Sunday, March 9, 2014

#PrayForMH370 : Jangan Berlagak Pakar

Assalamualaikum?

 #PrayForMH370 #PrayForMalaysianairlines #MalaysiaAirlines
Hari ini aku buka twitter, buka, facebook, buka website berkenaan MH370 ini. Banyak yang aku baca menyampaikan berita berita palsu. Tolonglah wahai rakyat rakyat yang prihatin, jangan sebarkan berita palsu, cuba fikir sikit perasaan orang lain. Dan wahai rakyat prihatin, janganlah marah dengan kelambatan update isu isu macam ini. sila baca di bawah nih

I'm totally agree with this . Read .


11 comments:

  1. org yg tak tau pape lg byk buat pandai2 tau.. haishh.. pening dok bace kat fb n twitter.. sume mcm pro.. hurmm.. doakan yg terbaik je.. perkare nie memg rumit.. setuju dgn statement tu..

    ReplyDelete
  2. demi mengejar trafik, ramai share perkara yg tidak sahih... menyedihkan.

    ReplyDelete
  3. mengharapkann keajaibann akan berlaku. Moga semuanya berada dalam lindunganNya.

    ReplyDelete
  4. adik. akak mintak maaf. sesangat. sebab mungkin dalam masa terdekat ni akak tak dpt post ape ape sampai 15/4 gitu. akak dah nak final. jd tak sempat nak on berbagai. kalau akak ade terluang masa. Inshaa Allah akak post sambungan cite PLKN tu tau. im sorry :( hmmm

    _kakDf_

    ReplyDelete
  5. @Anonymous xapa lah kak. take your time . hee, lagi pun plkn lama lagi :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum sha. sama2 lah kita doakan yang terbaik buat mereka semua. Semoga Allah permudahkan urusan pihak kerajaan mencari mh370. in shaa Allah

    ReplyDelete
  7. sokong :), selagi takda bukti, jangan buat andaian sendiri. \m/ pray for mh370

    ReplyDelete
  8. Salam Shasha,

    Kalau tak tahu lebih baik kita berdiam diri daripada menabur fitnah. Kasihan pada ahli keluarga yang menunggu dengan debaran akan nasib mereka yang berada di dalam pesawat. Kita yang takda kaitan pun rasa sedih, inikan pulak mereka yang harus melalui pengalaman begini.

    ReplyDelete
  9. Faham Shasha...okje faham hehe....betullah Shasha...mereka ni ingat senang ke apa kerja mencari ni...cer suruh mereka yg cari 10 tahun lagi tak tentu dapat jumpa agaknya....

    ReplyDelete
  10. org yg sebar fitnah ni memang takda hati perut.. kesian la ahli keluarga mangsa.

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala