Wednesday, February 19, 2014

Erra Fazira Kini Keseorangan – Sah Bercerai

Assalamualaikum?

Kalau sudah tiada jodoh, apa yang mau di katakan lagi. begitu juga artis yang dikenali ramai Erra Fazira Kini di Sah kan Bercerai dengan Engku Emran.  Jom baca kisah mereka yang aku copy nih.

"Masih lagi bercerita mengenai penceraian Erra Fazira dan Engku Emran. Hasil perkahwinan, mereka berdua telah dikurniakan seorang anak perempuan iaitu Engku Aleesya yang kini berusia 5 tahun. Berdasarkan persetujuan bersama, Engku Emran diberi hak penjagaan sepenuhnya anak mereka. Manakala Erra Fazira selaku ibu diberikan hak lawatan dan bermalam selain cuti sekolah dan hari perayaan. Keputusan ini dibuat tanpa sebarang pertikaian.
erra fazira, Engku Emran, bercerai
Untuk makluman, Erra Fazira dan Engku Emran telah pun berkahwin pada Oktober 2007. Hari ini, lafaz cerai telah dilakukan oleh Engku Emran di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam kira-kira jam 12.50 tengah hari. Erra kelihatan tenang ketika lafaz cerai talak satu dilakukan sementara Engku Emran pula nampak sebak. Erra telah hadir dengan bertopeng muka ke mahkamah ditemani rakan baiknya, Umie Aida dan Erma Fatima.
erra fazira, engku emran , bercerai
Erra menjelaskan yang permohonan cerai dibuatnya selepas hubungan mereka sudah tiada lagi persefahaman selain tidak tinggal bersama sejak setahun lalu. Erra juga tidak menuntut sebarang nafkah daripada suaminya. Kata Erra yang dipetik menerusi Mstar Online:-
Penceraian ini berlaku secara baik dan Alhamdulillah semuanya selesai
erra fazira, bercerai
Kalau sudah tertulis jodoh sampai ke sini saja, apa lagi yang mampu kita lakukan? Semoga tanggungjawab selaku ibu dan bapa kepada Engku Aleesya tidak akan diabaikan oleh Erra dan Engku Emran. Sama-samalah kita doakan yang terbaik buat mereka. Takziah atas penceraian ini. Hanya mereka yang tahu apa yang terbaik."

Noted : Jodoh , ajal maut ditangan tuhan. kita tidak boleh mempertukaikan. 

1 comment:

  1. sian dgn aleesya.
    kita doakan yg terbaik. myb ada hikmah

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala