Saturday, December 29, 2012

Gunakan Embedded untuk Kotak Komen ?

assalamualaikum?

  Dengan ini aku merasmikan , blog aku akan menggunakan Embedded untuk diruang komen.Dulu aku guna Popup Window sebab banyak yang kata senang mau komen, tapi kalau guna embedded diruang komen, kita senang mau balas komen komen kawan kawan yang komen di blog kita . ada paham ? nampak terbelitan ayat disitu haha.
  Khidmat kotak kotak komen seperti ini aku dapat ilham dari Encik H  dan Kak Jna Marcello. Like kalau kita baca pun tersusun, tidak payah scroll-scroll down lagi. Lagi satu dapat mengeratkan hubungan sesama blogger. ookay itu hanyalah pendapat aku.

Nota kaki : Apa Pendapat anda ?

41 comments:

  1. pape pon boleh asalkan senang nak mengomen. hehee

    ReplyDelete
  2. dulu aku pun guna popup jugak..tapi tukar jadi embedded sebab senang nak reply satu2..nampak macam lagi kemas la kalau guna embedded ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah aku maksudkan, lebih nampak kemas bila bals komen orang.

      Delete
  3. okay jugak tuu . boleh mengeratkan silaturrahim lagi . hehe :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. yes yes. betul tu lebih mesra alam,haha

      Delete
  5. salam shasha :)

    x kisah laa komen jenis apa pun shasha yg penting x ada word verification...klu ada pening....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, itu lagi la wa xsuka. ingat i nih spam ka? haha

      Delete
  6. kalo guna intense debate atau comment luv tentu ramai orang nak msk komen..maklum la, bagi backlink free :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kompom ar. backlink free mana kau cari. hihi

      Delete
  7. kalau nk pakai threaded commenting mmg kne enable embedded comment...tu salah stu syaratnya. ehhh betul kot =.='

    ReplyDelete
  8. eh..ada tutorial?
    ingat macam nak letak juga la

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, nih cara dia.

      pergi My Blog > setting > Post and comments > cek comments location > sila pilih embedded.

      kalau xpaham , nanti saya tutorial ringkas dekat entri. :D

      Delete
  9. tak kesah mana2 pun..jnji boleh komen..dya suka komen kt sini drpd komen kt shoutbox..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihaaa, kita sama, tapi kalau memang mau cepat terus komen dekat cbox lah . hihi

      Delete
  10. Dulu ada pernah pakai embebeeebebabeh tapi itulah ia perlukan blog loading juga, kadang-kadang gadget okay kadang-kadang error . Huahua! tapi blog lu kiranya okaylah ringan dan pantas,ihikss :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, ihi, belum lagi aku timbang berat blog aku nih hihi. kalau ringan pun aku tidak tahu berapa angka dia.

      Delete
  11. salah satu blog yang embedded comment nya loading dgn sangat laju..blog ni lah:)
    sbnrnya akak pun prefer kalau pop up komen sebab
    kalau sampai limit mmg akak tk dpt tgal komen..tp blog ni ok plak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi serius laju, hah nampaknya kena guna sampai bila bila lah embedded comment nih ihihi

      Delete
  12. tak kisahlah embedded or pop-up.. asalkan boleh komen... ^_^

    ReplyDelete
  13. nak buat juga cam ni.. nak try guna tutorial yg syasya bagi kat hans tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. gunalah guna lah. jangan malu malu hihihi

      Delete
  14. bagus laa.. senang nak komen.. :)

    ReplyDelete
  15. janji komen...dan kak intan lak suka pi komen kat blog kawan2..shasha sihat? hope shasha happy2selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, tetap rock . eh eh sihat alhamdulillah. :)

      Delete
  16. tak kisah la. yg penting senang nak komen. tak ade word verification.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, kalau boleh aku mau letak jugak tuh word verifi tuh, tapi i tahu you semua bukan robot hoho

      Delete
  17. Replies
    1. ada sesetengah blog tidak dapat, tidak tau pula kena. hihi harapa maklum

      Delete
  18. shasha.. actually leeza pun nk buat mcm ni. tp kan hari tu try setting kat .. tak keluar plak. plus leeza buat scroll kat komen... huuuu.. jeles plak tgk shasha punya mcm ni... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga blogger lain xdpat buat. hihi mungkin xbagus untuk anda kali, jangan jeles hihi

      Delete
  19. i loiikkeee pop up window...mesra gitewww hihi

    ReplyDelete
  20. Akak masih suka pop up window lagi.. Mudah nak komen banyak2

    ReplyDelete

Budi bahasa budaya kita. :)

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala