Showing posts with label tutorial. Show all posts
Showing posts with label tutorial. Show all posts

Tuesday, March 18, 2014

Kitar Semula #2: Cara Buat DIY Iphone Speaker



Ini lagi salah satu tips untuk kita berjimat or save bajet. Hehehehe. yang ini semua phone pun boleh . Kreatif , Cool and Simple . Cara Buat DIY Iphone Speaker mengunakan benda di atas tuh, dengan ini kita dapat lah kitar semula barang terbuang. *Pun boleh. hewhew .Belum cuba try test belum tahu, jadi apa tunggu lagi cuba lah. heww

Sunday, December 23, 2012

Cara Ping Busuk.org Terbaru

Assalamualaikum ?


   Hari ini aku FREE , Maknanya aku boleh Blogwalking macam zaman hang tua dulu kala. Dan hari ini aku mahu buat , kira macam tutorial lah bah jugak. Di sebabkan busuk.org buat laman rumah baru, Salah seorang pengomen tegar di blog aku Kak Ainaa menanyakan soalan yang tersebut. dia tanya macam mana ping entry di busuk.org kan. Keterangannya sila rujuk gambar dibawah.

Nampak "submit Artikel anda" itu . sila tekan untuk ping kan entri.


lepas tekan di atas tadi, akan keluar kotak ini, dan sila pingkan netri andan dalam kotak ini.

Lepas tuh, keluar macam gambar diatas nih, sila pilih category sendiri, dan tekan COMFIRM & SUBMIT

Dan akhirnya sekali, dia akn bagi result, jika semua ok ok ok . Maknanya anda terlah berjaya mengeping entri anda.

Tadaaa ! entri anda berada di Busuk.org



Nota kaki  : Tepuk tangan kalau status anda janda berjaya . Proses Bw bermulaaaa. Sekarang!


HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...