Tuesday, October 30, 2012

Merentas Desa

Assalamualaikum?

     Hi, aku masih di sini. tidak bosan menghadap laptop 24 jam. sebenarnya hari ini di sekolah kami ada larian merentas desa, ok aku malas datang sekolah pasal benda itu saja. suda 3 tahun aku ikut , tidak jugak pandai menang.
    Walaupun tahun ni , kena bagi ganjaran, dapat hadiah walaupun tidak menang, ganjaran itu tidak dapat menambat hati aku yang lara ini. *hambuii. Aku rasa kamu pun tidak mahu ikut benda ni, jom tengok peta merentas desa ni.


    Jauhkan perjalanan merentas pantai desa ini. Rumah yang diconteng merah tu, rumah aku, disebabkan jarak yang kami wajib lalui itu terlampau jauh , aku dengan bangganya mengundur diri , daripada mengikuti akitiviti itu dan hanya mampu melambai tangan kepada para peserta. walaupun cikgu kata itu untuk kesihatan badan. tapi badan aku macam tenggorak hidup sudah . *perasan. Haha.
    Oleh yang demikian, aku di rumah hanya mampu, tidur online, online , makan, tidur , online makan, anka dara jenis apa lah. dengan ini, ini sahaja yang mampu aku tulis dan mererpek di blog, jom berblogwalking. cekidauttt, :D
     


 

21 comments:

  1. Akak dulu pergi rentas desa, singgah dulu kat Pasar Malam. Hihi. Best tak?

    Lain kali join je. Pastu jalan. Gi hungga2 je ngan kawan2 sambil makan angin beramai2. Itu akak laaa...hehe...

    *jahat tak ajar awak macam ni*

    ReplyDelete
  2. makan tido pon badan menten slim oke aperrg.. ekkkEee

    ReplyDelete
  3. baik untuk badan kalau merentas desa ni...
    tapi akak sendiri pun dah lama tak berlari.. kih2..

    ReplyDelete
  4. masa sekolah rendah kalau merentas desa sngat semangat dulu...
    bila masuk u, ada larian, tapi pakat bersiar-siar aje dengan kawan2... tinggallah kak n the geng di belakang...

    ReplyDelete
  5. dulu sy join rentas desa sempat lg singgah kedai stay2. haha.

    ReplyDelete
  6. awww. rindu zaman sekolah punya merentas desa. dulu malas sangat. haihh.

    ReplyDelete
  7. dulu mee jalan jee . nmpak kedai warung terus melepak ramai2 . bg peluang dekat org lain menang . haha

    ReplyDelete
  8. wahhh kalo akak xberi pluang org len menang..hehee olahragawati sekolah tau dulu :)

    ReplyDelete
  9. makcik superman,saya follow sini..:)

    ReplyDelete
  10. Teringat plak masa merentas desa zaman sekolah dulu..bleh no.7...

    ReplyDelete
  11. Sama laa. Tak kuat lari. So tak pernah menang merentas desa. Semput gila rasa ada laa. Haha! Kalau dah peta camtu, better terus balek umah je. At least dah take part kan? Takpe. Lari ikut kemampuan :P

    ReplyDelete
  12. penat dulu merentas desa..hu2

    saya dah update
    selamat hari raya aidiladha :)

    ReplyDelete
  13. hehe... kelakarlah kamu nie...
    dulu masa sekolah, OE pun malas nak masuk merentas desa nie... selalu lari jugak... tak pun, main tipu... hehe... ^^

    ReplyDelete
  14. rindu zaman bebudak lagu ni . hikhik . sampai setengah diri ini akan purak-2 pengsan ! haha

    ReplyDelete
  15. rindu pula ciksu nak merentas desa..dulu selalu dapat no5 ke bawah..skrg joging sikit pon dah semput..huhuhu

    ReplyDelete
  16. You have made ѕome ԁeсent points therе.
    I looked οn thе web for mοre info about the issue and founԁ
    most individuals wіll go along with yοuг viеωs on
    this web ѕite.

    Feel frеe to νisit my web blog instant payday loans
    Also see my website: instant payday loans

    ReplyDelete
  17. Blog traffic can be increased by joining affiliate programs and sites, which will list your blog under a
    certain search category or name. By following them, you will
    shortly embark on a blogging career that
    you never imagined. If you want to create and run a blog to hold your business, the adopting business Blogging tips
    will certainly help to make the task much simpler for you.

    ReplyDelete
  18. With the help of computers and other advance technology, whole process of recording can be done in home studios but with real
    orchestral people recording studio is necessary.

    The Nightingale appears to be more closer to
    workplace culture. The stronger the signal, the easier a loop happens.


    Feel free to surf to my web-site; MOTU Digital Performer v8.02 free download

    ReplyDelete
  19. Being surrounded by renowned schools including
    Cedar Primary School, Maris Stella High School
    (Primary), and the St. Andrew's Village suite of Kindergarten to Junior College education. belgravia villas [http://belgraviasvillas.sg]

    ReplyDelete
  20. Sant Ritz is more than just a home. Its combination of condominium status
    with contemporary ville living.the glades condo

    ReplyDelete
  21. In 1998 I began writing articles regarding the explosion of mail-in and fly-by-night certification associations.
    The personal experience of spirituality brings us to the source of
    creation. Their presence can still be felt in your
    heart, and you can still access their wisdom whenever you wish to.


    Here is my site ... PALS Certification

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala