Showing posts with label Kitar Semula. Show all posts
Showing posts with label Kitar Semula. Show all posts

Sunday, April 20, 2014

Tips: Cara Cantikkan Computer Keyboard



Barang barang di atas boleh di dapati di Kedai kedai runcit yang berhampiran anda, Bukan sahaja mampu berjimat, tetapi keyboard anda akan bertambah comel. Jom Try sama sama.

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Monday, April 7, 2014

Kitar Semula #3 : Cara Kemaskan Wayar






Sila rujuk pada gambar. First Ambil kotak kasut sekolah adik adik korang yang ber taburan di dalam bilik dorang tu , then masukkan  sahaja semua wayar ke dalam kotak.  Kalau tiada lubang dekat kotak tu , Jangan risau, I still love you, Eh eh  Apa gunanya gunting di ruma. Hewhew.  Tak ke senangg gitu, kemas , simple , cool, dan semestinya Jimat sekali. Hehehe Selamat Mencuba Sayangg sayang kuu.


AutoPublish

Sorry , I dekat PLKN Sekarang ni

Tuesday, March 18, 2014

Kitar Semula #2: Cara Buat DIY Iphone Speaker



Ini lagi salah satu tips untuk kita berjimat or save bajet. Hehehehe. yang ini semua phone pun boleh . Kreatif , Cool and Simple . Cara Buat DIY Iphone Speaker mengunakan benda di atas tuh, dengan ini kita dapat lah kitar semula barang terbuang. *Pun boleh. hewhew .Belum cuba try test belum tahu, jadi apa tunggu lagi cuba lah. heww

Sunday, March 16, 2014

Kitar Semula #1 : Cara membuat Tempat simpan Handphone







Ini cara cara untuk kita berjimat, atau save bajet. Kitar Semula barang yang tidak guna adalah amalan yang kreatif, Hoho Simple And Cool.  Cara membuat Tempat simpan Handphone. Belum cuba belum tahu, then  apa tunggu lagi, cubalaa. hehehe

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...