Showing posts with label Petua. Show all posts
Showing posts with label Petua. Show all posts

Friday, June 6, 2014

Salam Jumaat #13 : Sunnah of Eating



Salam Jumaat.

AutoPublish
Sorry , I dekat PLKN Sekarang ni

Monday, April 28, 2014

Tips : When A Little Kid Asks Me


Bukan susah untuk jawab soalan dorang. tapi, kadang kadang soalan yang dorang tanya susah untuk di explain kan. *Hamboii . So , guna seja Tips nih. hahahahaha . Ikut sekali macam mana reaksi muka pakcik misai di atas nih. komfem semua budak budak kagum. Lol.


AutoPublish

Sorry, I dekat PLKN.

Saturday, April 26, 2014

Tips: Elakkan Motor Di Curi



Inilah kelebihan hantu mop, dapat mengelakan Motor atau barang barang di luar rumah di curi.Hehehe, Jom cuba, manalah tahu berkesan. Kbye. xoxo sasa


AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.



Monday, April 21, 2014

Tips: How To Clean a Blender



Mesti ramai yang suda tahu tip tips macam nih. Ini hanya untuk perkongsian pada yang belum tahu tentang cara cara ini sahaja. Cr to owner gambar :)

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Sunday, April 20, 2014

Tips: Cara Cantikkan Computer Keyboard



Barang barang di atas boleh di dapati di Kedai kedai runcit yang berhampiran anda, Bukan sahaja mampu berjimat, tetapi keyboard anda akan bertambah comel. Jom Try sama sama.

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Friday, April 18, 2014

Salam Jumaat #6 : Empat Amalan Ahli Syurga




Jangan Lupa Amalkan. In Syah Allah.


AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Sunday, April 13, 2014

Cara Makan Buah Oren



Potong buah oreng up and down, next open it gently, Okay Then eat Like a Boss! Heee


AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Saturday, March 15, 2014

Petua Elakkan Hati Wanita Bersedih





Petua Petua Ustaz Azhar Idrus semuanya simple dan bernas, tapi se simple simple petua atau ayat ayat ustaz azhar ini, semuanya susah untuk di lakukan. Contohnya Petua Elakkan Hati Wanita Bersedih, jawapannya "Hanya Lelaki Sejati yang mampu menjadi penawarnya" simple tapi susah. Right? Haha. okbye.

Monday, February 24, 2014

Dilarang Minum berdiri


air putih, kesihatan, tips, petua




Ternyata secara medik, dalam tubuh manusia terdapat penyaring Sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum belum 100% steril untuk diolah oleh tubuh. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer keranan tertutup. Air yang tidak disaring oleh sfringer langsung masuk ke kantung kemih, dapat menyebabkan penyakit kristal ginjal. 

SubhanAllah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bagi umatnya. 

Terapi air putih
1) minum 2 gelas setelah bangun tidur dapat membersihkan organ2 internal.
 2) minum segelas air, 30 minit sebelum makan dpt membantu fungsi seluruh pencernaan dan ginjal. 
3) minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah.
4) minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke dan serangan jantung.

Noted : banyak kelebihan juga kita minum air putih  ni, so mulai hari ini, jom minum air putih banyak banyak. hehehehehe

Cc: Facebook

Monday, February 17, 2014

Cara Rasulullah menjaga kesihatan diri

Assalamualaikum?


Zaman semakin berubah, dunia semakin maju dan mewah . Dengan perubahan zaman masa kini. jangan lah kita lupa pada sunnah Rasulullah SAW .Dari mana juga kita datang ,miskin kaya sama sahaja. Mari lah kita hidupkan sunnah rasul, tidak kira banyak atau sikit .

Entri aku hari ini , hanya untuk peringatan kita semua yang sering lupa dengan perubahan semasa. Zaman memang berubah, tapi kita jangan lah ubahkan zaman kepada yang negatif. Kesihatan diri juga harus kita jaga, Ini adalah antara cara Rasulullah SAW menjaga kesihatan diri dari pelbagai aspek, bukan hanya dengan makan ubat yang di beri dari makcik hospital.

Amalkan lah cara ini sebaik mungkin. Tidak berdosa pun kalau di amalkan . muhasabah diri Dipagi hari yang indah ini. Bersyukurlah diberi kesempatan untuk menghembuskan nafas di bumi ini. :)

Noted : perubahan zaman dan kesihatan .

Saturday, February 15, 2014

Tips untuk hidup bahagia

Assalamualaikum?


     Tips untuk bahagia adalah  Membahagiakan orang lain . Kalau ada rezeki sikit sikit tu kongsi kongsi lah dengan orang lain. even orang yang tidak kita kenal pun.
    Ada satu hari tu, aku mau beli icecream satu ketul seja bha di kedai , tapi panjang betul barisan mau bayar dekat kaunter, tiba tiba ada seorang pakcik yang baik hati lagi berbudiman ini berkata kepada aku yang dia ingin membayar icecream yang berada di tangan ku ini . Mungkin dia nampak aku macam mau cepat cepat kan. Mula mula aku tidak mau, tapi dia kata tidak apa , apa boleh buat, orang memberi , takkan mau tolak kan? hewhew
     Oleh itu, Kalau ada rezeki yang lebih, apa salahnya di bahagi kan kepada orang lain, mana lah kita tau kalau rezeki yang kita kongsi akan ada hikmah disebaliknya. kannn? Lepas seja aku kena belanja tu, berbahagia hati aku sekejap. Mudahmudahan murah rezeki dia.

Noted : TerimaKasih pakcik yang baik hati. moga murah rezeki