Saturday, December 22, 2012

Bila Budak belajar berdiri

Assalamulalikum ?

  Kemarin sampailah ke hari ini aku tidak tidur, Hoho bangga aku shikit, membuat  kerja sana sini yang belum selesai, aku dengan senang hatinya berlari meng onlinekan diri selepas tugasan telah siap di buat. nampak kelainan ayat di situ.
   Tadi ada Mandi badak di sini, eh entah macam mana mahu ejaa tuh benda. Mandi badak nih kamu tau juga bah kan. Jadi dengan bosannya aku tiada kerja ingin di buat , dengan kerelaan hati aku pun bermain dengan sang budak yang di beri nama ariff aidil. bbudak 1 tahun yang bersemangat untuk berdiri tanpa disokong oleh benda benda disekelili dia. jom terjah satu persatu gambar adek manis :)





Maaf Kabur, mula mula dia cuba untu berdiri.









Cuba untuk berdiri setengah badan.








Hampir ke tengah badan sudah.










Ini adalah  impiannya untuk kepuncak gunung.









Dengan semangat ariff membuka mulut demgan berkata woaaaa.









eh , baru perasan I kena gambar. Hampir dapat berdiri sudah.











Dan akhirnya . yeah ! dapat sudah saya berdiri. ahaks :)











Eh , control shikit. Hahaha







   Dan akhirnya , tidak sampai setengah jam dia cuba berdiri sampai kepuncak. itu lah semangat seorang budak budak umur setahun. okeng lah. aku akhiri entri kali ini, dengan ucapan babaii.



Nota kaki : berusahalah sehinggah dapat apa yang dihajati. besok last sudah ke busy an melanda. publish jam 6.00 pagi . nanti malam nih aku terjah anda semua okeng

19 comments:

  1. comel jea dia.seronok dapat berdiri yea..hehe

    ReplyDelete
  2. berjaya berdiri... tahniah, ariff... ^_^

    ReplyDelete
  3. alolololo... comelnyaaaaaaaaa...... teringat ena kat anak buah ena berada di new zealand skrg.. tak sabar nak tengok dia berjalan terkedek2.. hehehe

    ReplyDelete
  4. nak tanya, macam mana sis ping entry2 busuk.org tu???

    ReplyDelete
  5. alolo comelnyaa. teringat anak buah hari tu dia baru dapat berjalan, terkedek-kedek dia jalan :D

    ReplyDelete
  6. hahaha , comelnyee ! kalo maen ngan budak budak memang tak rase bosan

    ReplyDelete
  7. @✿A I N A A✿ nanti aku buat entri khas utuk you okeng :D

    ReplyDelete
  8. maka kita perlu usaha spt itu.. mula dr bawah hingga berjaya berdiri megah. yeahhh

    ReplyDelete
  9. bdk baru leh jalan mmg suka tunjuk bakat diorng...hihi

    ReplyDelete
  10. haha, punya lah bangga muka dia bila dah berjaya berdiri :D

    ReplyDelete
  11. seronoknyer dah dapat "kaki" ek...heheh

    ReplyDelete
  12. ala comelnyer hehee...yay! berjaya...

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala