Monday, December 10, 2012

Lemah Matematik ? Makanlah Coklat.

Assalamualaikum?

gambar dirompak dari encik google.

  Tiba tiba hari ini mood baca majalah Remix . Skodeng punya skodeng, ternampaklah satu tajuk yang membuatkan diri ini begitu gembira, iaitu "Lemah Matematik ? Makanlah Coklat" . Ayat dalam majalah pun ringkas dan padat, jadi rajinlah aku baca semua. 
   Bagi yang kurang dalam pelajaran kira mengira ini. mohon cuba tips ini , in syah allah berkesan. Dalam Kajian oleh sekumpulan penyelidik dari universiti Northumbria mendapati bahawasanya mereka yang memakan coklat mempunyai kemampuan otak yang lebih cekap dalam menjalanankan pengiraan.
    Kajian yang diketuai oleh Prof. David Kennedy itu melibatkan 30 orang responden . mereka diminta menyelesaikan tugasan tapi sebelum tu mereka diberikan menuman coklat panas. Hasilnya , responden berjaya menyelesaikan tugasan dengan cepat dan tepat . Ini adalah salah satu bukti yang menyatakan coklat dapat mengatasi masalah lemah dapat pelajaran kira kira.


Nota kaki : ini hanya untuk yang lemah matematik, jadi kepada yang malas itu , kamu makan banyak banyak pun tidak ada kejadian di situ. yang penting rajin dan ada minat.

34 comments:

  1. hmm.. kalau macam tu peksa math nanti mintak gov supply coklat banyak2.. tak yah la nak bagi netbook sorang satu :P

    ReplyDelete
  2. sis suka coklat tapi tak suka math..add math lagi la bosan..huhuhu

    ReplyDelete
  3. bestnya coklat..akak & ank2 suka mkn coklat..

    ReplyDelete
  4. haha baguslah lepas ni nak ketuk dia suruh beli cokelat bebanyak untuk kite. hewhew :3

    ReplyDelete
  5. as salam

    akak ske coklat tp tk bape gheti jugak maths..hikhik :)

    ReplyDelete
  6. habislah duit asyik beli coklat je..

    ReplyDelete
  7. bg yg malas tu mkn kulit kayu koko pon xkan blh selesai math... hee ^^

    ReplyDelete
  8. coklat suka la sgt..kalau nak bijak math buat latihan dgn kerap..hehehe dulu la ta buat gitu. Bru leh terer mathlab.hehe

    ReplyDelete
  9. suka mkn coklat cadbury...n suka math sbb tu stdy engineering :p

    ReplyDelete
  10. wah . tak tahu pulak .. patut la org kaya cepat kaya . pndai bsness . sb tiap mlm mnum hot choc .

    ReplyDelete
  11. sy jarang makan cokelat patut ler dulu repeat math! :P heheh..

    ReplyDelete
  12. Coklat best!
    (mcm tak berkaitan)
    Hee~~`

    (^__^)y

    Moga Allah kasih.

    ReplyDelete
  13. ena ni memang suka maths pun.. tapi ni baru first time dengar mkn/ minum cokolat boleh dapat selesaikan mslh maths.. maybe, cokolat ni ni beri ransangan pd otak...

    ReplyDelete
  14. ni awk amek add maths tak dik? sila makan cokelat byk2 tau. hihi.

    ReplyDelete
  15. din lemah matematik gak ehehe :D

    ReplyDelete
  16. Matematik ? Hahahahaha i hate this .__. tapi demi PMR , terpaksa suka . Tengakyu untuk tips, kihkih

    ReplyDelete
  17. erk ok nampak sangatlah saya ni malas masa sekolah dulu kah3x

    ReplyDelete
  18. Hehe.. kalau dah memang malas nak ulangkaji matematik makan la coklat selori pun memang tak dapat nak jawab jugakkan.

    ReplyDelete
  19. Love Coklat so much... patutla pandai Matematik.. huhuuu heheeee :)

    ReplyDelete
  20. dya sgt suka mkn coklat..kalau mkn coklat bru dya blh mengira.haha

    ReplyDelete
  21. betoi tu... kne rajin gak sbnarnya.. mls be;ajar xguna gak..

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  23. yg akak tau mkn coklat tuk tenaga ade lah heheee^^

    ReplyDelete
  24. chocolate memberi tenaga segera......
    mungkin ada logiknya sebab dapat extra tenaga utk berfikir...

    ReplyDelete
  25. ehh yeke ni ? suka sgt makan coklat ! ^^

    ReplyDelete
  26. Nak suruh anak2 OKje makan coklat!

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala