Monday, December 10, 2012

Lemah Matematik ? Makanlah Coklat.

Assalamualaikum?

gambar dirompak dari encik google.

  Tiba tiba hari ini mood baca majalah Remix . Skodeng punya skodeng, ternampaklah satu tajuk yang membuatkan diri ini begitu gembira, iaitu "Lemah Matematik ? Makanlah Coklat" . Ayat dalam majalah pun ringkas dan padat, jadi rajinlah aku baca semua. 
   Bagi yang kurang dalam pelajaran kira mengira ini. mohon cuba tips ini , in syah allah berkesan. Dalam Kajian oleh sekumpulan penyelidik dari universiti Northumbria mendapati bahawasanya mereka yang memakan coklat mempunyai kemampuan otak yang lebih cekap dalam menjalanankan pengiraan.
    Kajian yang diketuai oleh Prof. David Kennedy itu melibatkan 30 orang responden . mereka diminta menyelesaikan tugasan tapi sebelum tu mereka diberikan menuman coklat panas. Hasilnya , responden berjaya menyelesaikan tugasan dengan cepat dan tepat . Ini adalah salah satu bukti yang menyatakan coklat dapat mengatasi masalah lemah dapat pelajaran kira kira.


Nota kaki : ini hanya untuk yang lemah matematik, jadi kepada yang malas itu , kamu makan banyak banyak pun tidak ada kejadian di situ. yang penting rajin dan ada minat.

34 comments:

Anak Kampung said...

tapi iman xsuke coklat la..

fandyz said...

hmm.. kalau macam tu peksa math nanti mintak gov supply coklat banyak2.. tak yah la nak bagi netbook sorang satu :P

Mimie said...

suke mkn coklat...

nik ros said...

sis suka coklat tapi tak suka math..add math lagi la bosan..huhuhu

Miss Zahirah said...

coklat? my fav tu.. ^,^

Kasih Salina said...

bestnya coklat..akak & ank2 suka mkn coklat..

Misz Fazie said...

haha baguslah lepas ni nak ketuk dia suruh beli cokelat bebanyak untuk kite. hewhew :3

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

coklat sedap hehe...

Tihara said...

as salam

akak ske coklat tp tk bape gheti jugak maths..hikhik :)

aku HaniAsyira said...

habislah duit asyik beli coklat je..

Si Matatajam said...

Akak mmg suka mkn coklat...

shar90 said...

bg yg malas tu mkn kulit kayu koko pon xkan blh selesai math... hee ^^

TiranaAduka said...

coklat suka la sgt..kalau nak bijak math buat latihan dgn kerap..hehehe dulu la ta buat gitu. Bru leh terer mathlab.hehe

hazwan hairy said...

suka mkn coklat cadbury...n suka math sbb tu stdy engineering :p

-meeSUPERGIRL- said...

wah . tak tahu pulak .. patut la org kaya cepat kaya . pndai bsness . sb tiap mlm mnum hot choc .

luqman zakaria said...

sy jarang makan cokelat patut ler dulu repeat math! :P heheh..

RuMaH TuA said...

Coklat best!
(mcm tak berkaitan)
Hee~~`

(^__^)y

Moga Allah kasih.

✿A I N A A✿ said...

ena ni memang suka maths pun.. tapi ni baru first time dengar mkn/ minum cokolat boleh dapat selesaikan mslh maths.. maybe, cokolat ni ni beri ransangan pd otak...

نورعيم said...

ni awk amek add maths tak dik? sila makan cokelat byk2 tau. hihi.

D i n said...

din lemah matematik gak ehehe :D

sa mic said...

Matematik ? Hahahahaha i hate this .__. tapi demi PMR , terpaksa suka . Tengakyu untuk tips, kihkih

N.Aima K said...

erk ok nampak sangatlah saya ni malas masa sekolah dulu kah3x

Leeza dayasari [santai leeza] said...

serius ni.. kena makan ni.. haaaaa

Hazmin Hamudin said...

Hehe.. kalau dah memang malas nak ulangkaji matematik makan la coklat selori pun memang tak dapat nak jawab jugakkan.

syiela said...

coklat fav akak tu hehehe

Myra Jay said...

Love Coklat so much... patutla pandai Matematik.. huhuuu heheeee :)

dya bunga said...

dya sgt suka mkn coklat..kalau mkn coklat bru dya blh mengira.haha

IntaNBerliaN said...

betoi tu... kne rajin gak sbnarnya.. mls be;ajar xguna gak..

IntaNBerliaN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
shidaR said...

yg akak tau mkn coklat tuk tenaga ade lah heheee^^

hnahdy said...

wah.. betol ni? bagus2

Remy hazza said...

chocolate memberi tenaga segera......
mungkin ada logiknya sebab dapat extra tenaga utk berfikir...

Shiyda Aqma said...

ehh yeke ni ? suka sgt makan coklat ! ^^

hainom OKje said...

Nak suruh anak2 OKje makan coklat!