Saturday, November 24, 2012

Buku Jalanan

Hi sekalian pembaca ,


   Hari ini entri aku bertajuk "Buku Jalanan". Buku jalanan Terilham daripada program buku jalanan Shah Alam. Buku jalanan adalah berkonsepkan baca buku ala santai. Banyak tempat yang membuat program buku jalanan ini , termasuklah di Kota Kinabalu. Baca lebih lanjut di gambar ini, bagi yang menetap di KK , boleh lah join buku jalanan ini. 


Beginilah gambaran pembaca buku jalanan









   Disini, terdapat berbagai jenis buku untuk dibaca, program buku jalanan ini di adakan adalah untuk menarik minat semua generasi muda dan tua untuk turut sekali membaca . Buku jalanan juga membantu untuk mengisi masa lapang anda dengan mengisi ilmu atau mencerdaskan minda. Disini juga terdapat berbagai jenis novel yang sesuai dengan remaja kini.
    Disini banyak koleksi buku buku yang menarik, kebanyakkan penulis buku dari warga blogger juga.





   Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli buku buku di atas , bolehlah PM saya Di  Fb shashayacob :D


My peberet book , thumbs up
Gambar kredit kepada :




Nota : Jom tambah ilmu dengan membaca buku .



31 comments:

nik ros said...

bagus ni.menarik jea :)

Sa Michaisi said...

Huuu aloooh, kat Kedah tado lagi. Alahai . Okay jugak gitu . Baru tambah minat sikit untuk baca especially wa yang malas nak baca buku. Heheh

fandyz said...

Wah.. bestnya tapi lagi baik sediakan kerusi.. sian tengok sume mengangkung.. :)

PinkUmmi said...

membaca jambatan ilmu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

alahai kat KK ker.. huuu.......
kalau kat KL, dh lama serbu.

taufikmaria said...

hai dear, hadiah da smpai :)
http://taufikmaria.blogspot.com/2012/11/tq-la-mak-cik-superman-terbaik.html

CikMunBlogger said...

hehe , best nye dapat tgk buku byk mcam nie :D

Cik.blogger said...

wah...mcm menarik je tu hehehe

miszfazierra said...

budaya membaca budaya kita. yey!

boni kacak said...

owh..ada juga penuli dari kalangan blogger ye?? menarik tu

shidaR said...

wahh buku ngeri tu mcm best jerh sha..

fae jamal said...

bagus jugak ada program mcm ni. menarik minat org membaca :)

QasehnyaRania said...

Menarik ni..

Si Matatajam said...

Bestnya kalau kat Langkawi pun ada wat camni...

mama aryan said...

salam shasha..
terima kasih follow akak ye
seronok juga program nih..akak dah lama juga tak membeli buku

Cik Pensil said...

wah2 :D

Shasha Yacob said...

mari lah beli satu , sementara stok masi ada :D

cweet pinky said...

menarik tapi err , CP malas membaca , even novel pown :P

Maria Menado~ said...

follow sini :)

eh, macam scary je buku tu... hehe. pernah bace buku PECAH By khairulnizam.. hehe. best! nak kuar filem taun depan katanya.~

syaizzalkiz said...

Saya pun sama pernah baca buku PECAH je..tapi memang best karya KhairulNizam nih..

hainom OKje said...

Bagus ni.... selain ala ala santai.....nk jual pun tak guna modal byk....tak yah ada shelf...lkan Shasha....

Shasha Yacob said...

hihi, best kan.

Shasha Yacob said...

yes, betu betul kak okje :)

Suara Hati said...

bila ni? tak tahu pulak sy ..hihi
slow..:D

hazwan hairy said...

wah ada buat event ni ea..stahu sya ada sorg blogger buat juga..cik suzlin klo xslp..ehhe

TiranaAduka said...

rajinnya!keep it up!

AQu Mad said...

kang rabun mata kalau baca buku lelama sangat.. hehe

IntaNBerliaN said...

banyaknya buku... bagus jika kita rajin membaca ni

Cik Nur said...

ada tak novel kasihku abadi..?
dah lama nur cari novel ni...

Shasha Yacob said...

sorry , tiada disni, tapi cuba carik dekat sini

http://femilleaboutique.blogspot.com/2011/01/sale-sinopsis-novel-part-5.html

N.Aima K said...

salam ziarah!!..hmm ada pernah tengok ms pg twtup bazaar kk..tp susah mau belek2 sbb bawa anak..suka sngt kacau..huhuhuhu nsb x koyak buku :(

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...