Saturday, December 8, 2012

Menunggu Matahari Terbit Di Bukit senawan

Assalamualaikum ?


Gunung Kinabalu.

  Tadi pagi aku langsung tidak jenguk/update blog. salah satunya sebab, laptop tiada di rumah ,jadi terpaksalah tunggu sehinggah ke hari petang. Dan time ada sudah laptop rasa di hati ingin berblogwalking dan mengemaskan blog yang seperti kandang kambing makcik jiran sebelah rumah seja. Oleh itu ditengah malam ini baru rasa rajin update entri baru.
   Tadi kami jogging pergi bukit senawan buat kali keduanya, pada jogging yang hari pertama tuh kami cuma empat orang perempuan sahaja kan. sila rujuk cerita sebenar di SINI. Then pagi tadi kami jadi juga berjoging  dalam jam 6 pagi dengan anggota seramai 9 orang , nasib baik dorang bangun.Kalau tidak satu satu kena siram air baldi di muka.
  Then kami pun jogging dengan mata ngantuk. Waktu sampai di bukit senawan tu, aku dengan keterujaan di hati ini keluarkan encik samsung untuk tangkap/rompak gambar pemandangan disana,  dan aku firstime nampak matahari terbit depan mata. ahaks . Jadi tanpa melengah lengahkan masa lagi, jom kita layan gambar matahari yang terbit dan gambor pemandangan. Teruja blog aku ada gambar santik .


Duduk menunggu matahari terbit.Dan ini gerangan yang tidak hadir berjogging hari tu.

Jom tengok dari gambar pertama hinggah akhir. klik untuk tumbesaran.

Sebelum masuk tuju ke bukit. ada kabus dihadapan.

Gambar kabus yang menyerupai sungai. Tangkap gambar ni dari atas bukit.

Tangkap gambar dalam masa perjalan ke bukit.

Sebelum pulang rumah. sempat lagi buat arca tersendiri.

Entah apa benda dorang buat nih. legoland kampung kali. haha -__-

Aku pun tidak ketinggalan buat kerja sendiri.

  Selesai cuci mata, sakitkan kaki sendiri dan rompak gambar gambar ini. aku pun pulang ke rumah dengan harpan update dalam blog. Sekali cek laptop si encik kaka bawa, akhirnya terbantutlah hati ini untuk update blog di awal pagi. Entri ini sekadar bacaan umum sematamata, tiada kena mengena dengan dengan yang pengsan atau yang koma. 


Nota kaki : Dalam proses membalas komen yang kunjung mengunjung ke blog ini .




27 comments:

  1. wah dapt wat pesta legoland sendri sndri nmpak hihi

    ReplyDelete
  2. wahh cantiknya dapat tengok matahari terbit :)

    ReplyDelete
  3. waaa bestnyer awk. jeles gitu.
    smlm tido kul berapa.

    ReplyDelete
  4. subhanaAllah, cantik! indah sungguh tengok kejadian Allah ni... amboi, legoland ke tu?? legoland versi batu.. hikhik

    ReplyDelete
  5. Proud to be Sabahan ^_^
    Gunung Kinabalu memang cantik...
    Walaupun dah tengok beribu-ribu kali...Tapi still cantik...

    ReplyDelete
  6. kalau buat nme mee lagi cun tu hahahhaha

    ReplyDelete
  7. sabah di mana syg dekat ngn encik gunung kinabalu ni? hihi.ranau?kundasang?tamparuli?eh eh sedap hati je sebut tu..kikiki.best sangat lah suka suasana macam ni..

    ReplyDelete
  8. seronoknya. kalau boleh ikut dah lama ikut ni..hehe

    ReplyDelete
  9. @cik nanapemandangan nih saya ambil dari jarak jauh. saya ambil dari kampung saja. kota belud.

    ReplyDelete
  10. as salam

    nice capture sasha..kalau enlarge photo luas mata memandang..alhamdulillah cantik, ske tgk :)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. Bestnya berjogging tepi gunung sambil tgk matahari tersenyum...
    Org yg duk jogging tu mana gambaunya....

    ReplyDelete
  13. wah bestnyer dpt tgk matahari terbit..indah jer

    ReplyDelete
  14. mencuci mata dengan gambar2 di atas..sangat menarik..

    ReplyDelete
  15. sangatlah cantik doh :O .. wa pergi je sabah tapi tak sempat nak terokai gunung, hehe XD

    ReplyDelete
  16. Subhanallah cantiknya kejadian alam ciptaan Allah.. Wah2 sempat buat arca lagi..

    ReplyDelete
  17. subhanallah! lawanya pemandangan ni :)

    ReplyDelete
  18. waaaah dimana ini? 1st time dengar nama bukit ni T___T..lemah geografi rupanya saya

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala