Showing posts with label sekolah. Show all posts
Showing posts with label sekolah. Show all posts

Tuesday, April 8, 2014

Bila Pelajar Berbaik Hati Dengan Cikgu



Niat bukan untuk kurang ajar, Tetapi, kami sekelas tidak sampai hati ingin melihat cikgu cikgu kami yang tercinta penat mengajar . Heee . Bukan student lah kalau takpernah buat. Lol.

Thursday, March 20, 2014

Spm : Bill Gates + Love Mom


billgates, love mom, spm

Hanya mampu publish 8Kredit dan 1D sahaja *sorryTidakmaushowoffcewahh .Okay ini hasil usaha aku, so aku telah pun terima hakikat  keputusan ini pada jam 5 PM. hahahahaha, Sorry dan Terima kasih Allah+Mama+bapa+kakak+abang+cikgu+Kawan+Blogger . Eh dan Internet juga. hehehehehe. Dan terima Kasih Kepada Kaka Ashraff sebab bagi kata kata nih dengan adik dia, dan adik dia pun kongsi dengan kami, jadi bersemangat aku sikit.  kami cuma insan biasa *ceh ayatt. hahaha. Dan Ini Baru permulaan.

And Mama Bagi Kata kata semnagat tadi :
"Tidak Apalah dik, ini baru permualaan , yang penting pointer kau nanti di uitm . Kau sudah berusaha jugakan jadi jangan pikir betul spm nih, yang penting jangan lupa allah"

Thanks Mama, ayat ini akan sentiasa ku simpan di dalam blog yang usang ini sebagai kata kata hikmat." I love yaa Maa"

So , no more , amacam result spm? . sekarang tumpukan uitm + plkn. hahahaha .sekarang wa pegi kenduri dulu, nanti malam Bw. Kbye.

Sunday, March 2, 2014

Don't Correct Your Teacher How To Pronounce Your Name


lawak
gambar hiasan

"Don't Correct Your Teacher How To Pronounce Your Name "



Tengok video nih, teringat pula cikgu cikgu di sekolah yang selalu salah sebut nama kami, kadang kadang salah orang lagi. tapi bukan lah bah garang tahap gaban  macam cikgu di atas nih, hahahahaha. Video ini adalah sekadar hiburan semata mata.

Bersyukurlah wahai rakyat malaysia, sebab aku belum pernah lagi merasa atau melihat wujudnya seorang cikgu macam nih disini. kalau ada , malu aku lima minit.

NotaKaki: Hargailah cikgu anda. :))

Tuesday, May 21, 2013

Terima keputusan.

Assalamualaikum?

       Hari ini, aku dengan secara tiba tiba rajin mendatangkan diri ke sekolah dengan alasan aku mau tau berapa markah exam aku yang hari tuh seja, pasal aku tau mesti cikgu datang kelas x mengajar punya. Aku target sekarang nih, mesti lulus BM dengan Sejarah lah. sebab , kalau lulus semua pun kalau sejarah atau Bahasa melayu tu gagal , sama juga cerita dia, gagal is gagal. So , Setibanya cikgu cikgu aku yang berhati suci lagi murni itu ke kelas, kami pun mengekori beliau dari belakang. *okay ini tipu .
     Dengan muka yang tidak tahu malunya tambah tambah dengan ekisted gilak, kami pun tanya apa keputusan yang kami dapat, tengok punya tengok punya tengok lagi. sila tunggu selepas cuti, nescaya keputusan akan berada di tangan kamu. T______T . Hati hancur berderai. The End.


ahhh, Apa? tunggu lepas sikula. cilaka.


Nota kaki : Sebenarnya, cerita di atas adalah rekaan semata mata untuk megisi blog yang cantik lagi bersih ini. :D

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala