Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

Tuesday, September 5, 2017

LANAFIRA // BUSANA TRENDY ZAMAN KINI


Hi guys ! 

Adakah anda seorang lelaki yang tercari cari hadiah untuk birthday mak ataupun isteri mahupun tunang tidak lupa juga kepada girlfriend anda?

Adakah anda seorang wanita bekerjaya , susah untuk dapatkan cuti , meluangkan waktu membeli belah di shopping mall

Ataupun baju dalam almari anda tidak mencukupi ruang dan perlu di isi segera? 



Jangan risau LANAFIRA ada penyelesaiannya . Pelbagai corak yang menarik untuk anda pilih, hanya dengan satu klik sahaja . 

LANAFIRA adalah satu Butik muslimah , di mana Butik online yang fokus kepada Pakaian muslimah termasuk long dress , baju kurung , jubah , tops , skirt , scarves dan tudung.

Zaman sudah maju, semuanya hanya di hujung jari anda sahaja, tidak perlu risau untuk berebut memilih baju ataupun beratur nak bayar dekat kaunter kerana Butik muslimah LANAFIRA sedia membantu anda . 

LANAFIRA 
Cik akak dan cik abang , jangan risau, di sini saya sertakan busana trendy yang boleh di dapatkan di LANAFIRA antaranya adalah Mellisa Dress, Alana Kebaya dan Sofea Modern Perplum . Selain daripada trendy, busana disini juga
Mellisa Long Dress (Brown)
    



MELLISA DRESS 

Jubah mellisa antara busana yang laku teroks di LANAFIRA ni. Kelebihan Mellisa Dress ni material heavy moss crepe , Round neck, selesa dan tak panas , yang penting mesra wuduk dan sesuai untuk event dan casual . Saya suka dengan long dress ni sebab simple, colour yang ada semuanya cantik cantik belaka . 
Alana kebaya (Mint & Blue )


ALANA KEBAYA 


Kebaya wey, perempuan mana yang tak suka kebaya . Buat lelaki yang nak bawak girlfriend jumpa mak mertua tu, boleh lah beli kan untuk kekasih hati pengarang jantung , nampaklah aura gadis melayu terakhir dia nanti bila mengenakan Alana Kebaya ni.

Alana Kebaya ni pun salah satu busana jualan yang tinggi . Material yang di gunakan adalah Japanese cotton , V-neckline , mermaid cutting, nursing friendly , selesa dan tidak panas . Wuduk friendly juga okay (Hidden zip) . 
Sofea Modern Perplum  (Maroon Batik Klasik)


SOFEA MODERN PERPLUM

Perplum ni guys, zaman sekarang dah ramai yang guna semula , stylish kot ala ala saloma gituuuu . Perplum Sofea sangat selesa untuk di pakai oleh penggemar Perplum ia juga nampak bergaya dan sesuai untuk di gunakan dalam apa jua majlis . 


Inilah adalah antara busana yang terdapat di Butik muslimah LANAFIRA

"KENAPA ANDA PATUT MEMBELI BUSANA LANAFIRA?"


  • Busana yang ada di LANAFIRA ni semuanya BERKUALITI dan EKSLUSIF .
  • Anda kena dapatkan segera kerana busana yang ada no more restock .
  • Material Berkualiti , sesuai dengan cuaca di Malaysia .
  • Tukang jahit Malaysia yang berpengalaman .
  • Bukan borong dari Vietnam , China ataupun Indonesia . 
  • Harga Berpatutab dengan kualiti .
  • Kebanyakan design adalah wuduk dan nursing friendly . 
  • 100% Lady boss bumiputera (Owner)



Jika anda berminat , jom cuci mata dekat sini :

Ig @lanafiraofficial

Update !

LANAFIRA nak bagi percuma buku 99 Tips Fesyen Terkini ini. Apa yang anda akan dapat lepas baca buku ni? Click Here 

Tuesday, March 18, 2014

REVIEW : NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN



Yahooo , you know what ? i've got my "NATURACTOR COVER FACE MEIKO JAPAN" .Ini firstime aku review review Product bagai ni. So, lihat lah  betapa eksitednya diri ini ingin menjamah/memakai foundation dari Japan ini. Hahaha  . Okay tamatlah suda pembuka kata. Teheee :)

Let's Start With "Pembuka bicara " : Naturactor Cover Face 

PRODUCT DESCRIPTION
Menyediakan perlindungan yang baik untuk kulit. Ia tahan lama dan anda hanya perlu apply sedikit untuk mendapatkan kulit kelihatan sempurna. Sesuai untuk semua jenis kulit. Fragrance free. Special to make up artis and professional use
INGREDIENTS
Jojoba Oil - berkesan untuk merawat kulit kering atau membantu mewujudkan penampilan yang lebih muda buat mereka yang memiliki ageing skin. Also used for acne treatment.
Mica - offers a sheer look and feel to the skin that it is long lasting.
Tokoferol (Vitamin E) - antioksidan yang melindungi dan membaiki kulit anda.
 Untuk Pemilihan colour  "Naturactor Cover Face " nih, sememangnya agak sukar sebenarnya. So,  let make it easy. sila tengok gambar artis di bawah, dan bandingkan dengan kulit muka u'olls . kan senang.

Sedikit penerangan:
130 - Light color, membuat kulit pucat atau membosankan menjadi lebih cerah dan kelihatan lebih muda. Suitable for very fair skin tone. Khusus buat make up pengantin. Has pink undertone.
140 - Light in color but slightly deeper than the 130. Sesuai untuk nada kulit yang cerah. Has yellow undertone.
141 - Medium color and a natural skin color fit yet has translucent effect. Sesuai untuk nada kulit yang fair sebagai shading. Suitable for stage/studio makeup. Sesuai untuk nada kulit sederhana. Has pink undertone.
151 - Good coverage for face defects and shading. Sesuai untuk nada kulit melayu. Has yellow undertone.
171 - Hijau meneutralkan sebarang kemerahan pada muka anda, from broken blood vessels, blemishes irritation etc. Ia membantu menghalang kulit merah dan berkesan meliputi bintik-bintik merah yang ditinggalkan oleh jerawat.
 
 My Thought:
Okay, ini review dari wajah muram aku sendiri.  Sebenarnya aku jenis yang tidak suka pakai foundation punya orang , antara sebabnya ialah, bila aku pakai segala jenis foundation,  muka aku akan mengelupas, dan aku tidak suka pakai foundation yang melekit plus berminyak bila di tempek ke muka , dan paling aku tidak suka kalau foundation tu jenis susah mau sebati dengan muka kita kalau boleh aku lebih suka tidak pakai apa apa. *Jujur nih.

Tapi , ada tapinya dong. Jujur nih ar, jujur.  Bila aku pakai "Naturactor Cover Face Meiko Japan" nih, semua kedegilan untuk malas pakai foundation hilang serta merta. * cehh ayat. Betul nih, sebab lepas aku pakai "Naturactor Cover Face Meiko Japan" semua jerawat , jeragat, lingkaran gelap bawah mata dan blemishes dekat muka, akan hilang seribu kelip mata , tertutup halus.  betul betul nih, sila pecaya kata kata ku . *Serius hohohoho.  And "Naturactor Cover Face Meiko Japan" nih , langsung tidak melekit atau berminyak.  itu sebab lah i suka u'olls. and before aku terlupa, aku cadangkan anda pakai sponge lembab kalau mau apply, sebab kalau kita pakai sponge , sponge dapat meratakan lagi foundation yang kita pakai.


As u'olls can see. Gambar nih sebelum dan selepas aku apply "Naturactor Cover Face Meiko Japan"  nih. Sorry kalau kabur ka apa, pasal i guna fon samsung jerr. Hoho. Nampak x jerawat aku dekat pipi tu hilang dengan sekali imbas, *misteri. Kalau tidak nampak pun buat buat nampak seja, heee . Nih lah hasil dari pemakaian "Naturactor Cover Face Meiko Japan" .

I'm Totally in love with "Naturactor Cover Face Meiko Japan" . Jom tengok gambar gambar model yang tidak berbayar nih. Sediakan baldi ,sebelum termuntah. *Peribahasa baru tercipta. Wink Wink^^ . Ohh lupa wajah wajah di bawah , hanya menggunakan "Naturactor Cover Face Meiko Japan" + LipTint + Celak .

muka bajet budak baik

muka ala ala selfie gigi reben

Muka bajet eksited mak jemah

hah' nih muka minta penampor  buaya dari bomoh

muka berlagak ratu negara sedunia

hah' yang ini muko takdak perasaan. hahaha
Kbye.

UPDATE
ANTARA PERBEZAAN NATURACTOR COVER FACE CHINA&JEPUN, ORI&TIRUAN

 AWAS , TIRUAN !

........................................................................................................

 "Naturactor Cover Face Meiko Japan" totally one of the great foundation in the market. Kalau kamu berminat untuk cuba sendiri.
 (I'll suggest you to buy from @eleganceconsmetics because they do sells the original products from Japan with affordable price. The contact details were below.)

you can directly order from miss Zunita 

WhatsApp/sms : 0133986129
Instagram@elegancecosmetics
Twitter@naturactorcf



Kalau ingin saya review product anda.
Please do not hesitate to email me : 
shasha.yacob@yahoo.com

NotaKaki : Harap maaf atas penggunaan bahasa pasar. :')

Monday, March 17, 2014

Hadiah Berblog



Hai u'olls. hari ini baru berkesempatan untuk mengucapkan terima kasih kepada pemberi pemberi hadiah dekat aku, Hehehehehehe, So so Sorry kalau terlalu lalu lalu awal lambat up entri khas ini. Semua Hadiah atau barang Review ni aku up kan sekali dalam satu entri supaya , aku tidak terlupa untuk review one by one. Ohh lupa, hadiah/Barangreview nih aku terima dari bulan feb-mac lagi. Jadi disini aku mohon maaf atas kelambatan mengucapkan terima kasih . hehe. And aku mau selesaikan semua kerja yang tertunggak sebelum aku ke PLKN. hoho 

OKAY

 Yang ini "Naturactor Cover Face Meiko Japan" , dari miss Zunita , ini antara barang yang aku kena review . nantikan kemunculan entri pada esok hari. hewwww. Kalau boleh, jom le kome like page nyee. klik SINI.


 MY MINI CUPCAKE LIP BALM 
+
1 bottle of Crystal Repair Serum 
Benda Benda comel nih pula aku dapat hadiah dari Miss Ika sempena aku join "MINI GIVEAWAY WINNER: MY MINI CUPCAKE LIP BALM" . Terima kasih kak ika ,  lip balm tu sesuai sangat denga bibir merekah i. hehehe pluss benda nih comel.

Mohon maaf atas ke eksited tan muka i . hehehe. yang ini barang yang perlu di review CLINICELL, in syah allah dalam masa terdekat nih aku review. eh. hehe  Jangan lupa klik like page CLINICELL. tanda sokongan anda buat barngan buatan malaysia. hehe


Ni pula shawl, memang sudah lamaa gilaa dekat aku dari bulan februari lagi, dan baru hari ini aku terdetik hati mau berterima kasih kepada blogger ummi, kerana aku terpilih memenangi hadiah dari  teka teka dan aku sebagai pemenang bertuah la, kiranya. hehehe. sorry ummi ku yang tercinta. hehe


And lastly, nih aku menang hadiah sebab jadi best entri dekat Giveaway yang kak shida anjurkan. Sorry kak shida , saya lambat up kan entri. heee. sebenarnya , aku mau tunggu dapat hadiah baru up kan entri tapi lambat betul pakcik pejabat pos kol, and baru tadi lagi dia kol. So kena wait and see lah nanti. heee

Nota Mohon Maaf : Mohon maaf atas keterlambatan diri ini meng up kan entri khas sebegini. Dan sekali lagi Terima Kasih. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala