Thursday, November 22, 2012

Gua Main Belasah

Hi reader,

   Hari ini hari dimana aku telah menyiapkan first doodle yang telah aku hempas pulas membuatnya. Dengan bantuan Cik SM ,Telima tasi gua ucapkan. Aku telah menyiapkan satu tugasan yang selalu warga warga blog buat. 
       Antara sebab aku membuat doodle di saat ini, disebabkan kejelesan menengok warga warga yang lain pandai membuat doodle yang ke agak kan comel dan mengelikan hati, daripada hari itu , dengan kejelesan yang membara , aku pun membuat doodle aku tersendiri. Walaupun pun lukisan Doodle ini agak ke budak tadika an  dan aku to warna ke agak kan terang , ada aku kesah, hoho. Jom tengok untuk mengosok mata.







Hanya Dua sahaja doodle yang dapat disiapkan , selepas menhempas pulas hentak kepala goyang inul dan angkat angkat kening bak ziana zain. Dan ini lah kejadiannya. sorry kalau sakit mata melihat, sebab gua main belasah saja.

Nota : Sila bagi sedikit nasihat untuk mengubah doodle ini lebih menarik. hewhew :3

33 comments:

Detective Fiqa said...

alahaiii. comell lah tu. belasah2. comell tu. saje je nak rendah diri tu :P hehehehe

Sa Michaisi said...

Bapak ahhhhhh ! Lawa seh . Jeles wa. Yang pray for gaza tu paling wa suka. Ekekeke *bukan perli kay tapi puji . Keep it up doh . Taniah beb :B .. rasanya cara nak melukis, wa nak kena belajar kat lu dah ahh. Boleh sifu ?

Emas Putih said...

cantik :)

محمد رازيق said...

cantik kreatif

Shasha Yacob said...

harap maaf, jangan mahu memerli disini. please. hihi

D i n said...

untung la pandai buat doodle hehehe

miszfazierra said...

cantik plus comel. ni boleh request doodle mcm ni. hehe =3

Shasha Yacob said...

hihi, Boleh kalau sanggup tengok doodle yang sebegini rupa. hihi

PinkUmmi said...

shomel

PinkUmmi said...

done nestum

hainom OKje said...

Cantiklah tu....he..he... kalau OKje buat lagi hancus!!!

Jna marcello said...

wahh da hebat skrng..pasni bole buat tok Na yeayyyyyyyyyyy ;D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa tahniah awak.. ada kemajuan. compare dgn saya. haaaa

Cik.blogger said...

pray for gaza....^^ comei

shar90 said...

knape kaki blog je yg layan doodle?
kaki fb xlayan plak... mesteri sungguh... ekekee

dya bunga said...

cantiklah..kalau dya buat xsecantik ni

Shasha Yacob said...

kalau Na mahu, gua setel saja . haha

Shasha Yacob said...

haha, compare yerk.

Shasha Yacob said...

hewhew , wa tidak tahu pulak fb layan encik doodle.

-meeSUPERGIRL- said...

dah comel sgt tu.. Percubaan yg baik. . Kalau awk nk lg puas hati, awk lukis dkat krtas then snap guna fon ke ap pstu lukis ikut garisan je.. Hehe

Mia Liana said...

wahhhh ada bakat ni.... ;)

Maria Menado~ said...

eh, dah comel sangat dah tu.. hehe :)

Shasha Yacob said...

wah, boleh pulak macam tuh, nanti gua try.

Wak Gelas™ said...

belasah pon chomeyy tuu.. ehhHHE

boni kacak said...

comel tu..hehehe

nik ros said...

sis langsung la tak pandai buat doodle. tak kreatif..hehe

C'Jai said...

dah boleh wat doodle..boleh la perturunkan ilmu sket...minat jg nak wat doodle nih..ada tutorial?...:)

Shasha Yacob said...

nanti I buat tutorial khas untuk you :D

Shasha Yacob said...

cuba jenguk disini, tuto untuk lukis doodle

http://merepekgila.blogspot.com/2012/11/cara-lukis-guna-paint-tool-sai.html

shidaR said...

tantek sha hehee :D

QasehnyaRania said...

Ok la tu..janji ada kan..
Blaja lagi k dari dorang2 yg terer :)
good luck

Si Matatajam said...

Not bad dear..well done..

IntaNBerliaN said...

ok je.. comel :-)

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...