINTING IH GIVEAWAY BY HAZWAN HAIRY
4. Copy Paste kod dalam entry korang
5. Link kan entry anda pada post entry ini..

Simple saja kan..

HADIAH :
1 helai baju I Love Blogging
2 helai baju Geek
2 Fridge Magnet Krabi
5 Keychain Krabi

Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING 

Dengan harapan korang semua dapat support GA simple dari Tshirt Printing IH dan juga saya blogger Hazwan Hairy..


Nota Spm : Budak SPM pun rajin ikut bah. kau ada . hehehehehehehehehe

Monday, November 11, 2013

1st Giveaway By Huda



Assalamualaikum and hi ! ^___^


-Klik banner untuk join-

Antara hadiah yang ada : Novel, Kain Cotton, Topup, shirt, beg , Ice Watch, Kawaii Brooch, Contact Lens, Notebook, Cathy Choo, Lipstick dan banyak lagi . Jom join  !

1st Giveaway ni dianjurkan oleh Huda@Vidolaaa dan di sponsor oleh Huda | Nurul Nadhirah | Jaja Imah | Acik's Closet | Siblingsblogshoppe | Emy | Mira | Sarah Sabrina |

Tarikh tamat : 11 November 2013


Friday, October 18, 2013

[Countdown SPM:18 days]

Assalamuaalaikum?

[Countdown SPM:18 days]

REAKSI ORANG ORANG KAMPUNG SUNGAI BATU BULUH KETUPAT, JALAN PENDEKAR MUSA BIN ALI ,999 LORONG POLIS TRAFFIK JALAN MATI AKU NERVOUS , KOTA SIJIL PENCAPAIAN MENENGAH MAU DEKAT BUKA MULUT HATI JATUH DEGUP DEGUP KENCENG GITU DEYH. EH# . WASALAM.


Terkejut versi Mak Jemah . *sopan sikit buka mulut.




Nebes versi Kak Limah balik sekolah. 






1 day before SPM, ini lah sebenarnya peeling budak budak spm , kalau endak pecaya tanya sama pokok.


Note : Aku disini sebagai seorang pengemis doa , ini meminta kamu sedekahkan doa untuk aku waktu spm nanti . terima kasih yang kasi doa tuh, semoga akan dibalas jasanya :)

Sunday, September 15, 2013

PLKN

Assalamualaikum?

tiba tiba rasa macam mau update blog , hehehehehehehehehehehe :)




      Check One Two Three , Hip Hip Horeyyy . aku dapat PLKN  muahahahahahahahaha , ramai kawan kawan aku mau escape dari dapat PLKN aku seja yang eksited betul mau dapat  benda nih . Tapi tempat sama paggilan keberapa pun aku belum tau lagi . ah choiii dayangg. Apalahh baa dorang mau takut sama itu PLKN bukan makan orang pun.
      Setelah di soal siasat dengan si kawan kawan , antara sebab dorang takut mau ikut PLKN :

  • Takut komander garang 
  • Tidak pernah ikut perkemahan 
  • Eeee, saya takut hitam ba.
  • Eh , tidak mau lah , nanti terlepas peluang masuk UITM 
  • Eee, takut aku ada muscle
  • eee, botak nanti aku sana, buang masa seja aku simpan rambut (jawapan pihak lelaki)
  • Eh, not my style . x suka lah ganas ganas nih , calar nanti kulit i . (jawapan pihat separuh lelaki)
  • Eh takut panas lahh, aku alah dengan panas (ada juga jawapan begini)
  • Tidak aku pandai kawad.
    Eh itu eh inii , semua eh eh . echingg betul . Nanti lah lepas aku Habis PLKN , nanti akan ada kebongkaran tentang PLKN . muahahahahahahaha . Sesampai disitu sahaja entri hari ini . oh oh oh , sebelum sahaye terlupa , kalau mau semak PLKN sila Tekan  SINI nanti dia kasi petunjuk . Teheee 


Nota selipar : Haii , aku belum lagi SPM jadi aku main blog kejap arr, entri pasal berhenti beberblogiing itu hanya tipu semata mata. peace yoo

Wednesday, August 28, 2013

Berhenti Berbloging.

assalamualaikum?


Hehehehehehehehehehe . buat masa sekarang aku berhenti berbloging untuk memberi laluan SPM melintasi jalan raya yang berturap ini.  pada jangka masa selepas SPM , baru akan ada cik Shasha kembali . sekian terima kasih.


Nota kaki : tajuk di atas adalah rekaan semata mata.

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...