Showing posts with label Ilmu Perkongsian. Show all posts
Showing posts with label Ilmu Perkongsian. Show all posts

Friday, May 2, 2014

Salam Jumaat #8 :Seluar Senteng Sunnah Nabi?




Banyak aku nampak  post post di facebook pasal Seluar Senteng nih. So tanpa keliru mengelirukan. Kalau pakai seluar nih boleh, cuma ia bukan sunnah nabi. jangan salah tafsir :)

AutoPublish

Sorry, I dekat PLKN Sekarang nih.

Monday, April 21, 2014

Tips: How To Clean a Blender



Mesti ramai yang suda tahu tip tips macam nih. Ini hanya untuk perkongsian pada yang belum tahu tentang cara cara ini sahaja. Cr to owner gambar :)

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Saturday, April 5, 2014

Saturday, March 22, 2014

Anda Faham cerita ini?



Anda Faham cerita ini?
Kisah Benar Zaman sekarang
Niat bukan untuk menyindir,
Paham paham sendiri lah. hehe .

Sunday, March 16, 2014

Kitar Semula #1 : Cara membuat Tempat simpan Handphone







Ini cara cara untuk kita berjimat, atau save bajet. Kitar Semula barang yang tidak guna adalah amalan yang kreatif, Hoho Simple And Cool.  Cara membuat Tempat simpan Handphone. Belum cuba belum tahu, then  apa tunggu lagi, cubalaa. hehehe

Saturday, March 15, 2014

Petua Elakkan Hati Wanita Bersedih





Petua Petua Ustaz Azhar Idrus semuanya simple dan bernas, tapi se simple simple petua atau ayat ayat ustaz azhar ini, semuanya susah untuk di lakukan. Contohnya Petua Elakkan Hati Wanita Bersedih, jawapannya "Hanya Lelaki Sejati yang mampu menjadi penawarnya" simple tapi susah. Right? Haha. okbye.

Friday, March 7, 2014

Friday, February 28, 2014

Monday, February 24, 2014

Dilarang Minum berdiri


air putih, kesihatan, tips, petua




Ternyata secara medik, dalam tubuh manusia terdapat penyaring Sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum belum 100% steril untuk diolah oleh tubuh. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer keranan tertutup. Air yang tidak disaring oleh sfringer langsung masuk ke kantung kemih, dapat menyebabkan penyakit kristal ginjal. 

SubhanAllah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bagi umatnya. 

Terapi air putih
1) minum 2 gelas setelah bangun tidur dapat membersihkan organ2 internal.
 2) minum segelas air, 30 minit sebelum makan dpt membantu fungsi seluruh pencernaan dan ginjal. 
3) minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah.
4) minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke dan serangan jantung.

Noted : banyak kelebihan juga kita minum air putih  ni, so mulai hari ini, jom minum air putih banyak banyak. hehehehehe

Cc: Facebook

Tuesday, February 11, 2014

Tanda-tanda Ada Jin dalam Badan

Assalamualaikum?


    Tadi jalan jalan dekat facebook, terjumpalah satu artikel yang share oleh orang tentang "Tanda-tanda Ada Jin dalam Badan" . Jom baca .

"
SOALAN OLEH S:
Boleh ana buat appointment dengan anta?
Ana selalu follow blog anta, dan ana thiqah dengan anta.

Jadi ana rasa nak bertanya kepada anta tentang simptom-simptom yang menandakan ada jin dalam badan.
ABU ZULFIQAR MENULIS:
Appointment yang bagaimana tu tuan?
Terima kasih kerana ada membaca blog saya.

Antara tanda2nya :

DALAM KEADAAN JAGA
- Selalu ternampak makhluk halus ataupun lintasannya.
- Selalu berasa seperti diperhati oleh sesuatu.
- Selalu terdengar bisikan/ suara/ hela nafas
- Selalu ada pergerakan dalam badan.
- Ada penyakit yang tak ada penjelasan mengikut kajian sains.
- Selalu sakit kepala.
- Selalu sesak nafas
- Selalu cepat marah
- Berasa marah / benci kepada seseorang tetapi tak pasti atas sebab apa, hanya berasa marah sahaja akan dia.
- Ada kesan-kesan cakar/ lebam pada tubuh.
- Selalu berasa ketakutan.

KETIKA TERTIDUR
- Kerap terjaga.
- Selalu susah hendak tidur
- Bercakap/ berjalan dalam tidur
- Selalu mimpi lihat binatang-binatang buas dan berbisa.
- Selalu mimpi kanak-kanak
- Selalu mimpi bersetubuh dengan seseorang.
- Selalu mimpi lemas/ banjir

Sekiranya ada banyak daripada ciri-ciri di atas, besar kemungkinan ada jin yang mengganggu.

WA."


Sunday, February 9, 2014

Bahaya Tidur Dalam Keadaan Lampu Menyala

Assalamualaikum?

UntuK perkongsian kita bersama. Sila klik untuk membaca.

Klik untuk tumbesaran
Credit  to the owner *Sorrylupa

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala