Wednesday, December 26, 2012

#Wordless Wednesday #5 / Kubur masing masing

Assalamualaikum?


   Peringatan di Petang hari. banyak manusia yang cakap, " woii kubur masing masing erk " .  Yala kubur memang masing masing, tapi sebelum cakap kubur masing masing, ingat dulu siapa yang mandikan jenazah kau, pakaikan kau kafan, siapa yang baca yassin untuk kau nanti. #Justsaying.

Nota kaki : maaf ayat macam mau bawa bergaduh saja. 

31 comments:

intanfirdaus247 said...

entry terbaik !!betol tu shasha..

-meeSUPERGIRL- said...

elok la bg ayat neh dkat budak2 mulot puaka yg suka sound org ckp mcm tuu .. nt dah mati mandi , kafan , masuk kubur sendiri . tu pun kalau boleh la . haha

aQu Mad said...

Azab kubur masing masing..hehe

taty nadiah said...

lawalah ayat. ^^

CikMunBlogger said...

haha , betul tuuu . ehh btw , cantik doodle . sebijik sama macam gmbar :D terpegunnn . hehe

CikMunBlogger said...

haha , betul tuuu . ehh btw , cantik doodle . sebijik sama macam gmbar :D terpegunnn . hehe

Misz Fazie said...

hidup ni jangan nak bongkak sangatlah kan.

nik ros said...

setuju sgt. berlagak tol org yg cakap mcm tu kan.

Budak Kampung said...

dear..setuju sesgt la..nk sgt kubur masing2 amik kaw buat keje smua sndrk

✿A I N A A✿ said...

setuju sgt2.... selalu org balas dengan kata2 "kubur masing2" ni bila kita bg nasihat kat seseorang tu...

pazil said...

kubur masing-masing. tapi asap dari kubur lu ganggu kubur gua.

erk. boleh ke sound direct macam tu? :D

نورعيم said...

dan satu lg jgn lupa brapa rmai yg masukkn jenazah tu dlm kubur.

renung2 kan :)

Detective Fiqa said...

manusia memang suka berkata ikut kepala hotak dia sendiri hehehe :P peace ^^V

hazwan hairy said...

haa betul setuju! takut lak bila ckp psl kubur..hehe

kiki suka susu said...

Betul, tu nanti kalau dia mati, jangan ziarah kubur dia langsung.

miz ruha said...

betul... orang lain yang akan uruskan kita bila kita meninggal nanti...
nice sharing... ^_^

Azlan Strider said...

betul tu..kang kalau kain kapan tak cukup nak balut badan sape nak kena beli??orang lain jugak kan???hehe..nice one.. :D

Regards,
-Strider-

SM said...

haha setuju . Kadang-kadang orang cakap main lepas aje, huhu ..bila dah mati , haa siapa yang nak tolong mandikan semua tu ?! bangun semula then mandi , kendian masuk lubang sendiri, getuew..lah kot,kihkih

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bila berkata-kata kena fikir .. bukan main lepas.

Ayie Abas said...

peringatan yg baik shasha...:)

ayie x kan sesekali cakap kubur masing2 tu...bahasa tu mcm cakap org sombong jer kan...

hainom OKje said...

ha..ha... Yelahkan Shasha....so janganlah senang-senang nak cakap kubur masing-masing sebab kita akhirnya akan menyusahkan mereka jugak bila mati.....

ANNA MARIANA said...

amboi, lasernya mulut dia ek kata lagu 2..

shidaR said...

mndalam mksud tu :)

ELFarahin said...

Segmen Segmen Lagi!! Jom JOIN :) http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/segmen-loike-fbpage-bertubi-tubi.html

QasehnyaRania said...

a`aa. betul tu..tenq dik share

adik ditag jom selesaikan..semoga selpas ni ciksu lebih mengenali kamu..

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

terima kasih ;D

Shiyda Aqma said...

betul tu , jgn sesedap mulut je cakap kubur masing2 . :)

dya bunga said...

btl tu

kay_are said...

tak pernah lagi dengar orang sebut ayat macam tu.. dalam tv tu banyak r dengar..

Kesuma Angsana said...

tq ingat mengingatkan dear

boni kacak said...

betul tu..saya setuju sangat2..hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

manusia mmg ckp ikut dan jer kalau xblh nk terima nasihat org

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...