Showing posts with label Naturactor Cover Face Meiko Japan. Show all posts
Showing posts with label Naturactor Cover Face Meiko Japan. Show all posts

Tuesday, March 18, 2014

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN



Yahooo , you know what ? i've got my "NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN" .Ini firstime aku review review Product bagai ni. So, lihat lah  betapa eksitednya diri ini ingin menjamah/memakai foundation dari Japan ini. Hahaha  . Okay tamatlah suda pembuka kata. Teheee :)

Let's Start With "Pembuka bicara " : Naturactor Cover Face 

PRODUCT DESCRIPTION
Menyediakan perlindungan yang baik untuk kulit. Ia tahan lama dan anda hanya perlu apply sedikit untuk mendapatkan kulit kelihatan sempurna. Sesuai untuk semua jenis kulit. Fragrance free. Special to make up artis and professional use
INGREDIENTS
Jojoba Oil - berkesan untuk merawat kulit kering atau membantu mewujudkan penampilan yang lebih muda buat mereka yang memiliki ageing skin. Also used for acne treatment.
Mica - offers a sheer look and feel to the skin that it is long lasting.
Tokoferol (Vitamin E) - antioksidan yang melindungi dan membaiki kulit anda.
 Untuk Pemilihan colour  "Naturactor Cover Face " nih, sememangnya agak sukar sebenarnya. So,  let make it easy. sila tengok gambar artis di bawah, dan bandingkan dengan kulit muka u'olls . kan senang.

Sedikit penerangan:
130 - Light color, membuat kulit pucat atau membosankan menjadi lebih cerah dan kelihatan lebih muda. Suitable for very fair skin tone. Khusus buat make up pengantin. Has pink undertone.
140 - Light in color but slightly deeper than the 130. Sesuai untuk nada kulit yang cerah. Has yellow undertone.
141 - Medium color and a natural skin color fit yet has translucent effect. Sesuai untuk nada kulit yang fair sebagai shading. Suitable for stage/studio makeup. Sesuai untuk nada kulit sederhana. Has pink undertone.
151 - Good coverage for face defects and shading. Sesuai untuk nada kulit melayu. Has yellow undertone.
171 - Hijau meneutralkan sebarang kemerahan pada muka anda, from broken blood vessels, blemishes irritation etc. Ia membantu menghalang kulit merah dan berkesan meliputi bintik-bintik merah yang ditinggalkan oleh jerawat.
 
 My Thought:
Okay, ini review dari wajah muram aku sendiri.  Sebenarnya aku jenis yang tidak suka pakai foundation punya orang , antara sebabnya ialah, bila aku pakai segala jenis foundation,  muka aku akan mengelupas, dan aku tidak suka pakai foundation yang melekit plus berminyak bila di tempek ke muka , dan paling aku tidak suka kalau foundation tu jenis susah mau sebati dengan muka kita kalau boleh aku lebih suka tidak pakai apa apa. *Jujur nih.

Tapi , ada tapinya dong. Jujur nih ar, jujur.  Bila aku pakai "Naturactor Cover Face Meiko Japan" nih, semua kedegilan untuk malas pakai foundation hilang serta merta. * cehh ayat. Betul nih, sebab lepas aku pakai "Naturactor Cover Face Meiko Japan" semua jerawat , jeragat, lingkaran gelap bawah mata dan blemishes dekat muka, akan hilang seribu kelip mata , tertutup halus.  betul betul nih, sila pecaya kata kata ku . *Serius hohohoho.  And "Naturactor Cover Face Meiko Japan" nih , langsung tidak melekit atau berminyak.  itu sebab lah i suka u'olls. and before aku terlupa, aku cadangkan anda pakai sponge lembab kalau mau apply, sebab kalau kita pakai sponge , sponge dapat meratakan lagi foundation yang kita pakai.


As u'olls can see. Gambar nih sebelum dan selepas aku apply "Naturactor Cover Face Meiko Japan"  nih. Sorry kalau kabur ka apa, pasal i guna fon samsung jerr. Hoho. Nampak x jerawat aku dekat pipi tu hilang dengan sekali imbas, *misteri. Kalau tidak nampak pun buat buat nampak seja, heee . Nih lah hasil dari pemakaian "Naturactor Cover Face Meiko Japan" .

I'm Totally in love with "Naturactor Cover Face Meiko Japan" . Jom tengok gambar gambar model yang tidak berbayar nih. Sediakan baldi ,sebelum termuntah. *Peribahasa baru tercipta. Wink Wink^^ . Ohh lupa wajah wajah di bawah , hanya menggunakan "Naturactor Cover Face Meiko Japan" + LipTint + Celak .

muka bajet budak baik

muka ala ala selfie gigi reben

Muka bajet eksited mak jemah

hah' nih muka minta penampor  buaya dari bomoh

muka berlagak ratu negara sedunia

hah' yang ini muko takdak perasaan. hahaha
Kbye.

UPDATE
ANTARA PERBEZAAN NATURACTOR COVER FACE CHINA&JEPUN, ORI&TIRUAN

 AWAS , TIRUAN !

........................................................................................................

 "Naturactor Cover Face Meiko Japan" totally one of the great foundation in the market. Kalau kamu berminat untuk cuba sendiri.
 (I'll suggest you to buy from @eleganceconsmetics because they do sells the original products from Japan with affordable price. The contact details were below.)

you can directly order from miss Zunita 

WhatsApp/sms : 0133986129
Instagram@elegancecosmetics
Twitter@naturactorcf



Kalau ingin saya review product anda.
Please do not hesitate to email me : 
shasha.yacob@yahoo.com

NotaKaki : Harap maaf atas penggunaan bahasa pasar. :')

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala