Tuesday, December 11, 2012

Bahaya Sarung Bantal Kotor.

Haipp,


   Hai. Sebenarnya hari ini aku kekurangan idea untuk update di encik blog. Jadi aku dengan rajinnya membaca majalah, buku buku dan buku -__- . Then tadi pagi aku baca majalah Remix itu sekali lagi. yang first aku post yang aku dapat dekat majalah remis ada di SINI kalau rajin baca lah. 
    Then  aku pun dapat lah sikit idea untuk tulis hari ini. Hari ini berkaitan dengan sarung bantal kotor, Aku dengan baik hatinya ingin memberi tahu bahawasanya bahaya sarung bantal kotor ni. Jadi peringatan kepada para para remaja yang malas mahu tukar tukar sarung bantal  atau yang ada pelihara bantul busuk itu, sila sila lah insaf sebab bahaya, sekurang kurangnya tiga kali seminggu, sebenarnya aku pun pemalas haji bakil . hihi.
    Sebab sebabnya kena tukar sarung bantal adalah disebabkan bakal mendedahkan kamu kepada jerawat , hah' para wanita sila ambil perhatian sikit. Kalau memang ada penyakit muka tersendiri lagi lagi lah bahaya . Kalau mau tahu , muka kita akan mengeluarkan lebih banyak minyak waktu kita tidur, jadi bila bantal kotor digunakan , bermakna kamu membiarkan wajah mengumpulkan ekstra kotoran sepanjang malam yang dapat meyumbat pori pori. oleh itu Jom ramai ramai tukar sarung bantal. 


Nota nota : insaflah kepada yang masi menyimpan bantal busuk itu. 

36 comments:

  1. siapa yg ada bantal busuk tu, rajin2 la basuh ye.. nasib baik la ena ni jenis 3 hari sekali tukar cadar, sarung bantal apa semua tu.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. nasib baik dah tukar.. fuh.. nice sharing :D

    ReplyDelete
  3. memg kne rajin basuh sarung bantal

    ReplyDelete
  4. ommaiii..baru tau ni. terima kasih sbb bgtau. huhu

    ReplyDelete
  5. gd info. KA singgah baca dlm cuti2 mesia

    ReplyDelete
  6. nasib baik sis tak ade bantal busuk :)

    ReplyDelete
  7. Haiyah! Hahah aduh terasa. Kalau macam ni kena tukar lah esok , hehe XD

    ReplyDelete
  8. wahhh...cam xpkir part yg nih pdn la jerawat naik hahaaa :P

    ReplyDelete
  9. nak pulak saya pakai yg buruk ..hahaa..dah lerr busuk

    ReplyDelete
  10. eee, kalau tak basuh confirm harom baunye... aishhhh.. geli geliman la plak :)

    ReplyDelete
  11. salam kenal...
    info yang menarik...
    saya pun yg malas nak tukar sarung bantal. kalau dah cuci rasa jggal plak nak pakai balik...hehehe...

    As Salam…
    Saya adalah salah seorang bloger yang menyertai contest “iPhone 5 gadget impian”

    Harap rakan2 sudilah klik G+1 di entri “iPhone 5 gadget impian” saya.

    http://miri4evernet.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_6.html

    Sokongan dari rakan2 semua amat saya hargai…
    Terima kasih…

    ReplyDelete
  12. betol..kalau yang duduk di asrama lagi2 yang katil double tu. batal kat katil bawah tu bila nak tido, lapik dengan kain dulu sbb habuk kayu

    p/s : skrang asrama pakai katil kayu ka?hehe

    ReplyDelete
  13. Ooooi liza x ada bantal busuk.. Nasib. Adik laki liza ada. Dh 20 tahun!! Ouch.. Tat my lovely hero!

    ReplyDelete
  14. Fuh! kalau mcm tu sarung bantal saya masih ditahap yg selamat sbb belum ada tanda jerawat nk naik. ekeke. :P

    ReplyDelete
  15. bertahun2 duk guna bantal yg sama.
    tapi saya basuh saya punye sarung bantal..huhu

    ReplyDelete
  16. Hello, I like your blog, is very interesting and beautiful. Congratulations. Kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  17. thanks sharing..dya baru tahu..lepas ni kne rjin tukar sarung bntal.hihi

    ReplyDelete
  18. betul...ada logiknya... sisa kekotoran dan juga bakteria membiak kat situ...... campur pulak air liur basi.... memang menggalakkan pertumbuhan ler...he3

    ReplyDelete
  19. as salam, singgah sini..salam ukhwah

    ReplyDelete
  20. Thanks dear sharing.. Jadi semua kena rajin2 la mencuci sarung bantal ye :D

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  22. baru tau... klu mak cik ni xbgtau xkan tau smpai sudah... hee ^^

    ReplyDelete
  23. akak mmg selalu tukar n basuh hihi..xpuas rasanya guna lama2

    ReplyDelete
  24. guna bntal yg sma tp sarung sntiasa tukar.. ;)
    nice sharing..

    ReplyDelete
  25. betul tu shasha ! sis pn ada baca pasal ni kat majalah . ^^

    ReplyDelete
  26. harus rajin tukar sarung bantal...

    ReplyDelete
  27. serius baru tahu.. haha. Pemalas jugak paling koman sebulan sekali je buat. haha.. nasib tak banyak jerawat :P

    ReplyDelete
  28. bantal bersih n wangi baru syiok nak tidoooo. haha

    ReplyDelete
  29. Patutlah tak de jerawat sebab tak de bantal busuk!

    ReplyDelete
  30. owh baru tau ni..bagus2 sbgai pngthuan..hehe

    ReplyDelete
  31. ahhhh bru taw sal ni.. cecepat tukar sarung bantal

    ReplyDelete
  32. Memang tak suka bau bantal yg busuk time tidoq ni

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala