Saturday, November 10, 2012

Zizan buat lawak ada makna

Assalamualaikum ? 

  Tadi aku tengok anugerah skrin dekat tv3 tadi,yang bertemakan sinta sintun , kali. Tapi point sebenarnya dalam entri hari ini adalah berkenaan dengan lawak zizan,

Zizan :

  1. "Makluk apa ini cantik tapi tiada kemaluan "  di tujukan kepada si ikan duyung.
  2.  Saya tidak boleh pikul ada air sembahyang" ditujukan kepada si badang yang mengangkat si duyung.
  3.  "Badan besar,miang rupanya." Ditujukan kepada si badang

  Setiap kata kata zizan malam tadi memang lawak, and kalau di perdengarkan balik ada banyak makna tu, Ada juga yang kata kata sedikit/banyak yang menyindir tentang agama islam, tapi aku tidak mahu kasi buruk di blog aku, nanti dikata halim lah sangat.Tapi yang penting zizan the best tadi, walaupun sekejap saja dia di situ.

Hidup zizangg ! :3

 

nota tangan: idea entri ini aku dapat sumber dari page ustaz azhar idrus



9 comments:

  1. xpernah jumpe zizan kt kampung... huh
    ahahaa xD

    ReplyDelete
  2. :)

    Bagus. Ada komen yang positif disebalik ASK2012 nieh. Walaupon hanya pasal Zizan:)

    ReplyDelete
  3. zizan memang lawak tapi itah bukan salah seorang peminat beliau ehhehe

    ReplyDelete
  4. a'aa perasan gak pasal tu.. ms tgk tv br ni

    ReplyDelete
  5. mohon zizan ni jadi suami chemay,
    aaminn.
    eh?
    haha
    :P

    ReplyDelete
  6. perasan juga dia ckp cmtu..hehee..terbaiklah!

    ReplyDelete
  7. sis pun gelak dgr zizan cakap mcm tu.sampai tak perasan lak dia ckp ayat no 3 tu..huhu

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala