Saturday, December 29, 2012

25 Random Facts About Me

Assalamualaikum ? 

  Entri Hari ini ada Kaitan dengan Diri aku yang baru baru sahaja berkecimpung dalam dunia arena blog bloging blogwaking ini. Sebenarnya  25 Random Facts About Me Adalah satu sesi perkenalan anatar blogger , boleh dikatakan begitu lah. Dan Aku telah di TAg oleh Cik QasehnyaRania Makcik yang suka Lobaksusu.
  Makcik Lobaksusu Juga ada menyatakan bahwasanya sila baca bahasa mat saleh diwah nih.Oleh sebab itu aku terasa macam mau join juga 25 Random Facts About Me ini. Tanpa panjang panjang lebar intro sana sini, baik aku mulakan dengan Bismillah.


  1. Hai nama aku shasha yacob, boleh panggil apa sahaja anda suka, makcik, sasa, caca, sakinah, siti nurhaliza, diana amir, yana shamsudin, neelopa, launiey, Asal nama itu boleh aku terima aku terima.
  2. Aku adalah anak kedua bongsu dari 7 orang adik beradik.
  3. Di besarkan oleh bapa dan mama.
  4. Asku suka makan, aku suka minum , aku suka berblog.
  5. nama blog aku kamihardsman terilham dari kawan kawan sekepala dengan aku dalam kelas,waktu form 4.
  6. Tahun depan 2013 aku SPM, jadi doakan aku supaya dapat banyak A, tidak dapat 9A , dapat banyak A pun jadi lah.
  7. Suka melukis, Walaupun lukisan macam ala ala kebudak tadikaan, ada aku kesah , sudah jadi hobi apa boleh buat.
  8. Aku dilahirkan di sabah , di dalam hospital kota belud, di dalam wad perempuan dan di dilahirkan oleh seorang mama yang bernama puan mulia.
  9. Aku suka kaler Biru, bila ingin membuat template blog baru.
  10. Perempuan yang fobia masuk bilik disiplin disebabkan pada suatu hari.
  11. Suka main game dalam handpon nokia lama, yang kalau menang dapat tulis nama tu.
  12.  Kadang kadang aku pandai peramah, pandai sombong, pandai jadi pendiam, dan jadi tidak siuman. Berhati hatilah anda
  13. Aku lebih suka buat kerja lelaki, angkat barang sana sini, daripada menyapu dalam rumah, lap itu ini. tapi bab cuci pinggan memang partime kerja aku dirumalah
  14. mengidam sebuah ipod dari wakgelas . haha, eh tertypo nombor 14.
  15. Suka Baca Komik *detektif conan sudah katam* , Baca Novel sinta sikit sikit, dan novel ala seram, dan majalah yang aku nampak aku baca.
  16. Suka buat buku tebal, lepas tu suruh kawan kawan tulis, conteng lukis dalam buku tuh, dan boleh jadi kenangan. lihat buku itu tekan SINI
  17. Suka temenung dalam kelas bila tiada cigu, tengok kipas pusing pusing .
  18. Suka bercerita sama Mr Razi, tapi budak ni selalu cerita pasal perempuan , permpuan dan perempuan.
  19. Suka Masuk campur dalam buat penyelesaian addmath dalam kelas waktu cikgu mengajar.
  20. Suka conteng buku kawan , kalau kawan pergi kantin.
  21. Suka kasi tinggal buku text yang tebal tebal diruma, lepas tu pinjam buku jiran kelas sebelah.
  22. Percaya sama orang yang boleh kena percaya, walaupun kau 5 minit aku kenal, kau bagi respon yang baik, ba pecaya sudah aku.
  23. Suka pakai jam kawan, kalau tiada jam aku memang sudah dirembat jam tangan kawan kawan yang berdekatan dengan aku dala kelas sahaja.
  24. Suka tengok bola harimau malaya sahaja, yang lain tuh kurengs di lihat, tapi still penyokong bola sepak.
  25. Minat ZizanRajaLawak sejak dia masuk raja lawak musim pertamo lagi. 

Okay cukup sampai 25 itu sahaja, sory sory , i bukan artis, no photo no photo. haha

26 yang ingin dikenali atau dalam nama kata lain Mangsa Tag :


Nota Kaki : Semua yang di Tag, kalau mau buat buat lah , kalau tidak tiada paksaan. hihi. semua yang diTag adalah pakcik dan makcik yang selalu komen blog aku. terima kasi :) Siapa2 singgah blog aku, mohon intro diri please. hihi

39 comments:

Encik H said...

haaa..semalam memang nak komen kat blog ciksu..tapi terlupa pulak..tadi baru sambung komen..kehkeh

1. nama aku H..panggil jer Encik H..kalau nak lagi sopan, panggil Tuan H..hahaha

2. sama la..aku anak ke-2 jugak..tiru ea? grrrr..

3. dibesarkan oleh makanan..errr..oleh mak ayah ler..-_-"

4. aku suka ketip kuku..haishhh..apokobondo ni..next point pls..

5. nama blog aku terilham daripada huruf pertama pada nama sendiri..heheh

8. aku dilahirkan kat johor..bidan yang uruskan..aku xtau siapa nama bidan tu..

9. beberapa tahun kebelakangan ni aku pun suka biru gak..tapi dulu2 aku suka merah..

10.

11.

12.

errr..lain kali la aku sambung, insyaAllah..hehehe

nik ros said...

dah nak SPM dah tahun depan. good luck dik

Mia Liana said...

selamat bersegmen ya..

CikMunBlogger said...

wah ! baru tahu 25 kan . hehe . menarik , thanks tag kite :p

CikMunBlogger said...

wah ! baru tahu 25 kan . hehe . menarik , thanks tag kite :p

shasha yacob said...
This comment has been removed by the author.
shasha yacob said...

Hamboiii encik H, mohon sambung nombor 10,11,12 tuh. hahaha :3

Misz Fazie said...

err makcik glemer tu mesti aku. haha. nanti kalau tak busy mak cik glemer join segmen ni yo.

shasha yacob said...

ok jangan ingatkan aku pasal bendala tuh haha, seram you.

shasha yacob said...

terima kasih kak mia :)

shasha yacob said...

hihi, buat 25 fakta diri anda sekarang hihi :)

shasha yacob said...

tiada paksaan, kalau diikutkan memang aku memaksa nih haha

-meeSUPERGIRL- said...

makcik, fakta ke empat typo aku = asku. kakakkaka ! terima kasih tag :D

shasha yacob said...

Hahaha, memang tertypi dsitu, malas mau ubahm .hihi

Ayie Abas said...

salam shasha :)

comeyyy nyer shasha...hehe

terima kasih tag ayie...tapi ayie maleh laa buat...haha :P

shasha yacob said...

hihi, tengs pakcik ayie. hihi xbuat pun xpa, saja kasi penuh ruang tag hihi

aQu Mad said...

aii kena tag? suka nye, hihi.. lepas makan ni otak mad blur, hehe.. tak tau nak buat apa. hihi.

inche hlovate said...

ehh berani hang tag aku?!!! busy taw :P

Wak Gelas™ said...

amboiii nak Tag wak yee.., nnti kalo wak rajin wak buatla heyyy,, tenkiu ye cik sasha tuuuu..,

shasha yacob said...

kalau boleh semua orang saya mau tag hihi :) buat lah bila2 masa anda rajin ahaks

shasha yacob said...

hihi, jangan hukum saya. haha :P

shasha yacob said...

buat lag 25 fact about you hihi :3

miz ruha said...

tahun depan dah nak SPM ye... gud luck ye... ^_^
minggu depan sekolah dah nak start... belajar rerajin ye..
terima kasih tag... :)

sa mic said...

makaiii baru perasan . adoi , ahaha xD.. esok wa buat entri haa? adeh ,terkena jugak wa.aduhaii

Shiyda Aqma said...

comeynyer cik shasha kiter ! wewiittt :P

thanks tag tau , tengah gigih carik mood nak join ni . haha ^^

shasha yacob said...

okengg, aku akn belajar hingga ke menara gunung hikhik

shasha yacob said...

hihi, ini tiba tiba pikiran wa perpaling untuk memilih nama lu hihi

shasha yacob said...

hihi, tengkiu :) sila sila lah perkenalankan diri nanti hihi

intanfirdaus247 said...

shasha yang comel..selamat malam dear..jangan noty2 k..selamat bersegmen jugak..:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa im da first... ni nk uat entri mcm mana ni....... hihok

shasha yacob said...

kenalkan diri sahaja, macam buat biodata diri tuh, aku pun sebonarnya xtahu macam mau buat. main hantam seja hihi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

JAP YER.. OTW BUAT NI ENTRI.. SORRY LAMBAT.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

im done babe

shasha yacob said...

sedang ingin menerbangkan diri ke sana :)

hainom OKje said...

Sha....sori ye...okje tak join! Barulah kenal sekarang ni siapa dak shasha ni....

QasehnyaRania said...

saabq je la mr H ni:)
tenq sha..
ciksu pon suka biru juga..:)
good luck utk spm k..:)in shaa Allah usaha tangga kejayaan kn dik ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

gud luck utk spm taun depan yer

Si Matatajam said...

Alamak ditag sudah bahhhh..ha ha..akak mahu balas jejak dulu baru akak join yea.. Mahu kenal2 ya..

Aida Omar said...

alamak banyaknya nak kena buat T_T haha.. nie yang boleh buat blur 1000 hari nie.. Good luck ok dear thankz jugak sudi tag akak.. muah3.. :)

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...