Thursday, October 18, 2012

Pantang Exam

Assalamualikum ?

    Makcik dan pakcik sihat ? Hamboii. Mari sini dengar, Kalau kita menempuhi Exam mesti ada saja pantang dia kan, patang bagaikan ibu mengandung 3 bulan tu. Siapa tidak tahu pantang exam ni, mesti tidak pernah dengar ceramah ibu mithali kan? haiyayyai. Marilah aku , dengan senang hati ingin mengemukakan serba sedikit pantang exam ni:
  • Tidak boleh makan mangga
  • Tidak boleh makan meggi
  • Tidak boleh makan kepala ikan
  • Tidak boleh makan lada *Gilo ke nak makan lada =='
  • Tidur Awal
  • Jarang jarangkan online
  • Tidak boleh baca novel cinta
  • Tidak boleh minum Kopi malam malam
   Dengan bangganya aku mengishtiharkan, bahawasanya aku telah melanggar kesemua pantang ibunda yang dicintai, HAHAHAHA *evil laugh.  Bukan aku saja yang melanggarnya, mungkin anda juga ? tipu lah kalau kamu tidak buat semua ni time peperangan exam, betuii dok ? hihi
    YES ! akhirnya Jumaat ni last paper iaitu Musuh ketat mama aku punya anak  prinsip perakaunan, wish me luck dear kawan . 

  
Sebenarnya aku malas nak menaip sekarang, tapi kalau sudah jadi hobi, tulis novel dalam tempoh sehari pun layan habis . gud babaiii :D


Nota terpijak : Aku akan sedaya upaya membalas kunjungan anda.tengah berblogwalking diwaktu malam



36 comments:

  1. mangga tu macam tak pernah dgr lah pulak. hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mangga tu kan masam, kira macam mempengaruhi jugak lah. kita pun xtahu.

      Delete
  2. good luck awak. tak baik langgar pantang tau. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, aku langgar sebab tiada papan tanda yang tulis dilarang makan. ==,

      Delete
  3. yg selalu akk amalkan elakkan makan meggi dan mkn makanan yg masam2..seb baik ank akk ikut je ..bykkan mkn kurma dan jg kismis..

    ReplyDelete
  4. hehehe..pantang sikit2 boleh jangan pantang banyak2..hahaha.

    ReplyDelete
  5. Congrats..awak merupakan salah satu pemenang GA fiqah..Sila hantar detail secepat mungkin.. (:
    http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2012/10/pemenang-partner-giveaway-by-fiqah-dan.html

    ReplyDelete
  6. mana boleh tak makan lada. takde ulam tak boleh makan mak!!!

    ReplyDelete
  7. hahaha amboii. sama lerr akak. hmm yg penting kite belaja. ehh betul ke ? ="= hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee , betul akak lah penasihat terbaik. hoho

      Delete
  8. ohhh, ad pantang exam gk eh?? baru tau... =_____= gudluck exam nt! :)

    ReplyDelete
  9. sama la kita pyka dulu pon mcm tuh jgk kerap mkn mangga . dengan magie . haha . langar pntang . haha

    ReplyDelete
  10. Hahaha..xbole mkn lade..cam Pelik jer???

    ReplyDelete
  11. Macam banyak je pantang yang ida dah langgar masa exam. Paling ketara minum Nescafe. Ishh ishh. Btw shasha, ida dah habis exam tau. Hihihi ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, pantang ppasal nescafe tu saya pun baru tahu blan ni. hioho

      Delete
  12. hebat ni.semua pantang langgar yea.tak pe la.yg penting study ok.hehe

    ReplyDelete
  13. sama lah.. kalau ada lagi pentang-larang kat bawah tu semua rasa nak langgar dgn kereta kebal.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho, hamboi kita sehati dua jiwa la. =='

      Delete
  14. I wish u luck dear...subjek yg paling akak tak minat..hu hu...

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala